ANNONSE

Leserbrev

Effekten av ­«gullpensjoner»

Ove T Gudmestad

Etter 2008: Underviser på UiS 


Publisert: 05.12.2015

Herr Edland får i Lokalavisen i uke 45 anledning til å spre edder og galle ut over dem som får eller har fått «gullpensjoner» i Statoil.

Han har sin fulle rett til å mene hva han vil om saken og Lokalavisen har selvsagt også sin fulle rett til å ­skrive og vanære dem som tar imot eller har tatt imot slike «gullpakker».

Han konkluderer videre med at det er staten som er uegnet til å eie bedrifter og at det er Statoil det er noe galt med som gir slike tilbud. Ham om det.

Men herr Edland nevner jo ikke sjefens «diamantpensjon» da Lund forlot det synkende skipet

Og det herr Edland IKKE skriver noe om, er hvordan pensjonistenes kompetanse ble tapt da Statoil kastet ut senior kompetansen. Han stiller altså ingen spørsmål ved om kompetansen bare ble kastet ut med bade­vannet eller om den ble overført til andre i selskapet.

Han mangler totalt en analyse om det er en sammen­hengen mellom «gullpakkene « og Statoil sin nedtur de siste årene. Det er tapt 87 milliarder bare de to siste årene.

Jeg vil derfor utfordre dere i Lokalavisen til å analysere den totale effekten av «gullpensjonene»: Da «gull­pensjonene» ble delt ut i 2008 og 2009, ble det da gjort en sikring av den kompetansen som gull­pensjonistene satt på? ­Eller ble selskapet Statoil på ­viktige områder nullstilt?

Det kan være at dere vil finne at tapet for Norge var svært mye større enn 78% av «gullpensjonene» sin verdi ved at Statoil ble tappet for kompetanse.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no