ANNONSE

SPORT & FRITID

Vølstad­senderen

Tekst og foto: Sverre Ramdahl Ranum

Kilde: «Fotturer i Rogaland», Dreyer Bok


Publisert: 05.02.2016

Fra den svake høyresvingen på Madlandsvegen går en opp den asfalterte smale bakken. I veikrysset ovenfor tar en til høyre og følger veien bak driftbygningene. Så oppover veien med bebyggelsen på venstre side og med dyrket mark på motsatt side.

Fra bommen går grusveien oppover gjennom kulturbeite hvor det går husdyr, så det er viktig å ta hensyn. Veien har stort sett jevn stigning oppover lia. Etter første hårnålsving er det fin utsikt utover dalen og innover mot Brekko. Ved Ytre Vølstadtjørna fortsetter veien oppover langs moreneryggen. Våren 1945 mottok motstandsgruppen Osprey flyslipp med våpen og annet utstyr på flaten nord for tjørna. Veien går etter hvert helt ut på kanten og en ser Oltedalsvatnet med øvre Oltedal i fugleperspektiv. Vølstadsenderen er godt synlig fra veien til Oltedal. Dette kan være en grei tur med barnevogn selv om det er endel stigning. Men fra hytta og de siste meterne opp under masten til toppen av fjellet er det ikke vei. Det er en liten varde på den 636 meter høye Vølstadnuten og utsikten er flott. Mye har en allerede sett fra veien på turen opp, men nå ser en også fjellene rundt Oltedal og fjellene innover i Madland. Ålgård ligger langt borte i vest. ­Returen går ned samme vei.

Hvordan komme dit:

E-39 til Ålgård og videre til Vaulabru. Følg Fv-286 mot Madland. Vølstad er de siste gårdene på venstre side før avkjøringen til Brekko. Vis hensyn ved parkering langs veien.

Totalt: ca. 8 km og tar ca. 4 timer.

Vanskelighetsgrad: 2


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no