ANNONSE

KULTUR

produksjonsselskapet film farms søker statistroller til en ny norsk spillefilm


Vil du se deg selv på kino?

Tekst: Helene Stenhaug


Publisert: 05.12.2015

Hovedrollene i «Skyggenes dal» spilles av Kathrine Nilsen (39), kjent fra Varg Veum m.m, og Adam Ekeli (6) som har debutert som skuespiller 
i denne filmen.


Visste du at flere av de mest kjente skuespillere startet sine karrierer som statister? Nå har også du muligheten til å prøve deg foran kamera.

– En statist er en filmrolle uten replikk. Det er en flott erfaring for de som er nysgjerrige på bransjen, eller drømmer om å bli skuespiller, sier Terez ­Hollo- Klausen, co-produsent på spille­filmen «Skyggenes dal». Filmen er for øyeblikket i full gang med innspilling flere steder på Jæren. De første statist­scenene er allerede spilt inn med stor suksess.

«Bucketlist» og skuespillerdrømmer

Så hvem ønsker å være med på film, da? Til nå har Skyggenes dal allerede hatt besøk av omtrent 45 personer fra Rogaland. Det er alt fra små barn, til tenåringer og voksne. Mange har en drøm om å bli skuespiller, men flere er også nysgjerrige på hvordan en profesjonell film­innspilling foregår. Tove ­Mikkelsen og søsteren Ingvild K. Thorsen var veldig glade for å få være med som statister på Bryne på mandag.

Dette var jo veldig morsomt! Nå kan vi krysse det av bucketlisten vår, sier de spreke søstrene som også gleder seg til å være statister senere i desember.

Din mulighet 
11. og 14. desember

Ønsker du å være med – så bør du gripe sjansen nå. Fredag den 11. desember er spesielt en dag for barn sammen med voksne. Også pensjonister er veldig velkomne. Dette er dagtid i en ­menighet i Sandnes sentrum. 14. desember er det åpent for absolutt alle, og her kan du velge ­mellom dag ­eller kveld, eller begge deler.

–  Vi ønsker at alle som har lyst, skal få være med, sier Terez.

Påmeldingen skjer ganske enkelt: Send dato + dag/kveld med fullt navn + bilde av dem som skal delta til: casting.rogaland@gmail.com

Fra Cannes til Stavanger

Det er filmselskapet Film Farms fra Østlandet som er hovedprodusent, med Gullbrandsen-brødrene på foto og regi. Både Jonas Matzow Gullbrandsen og Marius Matzow Gullbrandsen har sammen med Film Farms vunnet og vært nominert til flere internasjonale priser, som vår egen Amanda og Cannes «­Un certain regard». Skyggenes dal fikk finansiering av Filmkraft Rogaland og vestlandske Fuzz Filmfond.

Bygde-Norges eget univers

Kan dere si noe om hva filmen handler om?

– Handlingen finner sted i en liten bygd i Norge, i et univers der vi aldri er helt sikre på hvor ­grensen mellom realisme og egen fantasi går, avslører produsent Alan Robert Milligan i Film Farms. – Men mer jeg vil jeg ikke si, dere må jo se filmen – og dere selv, på kino, avslutter Milligan.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no