ANNONSE

SAMFUNN

vi glemmer så fort


Appen Storyline for kids hjelper deg til å bevare hverdagsminnene

Tekst: Lise MovinckelPublisert: 05.03.2016

Birte Berg mistet mannen sin, 
far til sine to sønner Sindre 
(9 år) og Anders (6 år) i 2010. Hun ønsket seg da et verktøy for å ta vare på minnene. Det fantes ikke. Løsningen ble at hun utviklet en digital tidslinje – Storyline for kids.

Birte Berg og ektemannen Kjetil Erevik Johannessen venter sitt første barn. Året var 2006. Kjetil begynner å slite med smerter i en fot. I mars 2007, seks uker etter at sønnen Sindre er født, får Kjetil påvist beinkreft.

– Da startet en lang kamp mot sykdommen. Alle behandlingene var i Bergen – det ble mange turer dit. Vi måtte bare stå i det som best vi kunne, sier Birte Berg.

Kjetil jobbet som lærer. Han var også fotballspiller og trener. Etter en operasjon ble han frisk igjen – men kun for en kort periode. Da hadde paret nylig fått sin andre sønn, Anders.

Kjetil rakk så vidt å komme seg tilbake i jobb og på treningsfeltet før kreften slo tilbake. Han døde i desember 2010.

– Sprang forbi milepælene

Som enke og mor for gutter på 3 og 1 år, ble hverdagen tøff for Birte Berg. 

– Hva gjør jeg nå? tenkte hun. Hun ble sittende alene med alt. 

Berg er opprinnelig utdannet muskel­terapeut og førskolelærer. De siste årene har hun jobbet som rådgiver for etter- og videreutdanning ved Universitetet i Stavanger. Hun er en kreativ person og hadde lenge gått med et ønske om å skape noe eget. Lage noe som kan være til nytte og hjelp for oss fleste.

22. desember 2015 lanserte hun appen Storyline for kids. Appen er en enkel måte å holde orden på barnas utvikling, ferieminner, bryllup, konfirmasjoner og alle andre små og store historier vi skriver i livene våre. 

Berg har sprunget forbi de fleste milepælene i oppveksten til guttene sine. Da hennes mann var syk, var målet å holde sammen, overleve, å få mat på bordet. Berg har et sterkt ønske om at folk må stoppe opp litt i hverdagen, griper dagen og tar vare på minnene. Ingen vet hva som skjer i morgen.

Brukervennlig, for store og små

Appen kombinerer to ting.

For det første kan du tagge alle bildene med hvilken hendelse/ temaer bildet ble tatt i, for eksempel, bursdager, ferier, hobbyer m.m. samt at bildene vil legge seg i en hovedtidslinje. Enkelt å legge til kommentarer til bildene og bildene blir sortert etter dato. Du samler og lagrer alle minnene på ett sted!

For det andre er den enkel å håndtere. Den har ikke mange distraherende funksjoner. Vi har alle en hobby, enten om vi er store eller små. Appen vil være til nytte for alle som laster den ned. Sønnen, Sindre 9år har allerede sin egen tidslinje hvor han bevarer og skriver sin egen historie. Her får appen vist seg til å være et pedagogisk verktøy for barn, noe som Berg har hatt i tankene sine dag hun utviklet den, med tanke på barnas skrive og lese opplæring. Men som alle andre apper må en invietere noen minutter for å bli kjent med den, på lik linje som andre apper, påpeker Berg.

Fra app til bok

– Målet mitt videre er at så mange som mulig laster ned appen, blir glad i den, oppleve nytteverdien, så håper hun på at appen vil spre seg via folkemunne. Det er i dag blitt lastet ned over 200 apps, noe Berg er godt fornøyd med.

Appen er ikke pt egnet for Android­brukere, men dette er også et klart ønske å få realisert med tiden.

På sikt er drømmen at brukerne kan lage sin egen minnebok eller skrive sine tale m.m. via appen, men dette er en ­utrolig god start som jeg er godt fornøyd med, sier Berg.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no