ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Stavanger Medisinske Senter øker med ny kiropraktor


– Her blir jeg behandlet seriøst

Tekst: Helene Stenhaug

Bilder: Paulo Pagani


Publisert: 23.01.2016

Anna Jakobsen blir instruert av Håvard Nordmeland i riktig teknikk ved styrketreningen.


Fakta:

Stavanger ­Medisinske Senter (SMS)

HVA: 

Stavanger Medisinske Senter (SMS) er et moderne og sentrumsnært legesenter som tilbyr et bredt helse­tilbud bestående av kommunale allmennleger, petroleumsleger, privat revmatolog, kiropraktor, fysioterapeut og gynekolog. 


Aktuell med: 

Det nyeste tilskuddet til SMS er Kiropraktor Håvard Nordmeland, som blant annet fokuserer på idretts­skader og rehabilitering.


Hvor: 

Sverdrupsgate 23, 
like ved NAV Eiganes og Elkjøp.

Telefon senter: 40 76 77 67. 
Timebestillinger kan gjøres på nett.

Direkte til Kiropraktor Håvard ­Nordmeland: 41 61 21 65

E-post (kiropraktor): 
kirostavanger@gmail.com


WEB: 

www.stavangermedisinskesenter.no

Facebook:

StavangerMedisinskeSenter

Anna Jakobsen (22) er profesjonell sprinter. Som idrettsutøvere flest har hun opplevd flere skader i løpet av livet.

– Jeg forsøkte flere behandlere, uten å bli helt fornøyd. Heldigvis fant jeg Håvard. Han gir meg den seriøse behandlingen jeg trenger for både helsen og karrieren min, forteller Anna.

Anna snakker om kiropraktor Håvard Nordmeland. Han er det nyeste tilskuddet hos ­Stavanger Medisinske Senter (SMS). ­Senteret er et tilbud som ble opprettet da to av byens lege­senter bestemte seg for å gå sammen. Deres mål er å gi deg som pasient et så bredt helsetilbud som mulig. Her finner du offentlig lege­tjeneste ­bestående av syv fastleger, i tillegg til flere dyktige private aktører. ­Stavanger ­Medisinske Senter har fire godkjente petroleums­leger og tilbyr for øye­blikket privat gynekolog, fysio­terapeuter, rev­ma­tolog og siden januar, ­kiropraktor ­Nordmeland.

– Vi er kjempefornøyde med ­Håvard, og ser allerede at han vil bidra til en interessant kunnskaps­utveksling. Er det noe medisinsk han lurer på, er vi leger bare noen meter unna. Og om vi lurer på noe tilknyttet muskel- og skjelettplager, er han tilgjengelig for oss, forklarer allmennlege og laglege for Oilers, Morten Munkvik.

Splitter nytt treningslokale

Når du visualiserer ditt lokale legekontor, er det kanskje ikke ordene moderne og friskt, som dukker først opp i hodet ditt? Allikevel har Stavanger Medisinske Senter lykkes i å skape et stilig, moderne, flott og friskt senter for pasientene sine. Allmennlege tjenesten har støtte fra kommunen og har omtrent 10,000 pasienter, men det er helheten av det offentlige og private som utgjør senterets profil og satsing.

– Vi har brukt mye tid på å skape vår profil og hatt fokus på å inkludere dyktige spesialister. Lokalene ble ferdig ved oppstart for to år siden, og nå ble vi akkurat klare med det nye treningslokalet. Det blir veldig nyttig for både kiropraktor, fysioterapeut, og oss leger, sier Munkvik.

Lokalavisen blir med inn i det splitter nye treningslokalet hvor helse, teknikk og rehabilitering er i fokus. Vi studerer Håvard i sitt arbeid med Anna Jakobsen, som nylig har operert foten. Det er i treningsrommet hun spanderer store deler av rehabiliteringen. I tillegg til behandling på benken, som kanskje er det vi forbinder mest med ­kiropraktorer.

– Håvard har fra dag én møtt meg med seriøsitet og forståelse, og jeg har fulgt han fra hans forrige klinikk og nå hit. Jeg passer på å gå til jevnlig behandling og har fått svært gode resul­tater. Han er veldig dyktig, sier ­Jakobsen.

Morten skyter inn: – Utrolig bra fyr. Rutinert, og har samme ­fokus som oss allmennleger. Jobber evidensbasert og mye med rehabilitering av blant annet nakke-, rygg-, arm- og fotskader.

Treningslokalet skal hovedsakelig brukes til pasientene til Håvard og fysioterapeutene, men Morten mener det også er nyttig for allmennlegene.

– Her kan vi allmennleger også vise våre pasienter øvelser, og gi grunnleggende råd innen trening og teknikk. Veien er jo også kort til Håvard om vi har spørsmål angående muskel- og skjelett­plager, sier Morten.

Tett samarbeid mellom lege og kiropraktor

Håvard studerte kiropraktikk ved Syddansk Universitet i ­Odense. Her er de første tre årene på det femårige kiropraktorstudiet identisk med medisinstudiet. Det femte året var han i praksis ved Ringe Rygcenter som er et spesialistsykehus for muskel- og skjelettsykdommer. Her var det et tett og naturlig samarbeid med fysioterapeuter, allmennleger og spesialister i reumatologi, ortopedi og nevrologi.

– For meg er dette et naturlig og viktig samarbeid. Det å jobbe med leger er noe jeg er kjent med fra utdannelsen i Danmark, og som jeg synes fungerer ekstremt godt – til både vår og spesielt til pasientenes fordel, sier Håvard.

Han og de andre som jobber på Stavanger Medisinske Senter har også ultralydmaskin tilgjengelig for å hjelpe i den diagnostiske prosessen.

Håvard informerer om andre fordeler i forbindelse med samarbeidet: – Hos Stavanger Medisinske Senter er jeg også tilknyttet Norsk Helsenett. Dette forenkler kommunikasjon mellom andre leger i regionen (fastleger, spesialister på sykehuset, røntgenavdelinger) og meg som kiropraktor. Det er foreløpig få kiropraktorer tilknyttet dette nettet, sier Håvard.

Laglege til Stavanger Oilers

Det er et spennende team som Håvard er blitt en del av. ­Doktor Munkvik for eksempel, er i tillegg til fastlege ved SMS, også Oilers sin laglege. Han ler litt idet han peker på trofeene oppstilt på kontoret.

– Alle på laget får pokal, skjønner du. De holder seg jo friske og vinner i vei, så det er jo gøy, sier Morten. – Her på senteret er vi veldig opptatt av rehabilitering og idrettsmedisin, så det å få passe på Stavangers stolthet er en veldig givende jobb.

Hva med dere selv, er dere sporty? spør Lokalavisen.

– Gjør som vi sier, ikke som vi gjør? spøker Morten. – Joda, vi er faktisk opptatt av å holde oss i form. Jeg løper en del, og mange her sykler eller går til jobb, er med på nordsjørittet og ­Stavanger Marathon. Nå har vi jo også treningsrom til disposisjon.

Kunnskapssøkende senter

– Fra starten av har vi hatt fokus på å lære av hverandre. Fremover blir det enda mer struktur og ­satsing på læringen, sier ­Munkvik.

På senteret er det 1000 kvm med friske og flotte lokaler. ­Behandlingsrom og trenings­delen, samt et innbydende vente­rom tar opp mesteparten av plassen, men senteret har også spandert på seg et topp moderne kursrom som skal brukes til både intern og ­ekstern læring.

– Vi er veldig klar for det nye året, og ikke minst for å tilby et så bredt tilbud som mulig til våre pasienter. Fremtiden vil by på enda flere spesialister, men nå er vi veldig fornøyd med det vi har, avslutter Morten.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no