ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

austad diagnostikk utvider igjen – nå med jordmor


Ultralyd for gravide – en trygg kontroll

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 05.02.2016

Jordmor Elisabet Vetrhus og røntgenlege Tor Austad ønsker velkommen til Austad Diagnostikk i Stavanger.


Fakta:

Austad ­Diagnostikk

HVA:

Helsesjekk med ultralyd – en ­omfattende og systematisk undersøkelse av en rekke organer for å oppdage eventuell sykdom på et tidlig tidspunkt. Smertefritt og helt ufarlig (ingen røntgenstråler). 


AKTUELL MED:

Nytt av året ved klinikken i Stavanger er ultralyd for gravide.


HVOR:

Verksgaten 54, 4013 Stavanger.


KONTAKT:

Telefon: 70 01 16 72 / 99 01 51 10

E-post: austaddiagnostikk@gmail.com


WEB:

www.austaddiagnostikk.no

Etter halvannet års virksomhet har Austad Diagnostikk i Stavanger hatt stor pågang fra folk vil ta en grundig og effektiv helsesjekk. Det har ført til at staben er styrket flere ganger. Fra nyåret er nå også en erfaren jordmor kommet med i teamet. Hun tilbyr tidlig ultralyd for gravide og 3D/4D ultralyd utover i svangerskapet – som et supplement til kontroll og oppfølging fra det offentlige helsevesenet.

Fra januar 2016 er jordmor ­Elisabet Vetrhus tilknyttet ­Austad Diagnostikk i Stavanger. Hun har videreutdanning i ultra­lyddiagnostikk ved NTNU, og hun jobber til daglig som jordmor på Stavanger Universitets­sykehus, med ultralyd som spesial­område. Elisabet forteller:

– Ved tidlig ultralyd får du muligheten til å bekrefte graviditet tidlig. Vi kan se antall foster, og vi kan angi svangerskapslengden. Litt lenger ut i svangerskapet tar vi 3D ultralyd. Man får da samtidig en vurdering av fosterets vekst og utvikling.

Tilbudet fra det offentlige er at alle gravide har rett på en ultralyd­undersøkelse, og den tas gjerne etter 17 til 20 uker i svanger­skapet. Vi tilbyr ultralyd både før og etter denne faste kontrollen – for alle dem som vil «møte barnet» oftere.

En 3-delt pakke

– Utenom jevnlig svangerskapskontroll hos lege/jordmor tilbyr vi en «graviditetspakke» med tre ultralydundersøkelser gjennom svangerskapet, sier ­Elisabet ­videre. – Man kan da sette sammen de tre undersøkelsene etter eget ønske. Vi anbefaler eksempelvis en tidlig ultralyd etter 10–12 uker, en 3D ultralyd senere i svangerskapet og en undersøkelse på slutten av graviditeten hvor man kan estimere størrelsen på barnet og eventuelt bekrefte leiet barnet ligger i.

Oftere kontakt med barnet

Det spørs om det finnes noe mer spennende enn tilblivelsen av et nytt menneske. De fleste «­gravide par» ønsker å møte barnet flere ganger i svangerskapet, og fra 12 uker eller før er både armer og bein tydelige på skjermen. Alle blir fascinert! De som ønsker det, kan også få med hjem bilder og videosnutter på minnepenn. Og husk – vårt tilbud er ikke i stedet for vanlig kontroll hos fastlege/jordmor, men en mulighet til oftere kontakt med barnet, avslutter Elisabet.

Austad Diagnostikk tilbyr som før generell sjekk og er ledende i Norge innen helsesjekk med ultralyd.

Stor respons

Etter halvannet år i Stavanger har Austad Diagnostikk hatt stor pågang, og det har ført til økt kapa­sitet her i byen. Flere røntgen­leger er kommet til og altså nå også jordmor Elisabet Vetrhus.

Hva er ultralydundersøkelse?

Ultralydapparatet fungerer som et slags ekkolodd som lager bilder på en TV-skjerm. Bild­ene blir fortløpende vurdert av røntgen­legen som utfører under­søkelsen.

Under ultralydsjekken er det hele tiden mulig for pasienten å stille spørsmål og komme med kommentarer. Ultralyd­diagnostikk har vært utført i over 40 år uten at det er påvist bivirkninger. Selve undersøkelsen er smertefri.

Minimal ventetid – ta kontakt for å bestille time

Austad sin ultralydklinikk i ­Stavanger ligger i Verksgaten 54, tredje etasje.

Når det gjelder generell helsesjekk, kan du velge mellom to undersøkelser: Helsesjekk med ultralyd («full sjekk») har pris kr 2000,-. Enkel ultralyd-­undersøkelse (hals, halspuls­årer, bryst, mageregion med mer) koster kr 1000,-.

Har du noen spørsmål, eller hvis du vil bestille time – ring 
70 01 16 72 eller send e-post til: austaddiagnostikk@gmail.com


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no