ANNONSE

Leserbrev

Stans den globale oppvarming!

Fredrikke Dam Bendiksen, 13 år

Foto: Colourbox


Publisert: 05.02.2016

Det holdes lange foredrag om at den globale oppvarming øde­legger kloden vår, men det er få som faktisk tar initiativ til å gjøre noe med dette. Bli med å gjør noe du, det er ikke vanskelig i det hele tatt!

Den neste generasjonen kommer til å leve i en verden med mer forferdelig luft enn det ­allerede er. Stavanger ligger jo allerede i rødt felt på listen over byer med forurenset luft. Dessuten er det mange plante- og dyrearter som står i fare for utrydding. Noen av dem er isbjørnene, mange fisker og koraller, rødreven og fjell­reven.

Men hva kan du gjøre for en bedre fremtid? Skal du på jobb, ta sykkelen istedenfor bilen. Skal du til butikken, så gå. Med latskap kommer vi ingen vei uansett. Sorter søppel hjemme. Del det opp i f.eks. restavfall, papir og hage, matavfall, plast og kast glass i de offentlige glass­avfallene.

Ingen vil at barnebarnene deres må gå med gassmasker eller dø av foruenset luft. Ingen vil at plante- og dyrearter skal bli utryddet. Derfor kan alle ta et ­ansvar og gjøre noe med dette.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no