ANNONSE

Leserbrev

Lekse­fri skole

Tekst: Emil Fjeldheim, 13 år

Foto: Colourbox


Publisert: 05.02.2016

Hva er meningen med lekser? Hver dag jeg kommer hjem fra skolen ødelegger leksene mye av fritiden min. Jeg mener at lekser ikke gir noe mening. De er der bare for å irritere.

Når jeg kommer hjem etter en slitsom dag på skolen, er det ikke særlig motiverende å sette meg ned med enda mere arbeid. Burde ikke vi ungdommer ­heller være ute på fritidsaktiviteter ­eller være sosiale med venner i stedet for å sitte inne å gjøre ­lekser?

Dessuten er det urettferdig for mange. Det er store forskjeller på hvor mye og hvor god hjelp ulike elever får fra familien sin. For eksempel har noen kanskje foreldre som ikke kan norsk ­eller som ikke får til enkelte fag, og dette kan føre til store ulikheter.

Lekser kan også føre til krangling og surmuling gjennom hele ettermiddagen fordi de som ­hjelper deg med leksene hjemme kanskje ikke har hørt hva vi har gjort og blitt fortalt på skolen. Dette har jeg og sikkert mange andre opplevd.

Jeg mener at en leksefri hverdag vil være det beste. Det kan være at vi mister litt lære av dette, men hvis vi har en ekstra time ­eller to på skolen, så har vi alle­rede lært det vi skulle lære i leksen. Og hvis læreren er med, får vi den samme hjelpen alle sammen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no