ANNONSE

HUS & HAGE

Fjogstad-Hus flytter, og vil bygge for deg

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto/3D-illustrasjoner: Ensign


Publisert: 05.12.2015

Her ser du eksempler på moderne boliger bygget av Fjogstad-Hus.


Fakta:

Fjogstad-
 Hus


Hva:
Totalleverandør av nye boliger med ­spennende design tegnet av egne ­arkitekter, samt håndverkere som utfører store og små ­rehabiliterings–oppdrag. 


Aktuell med:
Flytter inn i flott nybygg på Stangeland i Sandnes, adresse Brannstasjonsveien 8.


kontakt:
Har du oppdrag som du vil diskutere med fagfolk? Ring 51971700. 

E-post: post@fjogstad-hus.no


Web:
www.fjogstad-hus.no

Den tradisjonsrike håndverksbedriften Fjogstad-Hus, som i mer enn 100 år har holdt til i Strandgaten på Sandnes, har nå forlatt fjorden. Nybygget på Stangeland er et godt tegn på satsing for fremtiden.

 

– Vi er på offensiven i denne ­regionen, sier adm. dir. Arne ­Sporaland til Lokalavisen. Med ­fokus på godt utdanna fagfolk, er vi klar til å tilfredsstille rogalendingens behov for nye boliger, eller ­oppussing av eksisterende bolig.

 

Tiden går – håndverket består

Mye har endret seg gjennom bedriftens historie, men visse ting endres aldri, forteller Sporaland som har vært i bedriften i mer enn 40 år. Kundene har kommet til oss med sine husdrømmer siden 1903, og vi har bygd mange tusen boliger i området. Det har gitt oss en unik erfaring og kompetanse. Erfaringen gjør oss verken gammeldagse eller kjedelige, men den gir oss verdifull kunnskap. Vi holder fast på tidligere tiders krav til kvalitet, og kombinerer det med nye krav til moderne design og tekniske løsninger. Vi er glad i faget og håndverket vårt, og har som mål å være best. Det betyr at vi må ha fokus på nyutvikling. Vi er utrolig stolte over at vårt prosjekt med passivhus i ­Sandnes fikk prisen som Norges beste bolig­prosjekt i 2012. Ved inn­gangen til et nytt år har vi totalt ca 65 ansatte fordelt på admini­strasjon, salg, arkitekter og dyktige hånd­verkere. På hovedkontoret i ­Sandnes og ­Fjogstad-Hus ­Ryfylke på ­Jørpeland.

 

Realiserer kundens drøm

– Alle våre byggeprosjekter starter med et møte med kunden, opp­lyser Tom Rune Tjelta som er salgssjef hos Fjogstad-Hus.

–Formålet er å kartlegge kundens drømmer, ønsker og behov. Etter denne gjennomgangen lager våre arkitekter et skisse­forslag til løsning som vi presenterer for kunden. Vi er veldig opptatt av å lytte til kundens behov, og sammen finner vi de rette løsningene med skreddersøm for den enkelte kunde. Vi jobber hele tiden med å utvikle egne gode boliger for alle kunde­grupper. Markedet endrer seg hele tiden, og vi må alltid tilpasse oss etter hva kundene vil ha. Hos oss er ingen jobb for stor, og ­ingen jobb for liten, sier Tjelta til Lokalavisen.

 

FiksFerdig med egen tomt

Vårt boligkonsept FiksFerdig er spesielt beregnet for den som har egen tomt, vil raskt i gang og ha en fast forutsigbar pris, sier Tjelta.

– I FiksFerdig tilbyr vi et nøkkel­ferdig ferdigpriset og prosjektert arkitekttegnet hus til din tomt. Det gir kunden full kontroll på både pris og tidsforbruk. Passer ikke FiksFerdig konseptet kundens ønsker, har vi egne arki­tekter på huset som skreddersyr den løsningen og tilpasser spennende boliger til den enkelte kundes behov. Vi inviterer gjerne kunden å ta utgangspunkt i vår store inspirasjonskatalog, hvor du kan finne spennende design og gode løsninger.

Mange godt voksne er gjerne ikke klar for å flytte i leilighet, men ønsker og ser behovet for ny bolig med god planløsning, lite vedlikehold og lave månedlige utgifter til bl.a. oppvarming. Her er vi gjerne med sammen med kunden og ser på muligheter man kan ha på ombygging av eksisterende bolig, kanskje tomtedeling og bygging i hage eller rett og slett kanskje det svarer seg å rive eksisterende bolig å bygge helt nytt?

Uansett behov eller ønsker – skal du bygge nytt hus om det er i foreldre-, eller besteforeldres hage, har du kjøpt tomt eller lurer på å kjøpe? Her ligger det mange muligheter. Vi hjelper til med alt fra deling av tomt, søknads­prosesser og avklaringer som skal være nødvendig for å realisere din bolig­drøm.

 

Rehabilitering av 
eksisterende bolig

– I tider som nå, er det mange som velger å rehabilitere egen bolig, fremfor å kjøpe ny, sier ­Sporaland til Lokalavisen.

– Det kan være alt fra enkle nødvendige grep, til fullstendig renovering. Kanskje du vil bygge på huset, løfte taket, bygge garasje eller utnytte kjelleren på en bedre måte? Har du behov for å utvide boligen til generasjonsbolig? Vi har egne arkitekter og lang erfaring fra hele prosessen fra idé til selve byggingen. Vi ser hvilke behov du har og vet hvordan vi skal ta best mulig vare på de kvalitetene som finnes i huset og på tomten. Denne prosessen starter alltid opp med en befaring på eiendommen slik at vi raskt kan sette oss inn i din situasjon.

 

QuickFix – når du trenger litt hjelp

Har du et vindu som må skiftes før vinteren? Hva med ny ytterdør, eller montering av nytt kjøkken? På tide med ny parkett på gulvet i stuen, eller har du en kjeller som skulle fått ny innredning? Med Fjogstad-Hus sitt QuickFix produkt får du hjelp til jobber som du helst ikke vil starte på selv, eller jobber som er påbegynt, men ikke helt ferdige. Vår erfaring er at det er mange boliger som mangler den siste finish, og som det i et travelt liv viser seg å være vanskelig å få på plass. Derfor har vi egne håndverkere som bare jobber på mindre serviceoppdrag som ­gjerne tar bare fra et par timer til en dag eller to, sier Tjelta.

 

Trenger du hjelp til noe?

Har du en drøm om ny bolig, eller er det på tide å ta et grep i eksisterende bolig? Tåler taket ditt en ny vinter? Skulle du ha byttet noen vinduer, eller etterisolert før kulden setter inn for alvor? Uansett hva prosjekt du har, er Fjogstad-Hus interessert i å ta en prat med deg, avslutter Arne Sporaland og Tom Rune Tjelta.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no