ANNONSE

REISE

bli med til steder kjent fra film- og tvseriene downton abbey, inspector morse, 
mr. barnaby og harry potter i sør-vest england 16.–23. september.


I fotsporene til Jane Austen og Shakespeare

Tekst og foto: Pål Larsen


Publisert: 05.03.2016

Broadway i Cotswolds.


Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Innholdsrik tur til den engelske landsbygda Cotswolds, Oxford og Bath 
16. – 23. september 2016


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

reisecompaniet.no/reise/cotswolds/

Hvis tv-serier forfattet av Jane Austen eller med detektiv Barnaby har fått deg til å drømme om livet på den engelske landsbygda, er Cotswolds idylliske landsbyer stedet å reise til.

Men her er også luksusbiler i oppkjørslene, da dette er stedet Londons jet-set og kjendiser trekker seg tilbake fra storbyens larm. Den mest berømte inn­bygger er selveste Prins Charles.

Den romerske kurbyen Bath er også på vårt program, samt ­Oxford (Morse & Lewis), som med sine tårn og spir skaper en fortryllende forventning, og natur­ligvis ­Stratford upon Avon nasjonalskalden Shakespeares fødested.

Fredag 16. september – Avreise fra Stavanger (L/M)

Vi flyr fra Stavanger kl 10.05 direkte med SAS og ankommer London (Heathrow) 
kl. 11.05, og blir møtt av vår ­private buss og guide.

Hotell: Holiday Inn Bromsgrove

http://www.hi-birminghambromsgrove.co.uk/

Holiday Inn Bromsgrove ligger i utkanten av Bromsgrove, og tilbyr stilfulle rom med klima­anlegg. Bare 30 minutter fra ­Birmingham sentrum. De romslige rommene er elegant inn­redet og har eget bad.

Revive Health Club har et oppvarmet innendørsbasseng, badstue, dampbad og aircondition treningsrom. Restaurant og bar på hotellet.

På veien til hotellet besøker vi Salisbury, med sin middelalderkatedral som kneiser over skjeve bindingsverkshus. En kort vandring til fots med lokal guide tar oss med til Katedralen og den historiske bykjernen. Dagens lunsj inntas i Salisbury, før vi fortsetter til vårt hotell for innsjekking. På kvelden samles vi til velkomst­middag i hotellets hygge­lige spisesal.

Lørdag 17. september – 
Bath (L/M)

Etter en solid engelsk frokost på hotellet, reiser vi med buss til Bath. Byen er først og fremst kjent for sine kurbad, men også sin perlerekke av elegante, gregori­anske herskapshus. Hele byen står på Unescos Verdensarvliste. Lunsj under­veis.

Vi skal besøke «Roman Baths»-museet og høre om de første innbyggerne i «Aqua ­Sulis» – den romerske byen. Vi får nok også høre om den mest berømte innbygger, Jane Austen. På ettermiddagen returnerer vi til hotellet, hvor vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag 18. september – Locock, Avebury og Longleat (F/L)

Etter frokost skal vi utforske de idylliske landsbyene i Wiltshire. Byen Lacock er som et levende museum og har fungert som filmkulisse i bl.a. TV-versjoner av Jane Austens romaner. Ved inngangen til landsbyen ­troner det majestetiske byggverket ­Lacock Abbey, et nonnekloster i det 13 århundre, helt til Henrik VIII fant ut at han ville ha det for seg selv. Her ble deler av tv-­serien «Downton Abbey» spilt inn.

Lunsj i ­Lacock. Byen Avebury er kjent for sine mystiske stein­sirkler, blant ­Europas største dekker de et område på vel 100 kvadratmeter. Dagen avsluttes med besøk hos Lord Bath på ­Longleat House. Etter en dag fylt av opplevelser setter vi kursen tilbake til vårt hotell. Middag på egenhånd.

Mandag 19. september – Coombe Slott, Chippenham og White Horses (F/L/M)

Etter frokost fortsetter reisen gjennom den sydligste delen av Cotswolds, et av Englands mest naturskjønne områder.

Castle Coombe er blitt kåret til Englands vakreste landsby, og med god grunn. Turen fortsetter til markedsbyen Chippenham, kjent for sine Tudor-hus, hvor vi spiser lunsj.

På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til hotellet. ­Middag på hotellet.

Tirsdag 20. september – Oxford (F/L/M)

Oxford er uten tvil en av ­Europas mest berømte byer – kjent for sitt universitet og storslåtte arkitektur. Vår lokale guide tar oss med til de største severdig­hetene, bl.a. Bodleian-biblioteket. Blant gotiske utsmykninger som minner om kniplinger i treverk, finnes noen meget sjeldne manu­skripter, bl.a. originalutgaver av Jane Austens romaner. Vi skal se ­Sukkenes Bro, Christ Church College, det største og eldste, da byen utviklet seg rundt dette.

Vi spiser en tradisjonell pub­lunsj i Oxford, en solid tallerken med mulighet for en «pint» og følelsen av å være velkommen. Det blir litt tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet. Middag om kvelden.

Onsdag 21. september – Stratford Upon Avon og Blenheim Palace (F/L/M

Idag skal vi besøke hjemmet til Englands mest berømte forfatter, William Shakespeare. I ­Stratford har også teater­selskapet ­Royal Shakespeare Company sin adresse. Vår lokale guide tar oss med gjennom denne gamle markeds­byen.

Det blir tid til lunsj og litt fritid, før vi reiser tilbake mot ­Oxford. På veien blir det en visitt på Blenheim Palace. Her ble ­Winston Churchill født. Bygningen er i dag et Verdensarvsted. Vi møtes til middag om kvelden.

Torsdag 22. september – Cotswold Villages (F/L/M)

Denne dagen går turen til noen av perlene i Cotswolds; ­Chipping Campden, Stow on the Wold, Broadway and Snowshill står alle på programmet. Her er scener fra tv-serien «Mordene i Midsumer» spilt inn, og selveste Mr Barnaby – alias skuespiller John Nettles, har slått seg ned i nærheten.

Alle byene har en unik sjarm; Chipping Campden er kjent for sin elegante High Street, ­Stow-on-the-Wold’s for sin beliggenhet, og Broadway er ren og skjær idyll. Vi får en guidet rundtur til Snowshill Manor, et gods som tilhørte den originale arkitekt og poet ­Charles Paget Wade.

Vi spiser lunsj i en av landsbyene, og det blir god tid til å handle souvenirer før re­turen til hotellet. Vi samles til middag på lokal restaurant om kvelden. Transport t/r.

Fredag 23. september – Avreise til Norge

Etter frokost går ferden tilbake til flyplassen i London, og hjemreise. Flyavgang fra London (Heathrow) kl. 12.05 og ankomst Stavanger kl. 14.50.

REISEFAKTA:

Avreise: 16. september 

Retur: 23. september

Pris per person i dobbeltrom 
kr 16.900,-

Enkeltromstillegg kr 2.100,-


INKLUDERT:

• Reiseleder fra Reisecompaniet er med turen fra Norge 

• Fly med SAS direkte ­Stavanger – London (Heatrow) t/r 

• 7 netter med frokost på Hotell Holiday Inn Bromsgrove

• 5 middager på hotellet – 3 retter med drikke

• 1 middag på lokal restaurant siste kvelden med drikke

• 7 lunsjer - 2 retter med drikke

• Ovennevnte program med transport og skandinavisktalende guide 

• Inngang til Roman Baths Museum

• Avebury Stones

• Longleat House

• Christ Church College

• Shakespeare’s fødested

• Blenheim Palace og Gardens

• Snowhill Manor


Tillegg:

• Reiseforsikring

• Middag dag 3 på egenhånd

• Tips


Vi tar forbehold om ­eventuelle ­endringer i programmet og ­uforutsette pris-/valutaendringer samt nok antall påmeldte.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no