ANNONSE

HUS & HAGE

å bygge to hus kan koste en liten formue


– Det kunne aldri blitt noe annet enn to Älvsbyhus!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 21.11.2015

Tvillighusene i Grudevarden 54 og 56 – med huset fra 1980 i bakgrunnen.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Når det viser seg at tomten er stor nok til å bygge to nye hus, blir den økonomiske utfordringen akkurat dobbelt så stor. Og selve byggeprosessen blir selvfølgelig mer omfattende. Da er det godt å ha kontakt med et byggefirma som stiller opp med eksperthjelp og den rette innstillingen til service. Derfor er Sigfred Rege på Kleppe en fornøyd byggherre i dag – og kanskje dobbelt så fornøyd som andre husbyggere!

 

 

Sigfred Rege vokste opp i Grude­varden 52 på Kleppe. Tomten var på hele 3 mål, så foruten foreldrenes hus i enden av tomten hadde han litt av en tumleplass i egen hage. Kjekt å ha!

I voksen alder bygde Sigfred i 1980 et hus til seg selv på et mål han fikk skilt ut som egen tomt – Grudevarden 50 – da var det fortsatt rundt et mål igjen til hage. Så gikk det 34 år før et nytt byggeprosjekt var på gang.

 

I gode venners lag…

Etter hvert fikk Sigfred en lang yrkeskarriere, innbefattet 27 år i byggebransjen. I fjor sommer var han på besøk hos venner som hadde bygget seg et Älvsbyhus. Han hadde da begynt å sysle med tanken om å skille ut den store hagen som egen tomt, og så sette i gang et byggeprosjekt. Om det ble hus til utleie i markedet eller til egne barn var ikke helt klart ennå.

Sigfred spurte om vertskapet hadde en katalog fra Älvsbyhus for å se bredden i utvalget, og han ønsket å vite hvilke erfaringer de hadde med byggefirmaet. Det var bare godord å høre, og da tok Sigfred kontakt med Gard Grubstad, som er Älvsbyhus sin representant her i regionen.

 

Kun tre underskrifter

Sigfred fortalte Gard hvor tomten lå, og de tok en befaring sammen. – Her kan vi nok få inn to hus, sa Gard. – Og hvis du velger blant de minste husene våre, vil de ikke stå for tett mot hverandre.

Dermed falt valget på Veslefrikk – et hus med grunnflate 80,8 kvm pluss loftsetasje på 52,7 kvm.

– Etter det overlot jeg hele prosessen til Gard, sier Sigfred Rege. – Jeg er skikkelig imponert over måten han hadde styringen på. Alt papirarbeid overfor kommunale myndigheter, all koordinering mellom håndverkere og leverandører – Gard hadde full kontroll og oversikt hele veien til mål. Jeg tror mitt bidrag var tre underskrifter på visse papirer, resten av arbeidet var i de aller beste hender. Det var en deilig følelse!

I oktober i fjor var planen å få byggemelding klar til nyttår, og starte utgraving i vinterferien 2015. Men ting tar tid. En høyspentledning over tomten var et uromoment, husene måtte flyttes litt og tomten måtte jo deles i to. Våren og sommeren 2015 gikk, men Gard var stadig på ballen, som det heter.

 

Imponerende kort byggetid

En mandag tidlig i august sto en stor krane på tomten da trailerne kom med ferdige seksjoner som ble heist på plass i løpet av formiddagen. Det var første etasje. Og før kvelden var omme, var nok av loftsetasjen på plass til å gjøre huset tett. Fredag samme uke var huset klar for innflytting, hvis ønskelig.

Neste uke var det akkurat samme prosedyre med hus nummer 2 fra mandag til og med fredag – og to nye hus i henholdsvis Grudevarden 54 og 56 var reist. Overtakelse skjedde 9. oktober – da var det gått nøyaktig ett år siden de første ­planene ble lagt.

 

Skikkelig bra håndverk, sier fagmannen

Når Lokalavisen kommer på besøk til de to nybyggene, blir vi vist rundt av en særdeles fornøyd byggherre. Ingen har flyttet inn ennå – Sigfred forteller at det blir nok utleie til å begynne med, og så får tiden vise om noen av barna på 22, 20 og 17 år overtar et hus eller to.

Tvillinghusene har stue, kjøkken, gang, ett soverom, bad og bod/vaskerom i første etasje. Loftsetasjen er per i dag ett stort rom – her blir det to store soverom (hver på 14 kvm), loftstue på 16 kvm og bad på 4,5 kvm. Alt i alt en utnyttelse av boflaten som Sigfred er godt fornøyd med.

– Jeg er også imponert av håndverket, sier den tidligere byggmesteren. – Jeg har øye for detaljer, og her er alt tipp-topp. For et halvt år siden så jeg glimrende utført malerarbeid i et annet Älvsbyhus, og jeg ga klar beskjed til Gard: Den ­maleren vil jeg også ha! Det gikk greit, og resultatet er meget bra.

 

Money talks!

– Jeg gir Älvsbyhus min beste anbefaling til alle som vil ha mye hus for pengene, sier ­Sigfred. – Med byggesaks­behandling, graving, grunnmur og alle tilknytninger har jeg betalt Älvsbyhus 1.950.000 kroner for hvert av husene. Når begge loftene er ferdig innredet, når belegningsstein i innkjørsel er lagt, og når ­hagen er ferdig med full beplantning, regner jeg med at hele pro­sjektet med to ferdige hus ­koster meg 4,5 millioner. Det lar seg høre, avslutter ­Sigfred med et stort smil.

Ny enebolig til kr 1.673.400?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 21.11.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.673.400. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no