ANNONSE

Leserbrev

Hvordan er det virkelig å vokse opp i to hjem?

Tekst: Daphne Luna Brattebraaten, 13 år

Foto: Colourbox


Publisert: 05.02.2016

Skilsmissebarn blir voksne mye fortere enn andre barn. Dette mener jeg er galt. I dette leserinnlegget vil jeg vise hvordan det virkelig er å være på konstant flytting.

Jeg mener skilsmissebarn blir voksne mye fortere enn andre barn fordi vi blir tvunget til å planlegge livet vårt flere uker frem i tid. Lekser, bøker, klær og hobbyer er bare noe av det vi må takle daglig. Som et skilsmissebarn selv vet jeg veldig godt hvordan det er å måtte takle at familien splittes, i tillegg til å måtte holde karakterene oppe, være med venner og å opprettholde hobbyene mine. Det er også utrolig vanskelig og frustrerende å måtte tilpasse seg de ulike vanene og reglene som gjelder hos hver forelder. Det å være skilsmissebarn innebærer altså mye mer enn bare å bo i to hjem.

Konstant flytting, planlegging og tilpasning er bare noe av det skilsmissebarn må takle daglig. Så selv om de voksne mest sannsynlig mener at en skilsmisse er til det beste for familien, mener jeg at de bør tenke seg godt om før de skriver under på det avgjørende papiret. De burde også spør seg selv om de ville klart å håndtere det et skilsmissebarn blir tvunget til å håndtere.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no