ANNONSE

MOTOR

møller bil forus – audi er klar med høstens store nyhet:


Nye Audi A4 – mer plass, mer eleganse, mer sportslig

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani/Audi


Publisert: 21.11.2015

Du kan få alle de nye Audi A4-­modellene med Virtual Cockpit, et heldigitalt instrumentpanel med ulike visningsmodus. Kan også leveres med MMI navigasjon.


Fakta:

Møller Bil Forus – AUDI


HVA:
Distriktets forhandler av Audi – med Skoda i nabobygningen.


AKTUELL MED:
Den helt nye Audi A4 er kommet – med spreke nyheter!


HVOR:
Vassboten 6, Forus.


ÅPNINGSTIDER:
Mandag, onsdag og torsdag 
08.30 – 16.30.

Tirsdag 08.30 – 20.00.

Fredag 08.30 – 16.00.

Lørdag 10.00 – 14.00.


KONTAKT:
T: 24 03 41 00

E: forus@moller.no


Nybiler:
Markedssjef Jostein Holgersen

T: 24 03 41 13

M: 94 84 83 11

E: jostein.holgersen@moller.no


Bruktbiler:
Markedssjef Tjerand Øvstebø

T: 24 03 41 07

M: 90 67 02 50

E: tjerand.ovstebo@moller.no


WEB:
www.mollerbil.no/forus-audi

Dette har nok mange sett frem til – det er ikke hvilken som helst bil som nå er kommet med sin 2016-modell. Siden Audi A4 kom til Norge i 1995, da som erstatter for Audi 80/90, har over 40.000 nye biler rullet ut på norske veier. Audi A4 har i 20 år vært en viktig del av den norske hverdagen – som arbeidshest, som feriebil, som firmabil og fremfor alt som familiebil.

Etter 7 år siden sist er nå en ny generasjon Audi A4 klar for å forsterke suksessen i Norge og i vårt eget distrikt. Turen starter hos Møller Bil – Audi på Forus.

 

 

– Dette kan vi trygt kalle en helt ny bil, sier markedssjef hos ­Møller Bil Forus – Audi, Jostein Holgersen. – Hele 90 % av materialene er utviklet helt fra bunnen i den nye Audi A4, og bilen er en flott nyvinning for merket med de fire ringene. En ekstremt lav luftmotstand, opptil 120 kg mindre vekt enn forgjengeren og mer plass i kupéen er sammen med skarpere design de grunnleggende verdiene i en bil vi er stolt av. Som passasjer vil du oppleve helt ny design og ergonomi – og ikke minst et eksepsjonelt lavt støynivå bl.a. på grunn av doble vinduer.

Dynamikk har alltid vært en avgjørende faktor i Audi A4, og i denne nye modellen har Audi-ingeniørenes innsats for å skape en bil som kombinerer sportslige egenskaper med utsøkt komfort, overgått i hvert fall mine forventninger, sier Holgersen.

Dermed er det bare å ta turen til Audi-butikken på Forus for en nærmere kikk – og en prøvetur.

 

Viktige nyheter:

Større, bedre plass og lettere

Nye Audi A4 Limousine måler 4,73 meter i lengden og har en akselavstand på 2,82 meter. Sammenlignet med forrige generasjon har bilen vokst med 2,5 cm i lengden, samtidig har aksel­avstanden økt. Bredden har økt og måler nå 1,84 meter. Høyden på 1,43 meter er uendret. Dimen­sjonene til nye A4 Avant er bortimot identiske.

De økte dimensjonene kommer også den innvendige plassen til gode. Blant annet har høyden ved forsetene økt med 2,4 cm og benplassen i baksetet økt med 2,3 cm. Bagasjerommet i A4 Avant rommer nå 505 liter – det er 15 liter mer enn forrige generasjon.

Til tross for de økte målene, veier nye Audi A4 opp til 120 kg mindre enn sin forgjenger. Utstrakt bruk av aluminium og ­andre lettvekstmaterialer sørger for både lavere vekt og økt sikkerhet. Uten fører veier nye Audi A4 1,4 TFSI 1320 kg og er dermed en av de letteste bilene i sin klasse. De nye Audi A4 ­modellene er også best i klassen på luftmotstand.

 

Nytt, lekkert interiør

Interiøret i de nye Audi A4-­modellene er stilrent og oversiktlig med tydelige horisontale linjer. Plasseringen av MMI-skjermen på dashbordet er helt ny. Skjermen er kun 13 mm tykk og minner om en lesebrett i designen. I standardversjon måler skjermen 7 tommer, ved valg av Audi MMI navigasjon plus øker størrelsen til 8,3 tommer.

Den innovative Audi Virtual Cockpit med sin høyoppløselige 12,3-tommer LCD skjerm og Bang & Olufsen lydsystem med 3D-lyd setter en inspirerende stemning og luksuriøs følelse i bilen.

 

Gjennomført skarpere design

Sett forfra er den klassiske qgrillen støpt i nye former. De horisontale linjene er tydelige og får bilen til å fremstå som lav og bred. Skarpe linjer går igjen i hele designet.

Det tydeligste kjennetegnet på de nye Audi A4-modellene er de nye frontlyktene. De har på mange måte blitt Audis kjennetegn.

Sett fra siden er det den ­skarpe skulderlinjen og kileformen ­nederst på dørene som ­dominerer designet. Bakfra kjennetegnes de nye A4-modellene av smale og avlange lykter og fremtredende horisontale linjer.

 

Assistentsystemer – ferdig uthvilt ved ankomst

– Enkelte ting forandrer seg aldri, nemlig trygghetsfølelsen du har i en Audi, sier Holgersen. – Mange av førerassistentsystemene som leveres som ekstra­utstyr til nye Audi A4, hjelper deg under kjør­ingen og sørger for økt komfort når du er på farten. Ulike nødbremsfunksjoner ivaretar sikker­heten til både passasjerer og fotgjengere. Jeg tør påstå at ingen annen bil på markedet har så mange assistentsystemer for ­parkering, bykjøring og lang­kjøring som Audi.

 

Stor bruktbilavdeling

I bilhallen til Møller Bil Forus – Audi er det også plass til et stort utvalg bruktbiler. – Her har vi i snitt 80 til 85 biler i alle prisklasser – dvs. fra rundt 100.000 kroner til nærmere 1 million, forteller markedssjef i bruktbilavdelingen, Tjerand Øvstebø.

– Bilene er opp til 5 år gamle, og utvalget domineres av våre egne merker Audi og Skoda. Dette er biler vi kjenner bedre enn noen andre, og vi er dermed mest kyndige til å sette dem i tipp-topp stand. Så vil du ha en brukt Audi eller Skoda, er det mest naturlig å komme til oss.

Men vi selger også andre bilmerker, og vi setter vår ære i å selge biler som er kvalitetssikret på beste måte – derfor har vi egen takstmann som sørger for at kjøperen ikke får overraskelser rundt neste sving. Vi vil ha ord på oss for å være en seriøs aktør i bruktbilbransjen, og det har vi lykkes med til nå. Også hos oss blir 5 års nybilgaranti forlenget med 12 måneders bruktgaranti.

Foruten å ta alle typer bil­merker i innbytte når du kjøper en ny bil hos oss, tar vi også inn Audi- og Skoda-modeller som er yngre enn 5 år, uten at du trenger foreta et nybilkjøp. Såpass må vi gjøre for våre kunder, avslutter ­Øvstebø.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no