ANNONSE

HANDEL & SERVICE

akaso elektro med sikringsskap, downlights og elbil lader


Ikke fiks huset uten kyndig elektriker!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 05.03.2016

Thomas Wold (t.v.), som er kundekontakt og leder av serviceavdelingen i Akaso Elektro og elektriker Erik Borgen viser frem utvalget innen downlights.


Fakta:

Akaso ­Elektro

HVA:

Selskapet foretar komplette elektro­tjenester og -installasjoner til det offentlige, til bedrifter og til private på Nord-Jæren.


AKTUELL MED:

Nye byggtekniske krav gir behov for oppjustering – Akaso Elektro hjelper alle huseiere med moderne løsninger fra sikringsskapet og utover.


HVOR:

Selskapets kontorer ligger i ­Boganesveien 48, 4020 Stavanger.


KONTAKT:

Telefon 400 00 680

Kurt Olsen, daglig leder

Telefon: 928 29 424

kurt.olsen@akaso.no

Leif Magne Sollesnes, prosjektleder

Telefon: 930 83 567 

leif.magne.sollesnes@akaso.no

Kåre Vassvik, prosjektleder

Telefon: 932 48 108

kaare.vassvik@akaso.no

Thomas Wold, leder serviceavdeling

Telefon: 982 84 375

thomas.wold@akaso.no


WEB:

www.akaso.no

Tid for rehabiltering av boligen? Nytt kjøkken eller bad? Sette opp garasje eller carport? Klart du kan legge både parkett og fliser selv, hvis du er en smule handy. Men når det gjelder elektriske installasjoner, bør du ha respekt for kravet til faglig utførelse. Det har med sikkerhet å gjøre – elektrisitet er ikke å spøke med! Gamle lyspærer, ledninger og sikringsskap kan være skumle greier. Ta kontakt med Akaso Elektro når strømmen i huset skal fornyes.

Akaso Elektro leverer ­komplette elektrotjenester og ­-installasjoner til det offentlige, til bedrifter og til private på Nord-Jæren. Oppdragene spenner fra prosjektering av store næringsbygg til små serviceoppdrag for privat­kunder, ofte i forbindelse med oppussing.

Akaso Elektro tilbyr feilfrie leve­ranser til rett tid og rett pris – og arbeid utført av stolte fagfolk.

Like proffe som de største –

like fleksible som de minste

Kurt Olsen og Leif-Magne S­ollesnes startet Akaso Elektro i 2010. De kom da fra stillinger som henholdsvis daglig leder og prosjektleder i Bravida.

Akaso Elektro er etablert på ideen om å kombinere erfaring og kompetanse fra store konsern med tempoet, smidigheten og fleksi­biliteten i et mindre firma. På den måten kan teamet samle seg om viktige verdier – å være effektive, engasjerte og entusiastiske. Det merker du fra første samtale.

Nytt kjøkken? Nytt bad? 
Nytt sikringsskap?

– For private kunder har ­Akaso Elektro spesialisert seg på ­rehabilitering, forteller daglig leder Kurt Olsen.

– Vi hjelper alle som skal pusse opp kjøkken eller bad – og vi skifter det gamle sikringsskapet ut med et trygt og moderne. Etter en gratis befaring kan vi gi en for­nuftig pris på faglig utførelse av høy kvalitet.

Folkene våre har akkurat den erfaringen og den kompe­tansen du trenger. Jobben blir gjort ­effektivt og ordentlig. Vi gir 5-års garanti på alt elektroutstyr vi ­installerer, og alt vi gjør blir ­dokumentert på ­boligmappa.no.

Spots og downlights er ikke hva det var!

Og takk for det, verden går heldig­vis fremover. Lys­pærer som kan dimmes, innfelt i ­taket, er ingen ny oppfinnelse. Men halogen­pærene som er satt inn for en del år siden, har den skumle egenskapen at kun lyset går fremover, varmen går bakover. Pærenes nærkontakt med Glava og treverk er selvfølgelig ikke å anbefale.

Akaso Elektro har et stort utvalg spots og downlights med helt ufarlige og nesten evig­varende LED-pærer. Noen er også i matt hvit utførelse og glir i ett med taket.

Advarsel. I Skandinavia har vi kultur for det gul/hvite lyset. Mange som kjøper LED-pærer på nettet, uten å vite hvor de ­produseres, oppdager for sent at de får en helt annen blå/hvit farge på lyset.

Sikringsskapet er 
husets hjerte

Eldre sikringsskap kan være farlige. Gamle smeltesikringer vil etter en tid kunne løsne litt. Det kan gi dårligere kontakt og varmgang i sikringene, noe som kan medføre brann. Når du skifter over til automat­sikringer, fjernes problemet med varmgang i sikringene. I tillegg bør du sørge for sikringsskapet følger de nyeste kravene i forskriftene – det betyr i praksis at sikrings­skapet vil se helt nytt ut.

Den nye sikringen er en kombinert automatsikring og jordfeilbryter. Sikringen vil verne ­anlegget mot kortslutnings­strømmer og overbelastningsstrømmer, mens jordfeilbryteren verner anlegget mot jordfeil.

Med nytt sikringsskap blir strømanlegget ditt mye mer driftssikkert. Hvis du får en jordfeil i anlegget ditt, vil kun strømmen i den feilkretsen ryke, og ikke strømmen i hele huset. Mange huseiere har erfart at jordfeilbryteren slo ut mens de var bortreist – og dermed forsvant strømmen til hele huset og til fryseboksen.

Dessuten – digitale sikringer gir forvarsel om at noe er galt. Ved gult lys kan du selv sjekke, og elektriker kan utbedre feilen før noe skjer.

Skifter du til nytt sikringsskap, får du trygghet og oversikt.

Ladestasjon for elbil –

for borettslag og private

Vil du lade elbilen hjemme, bør du gå over til en moderne ladestasjon. Eldre elektriske anlegg i garasjer og uthus er ofte ikke dimensjonert for den høye og langvarige belastningen som elbil-lading medfører. Det kan i verste fall føre til brann.

Ladestasjonen som Akaso ­Elektro anbefaler, er en egen lade­boks til hjemmebruk som er fastmontert på veggen. Støpselet er beregnet for å tåle høy belastning uten fare for varmgang. Elektronikken i laderen over­våker ladeprosessen. Et trygt alterna­tiv som også reduserer lade­tiden betraktelig.

Energieffektive løsningsforslag

Reduksjon av energiforbruket er viktig for miljøet. Derfor er løsningene fra Akaso Elektro så energieffektive som mulig – ved å velge energibesparende LED-armaturer kan strømforbruket reduseres med opptil 90 %. For å ligge i forkant i ENØK-arbeidet, er flere av selskapets medarbeidere sertifisert innen energi­effektivisering.

Bruk lite energi – kontakt ­Akaso Elektro når du skal pusse opp.

Store på næringsbygg

Akaso Elektro jobber i et variert marked – med næringsbygg, offent­lige bygg, entreprenører og private hjem. Akkurat nå leveres ”full strømpakke” til Choice-­hotellet The Pond på Forus. ­Andre store oppdragsgivere er:

• Avinor

• Stavanger kommune

• Rogaland fylkeskommune

• REMA 1000

• Coop

• Backe Bygg


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no