ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Helt perfekt… Eller god nok som du er?

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 05.02.2016

Coach Siri Bente Kristoffersen kan hjelpe deg å nå dine konkrete mål.


Fakta:

Sirious Coaching

HVA: 

Siri Bente Kristoffersen er en ­ICF-sertifisert coach som hjelper deg å bli den beste versjonen av deg selv, og å finne nye gleder i livet. En coach jobber løsningsorientert og fremtidsrettet mot personlige og profesjonelle mål.


AKTUELL MED: 

Coaching innen personlige og ­profesjonelle mål for folk i alle ­aldersgrupper.


HVOR:

Hos Ganddal Terapi og Trening, like ved togstasjonen. Adr. Lundegeilen 10


KONTAKT:

E-post: siribente@gmail.com

Tlf: 92217139 (Man–fre 08–17)


WEB:

www.siriouscoaching.no

Hvem ER du? Hva tror du på? Hva er viktig for akkurat deg? Dette er noen av de viktige spørsmålene hun stiller deg. Siri Bente Kristoffersen driver firmaet Sirious Coaching med en god miks av varme, tillit, seriøsitet og en «dæsj» humor. – Jeg er en slags personlig trener, bare at jeg trener dine mentale muskler, forklarer Siri Bente.

Det er nesten blitt en klisjé å beskrive coaching som å gjøre deg til «den beste utgaven av deg selv». Men etter en times tid med Siri Bente forstår man fort at det handler om mye, mye mer enn det.

Hun utstråler varme og tillit, og er den dama du så gjerne vil fortelle dine tanker til. Hun sitter på stolen ovenfor meg. Jeg setter meg til rette og kikker rundt i rommet. Det føles mer som jeg er hjemme i en stue. Svært behagelig temperatur, to godstoler og et lite bord dekket med telys og delikate søtsaker. Vær så god! Siri Bente setter den lille espresso-koppen på bordet til meg, og nikker bekreftende. I dag er situasjonen speilvendt for coachen, som normalt sett stiller spørsmålene.

Hva gjør en coach, egentlig? Starter jeg.

– En coach er en profesjonell samtale­partner som er trent i å lytte og speile dine tanker, problemer og bekymringer. Det er en sparringpartner som ikke først og fremst gir deg svar, men stiller deg spørsmålene som gjør at du selv finner svarene i deg selv.

Litt som en samtalepartner?

– Ja. En profesjonell person (coach) som lytter, spør og ­styrer deg i riktig retning, og heier deg frem mot et mål. En coach hjelper deg å se deg selv, sette deg nye mål og gir deg verktøyene og oppfølgingen som kreves for å nå målene. I coaching jobber vi fremtidsrettet og løsningsorientert. Det er en kreativ og bevisstgjørende prosess, der du inspi­reres til å bruke dine ressurser for å komme deg dit du vil være.

Det høres veldig bra ut. Hvem er det som vil ha nytte av ­coaching da?

– Mine klienter er alt fra 12 til 72. Det er aldri for sent til å gjøre endringer i livet, å bli sterkere mentalt, eller komme i kontakt med hvem du er og hva som er viktig i livet.

Pusterom fra hverdagsstress

Forestill deg hverdagen. Du fyller opp dagene, og årene tikker avgårde. Du har det greit, men det er noe som ikke stemmer. Du vet ikke helt hva. Kanskje har du alt det materialistiske på plass. Hus, hytte og båt. En fin fasade. Allikevel er det noe som mang­ler. Du prøver å jobbe med deg selv, snakke med venner, og finne ut av tingene, men det går litt i den samme spiralen. Kanskje har du heller ikke noen å betro deg 100 % til. Det blir for vanskelig.

Hos coachen får du et puste- og tankerom til å reflektere over livet ditt, og hjelp og veiledning til å gjøre positive endringer.

Hva er målet da. Et perfekt liv?

– Hva er et perfekt liv? Jeg tror for mange av oss jager det ytre, jobber for å tilfredsstille andre, være noe eller noen – uten å være gode nok. Du er god nok, som Per Fugelli sier. Jeg hjelper deg med å bli den beste du kan være. For deg. For at du skal leve et lykkelig og fullverdig liv, sier Siri Bente.

Hvordan gjør man det?

– Som coach har jeg en «verktøykasse» som hjelper meg å få deg på rett vei. Noe av det viktigste er enkle, men avgjørende spørsmål. Jeg ser på alle som kommer til meg som ressurssterke, hele og kreative mennesker som er i stand til å finne sine egne svar. Visualisering er òg et viktig verktøy som jeg bruker. For eksempel det å se for seg situasjoner for sitt indre og jobbe med følelser og å våge å stå i ­følelsene. Hos meg må du regne med å gå utenfor din komfortsone, påpeker hun.

Siri Bente er utdannet ved det største og første instituttet for coaching, nemlig CTI (The ­Coaches Training Institute), og sertifisert gjennom ICF (International Coaching Federation), som er den største internasjonale godkjenningsorganisasjonen for coacher i verden.

– Coach er ikke en beskyttet tittel. Det kan derfor være smart å sjekke bakgrunnen til den du vil betro deg til.

Gikk selv til coach, 
og ble inspirert

Siri Bente fikk oppleve et våkent mareritt. Å få kreft. Da hun først fikk diagnosen og startet med behandling, fikk livet en ny betydning.

– Livet mitt var utrolig stressende. Var det slik jeg ville leve? Jeg oppsøkte en coach og ble helt rørt over endringene det skapte i mitt liv, smiler hun.

Siri Bente startet på coaching-utdannelsen, og nå elsker hun å bruke dagene sine på å hjelpe ­andre med å finne ny giv i livet.

Få tilbake livsgleden – coaching for alle

– Mange opplever et tomrom i livet, som de ønsker å bytte ut med ny livsgnist. Andre har mer konkrete problem. I coaching jobber man mot målet, ut av problemet. Alt fra tomrom til prestasjons­angst, dårlig selvbilde, utfordringer i jobbsammenheng, kreativitetstopp, konsentrasjonsproblemer, samlivsbrudd og viktige valg ved veiskiller i livet.

Hun pauser. Tenker.

– Jeg tror også coaching er svært aktuelt for tenåringer. De må forstå de er gode nok, og finne riktige gleder i livet. ­Bruken av antidepressiva for alders­gruppen 15–19 år har gått opp 
60 % de siste 6 årene. Disse tallene ­taler for seg selv.

Hva er det beste med å være coach?

– Det å få lov til å se mennesker vokse, og følge dem på veien mot å realisere sine drømmer. Det spesielle øyeblikket jeg ser at det tennes en gnist i øynene ­deres. Når de utstråler glede over å ha funnet sin lidenskap, da føler jeg at jeg har verdens beste jobb!

Coaching i 3 steg


Introduksjonssamtale

En uforpliktende samtale hvor du får informasjon om hva ­coaching er, og hvordan det kan hjelpe deg. Du får føle på ­kjemien mellom deg og coach, og bestemme om det er noe for deg.


Inntaksintervju

Du får tilsendt et skjema med en del viktige spørsmål som får deg til å reflektere over ditt liv og ditt mål for coachingen.


Starte coachingen

Nå er det klart hvilket konkret mål dere skal jobbe i mot. (Finne din mening i livet, få en forfremmelse, bli kvitt frykt for eksamen, bedre relasjon til noen, ny jobb/karriere etc.)Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no