ANNONSE

NÆRINGSLIV

Effektiv møteplass for bedrifter i Rogaland

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Erik Burås, Kolonihaven.no /Colourbox


Publisert: 05.03.2016

Dersom du blir med på Møteforum, er du garantert å treffe 16 nye bedrifter. Er du ikke fornøyd, får du pengene tilbake.


Fakta:

Norsk 
Møteforum

Hva:

Arrangerer møter mellom bedrifter. 
Du får anledning til å møte 
16 bedrifter i løpet av 1 dag. 8 velger du selv, mens 8 bedrifter velger deg.


Aktuell med:

Møteforum i Stavanger Forum 10. mai 
kl. 07.30–16.30. 

Påmeldingsfrist 8. april.


Web:

www.mforum.no

www.baforum.no

Mange bedrifter er på jakt etter nye kunder eller leverandører. Men hvordan går du fram for å få møter? Her har du en glimrende måte som koster deg lite penger å prøve. Møteforum i Stavanger arrangeres i samarbeid med Viking Fotball.

Norsk Møteforum har gjennom ti år spesialisert seg på å arrangere møteplasser for bedrifter, ut ifra filosofien om at det skjer ting når mennesker snakker sammen.

Daglig leder Espen Andersen bobler av energi og entusiasme når Lokalavisen ber han beskrive konseptet.

– Det er nyttig å bli kjent med personer og selskaper som kan vise seg å bli til kunder, leverandører eller samarbeids­partnere en gang i fremtiden. På Møte­forum fører vi mennesker og bedrifter sammen i korte og vel­organiserte ansikt-til-ansikt ­møter. I stavanger arrangerer vi Møteforum både for det generelle bedriftsmarkedet og for ­aktører i bygg- og anleggs­bransjen.

Vi har grunnleggende tro på at det å møte andre mennesker i fysiske møter fortsatt er lurt og ikke går av moten med det første, sier Andersen.

Over 10 år i Stavanger

– I Stavanger arrangerer vi Møte­forum for bygg- og anleggsbransjen den 9. mai og for det generelle bedriftsmarkedet den 10. mai og vi blir nærmere 150 bedrifter som deltar, forteller ­Andersen til Lokalavisen.

– Det er representanter fra mange ulike bransjer, og påmeldings­fristen er 8. april. Møte­forum avholdes på ­Stavanger Forum, og dette blir møte nr. 13 og 14 i ­Stavanger. Siden 2004 har vi gjennomført over 200 større møtearrangementer rundt omkring i Norges land. Over 7000 bedrifter har opplevd hvordan Møte­forum ­fører mennesker sammen, og mer enn 100.000 kontakter har blitt knyttet gjennom våre Møteforum.

Møt 16 potensielle kunder

Et Møteforum er en dag med effek­tive møter hvor alt er lagt til rette for at din bedrift skal treffe nye kunder og leverandører.

Under et Møteforum samles 50–100 bedrifter med det til felles at de alle har potensielle bedriftskunder i samme region. I løpet av én dag får alle bedriftene som deltar, i snitt 16 møter à 20 minutter med andre deltakerbedrifter. Møtene skjer i samme ­lokale, som for anledningen er ombygd til en rekke små møterom ved hjelp av skillevegger.

– Alle møtene starter og stopper samtidig, og effektiv styring og klare møteregler sørger for optimal avvikling. På hjemme­sidene ligger det mye informasjon og tips til hvordan du bør gjennomføre møtene. Det arrangeres også et eget 3 timers kurs som forbereder deg på møte­dagen, sier Andersen.

Du velger selv hvilke bedrifter du ønsker å møte

– Etter avsluttet påmelding åpner vi for utfylling av ønskelister. Din bedrift krysser da av for poten­sielle møtepartnere blant de påmeldte bedriftene. Vi behandler alle ønsker i et spesialutviklet data­verktøy som hjelper oss med å få den store møtekabalen til å gå opp. En uke før ­arrangementet blir din møteplan tilgjengelig, sier Andersen.

Må stille med beslutningstakere

I løpet av dagen møter du 7–8 bedrifter du har ønsket deg, og da er det du som har initiativet til å styre agendaen i møtene.

På bakgrunn av ønskelistene får du også i snitt 7–8 møter med firmaer som har ønsket å treffe din bedrift. Erfaringsvis stiller de fleste bedrifter med to personer som representerer bedriften. Det er to viktige forutsetninger for deltakelse. Din bedrift må være representert med beslutnings­takere for innkjøp/avtaler i ­møtene. Din bedrift må også være åpen for dialog med potensielle leverandører. Disse forutsetningene øker kvaliteten på møtene, og gjør Møteforum til en unik arena for effektiv relasjons­bygging!

Åpent for alle bransjer i bedriftsmarkedet

På et Møteforum vil du møte representanter fra de aller fleste bransjene i bedriftsmarkedet.

– Vi som arrangør ser at det er viktig med en bredest mulig bransjedekning og forbeholder oss derfor retten til å avvise påmeldinger om det er fare for at enkelte bransjer blir overrepresentert, forteller Andersen.

Morgensamlingen er en god start på dagen

– Flere av deltakerne har ikke deltatt på et Møteforum tidligere, og det er viktig for oss å hjelpe alle til å oppnå størst mulig utbytte av alle møtene. Derfor starter vi morgenen med en informasjonssamling hvor vi kommer med konkrete råd og tips om hvordan man gjennomfører en dag som denne, sier Andersen.

Firmaboken gir grunnlag for flere relasjoner

– På selve arrangementet gir vi også ut en firmabok til alle del­takerne. Denne boken inne­holder en komplett oversikt over alle firmaene som deltar på Møteforumet, med kontaktopplysninger og bransje/firma­beskrivelse. Mange bruker denne aktivt i etterkant av forumet for å knytte kontakt også med andre bedrifter enn dem man selv hadde møte med på selve Møte­forumet, forteller Andersen.

Kostnader og unik garanti

Prisen for hele dagen er kr 11.900,- eks. mva per bedrift. Bedriften kan stille med inntil tre personer, hvorav minst én må være beslutningstaker for innkjøp og avtaler. Samarbeids­partnere av Viking Fotballklubb har egen prisavtale med klubben.

– Vi er svært opptatt av skape fornøyde kunder, og tilbyr en unik garanti som gjenspeiler kvaliteten på Møteforumet:

Hvis du i etterkant av arrangementet angrer på deltakelsen refunderer vi deltakeravgiften. Så sikre er vi på at dere vil bli fornøyde. Kravet må meldes skriftlig innen en uke etter arrangementet, slår Andersen fast.

Dette må bare prøves

Dette er vel en slags form for «speed dating», men for nærings­livet?

– Det kan du godt kalle det, sier daglig leder Espen Andersen.

– Kjært barn har mange navn. På våre hjemmesider kan du se utallige redaksjonelle artikler som med all tydelighet viser at det virker. Dere i Lokalavisen er jo selv med for fjerde gang i ­Stavanger.

Informasjon og påmelding

All relevant informasjon finnes på hjemmesidene www.mforum.no og for Bygg og anlegg www.baforum.no

Program for dagen

Kl. 0730 - 0800 - Oppmøte og morgenkaffe

Kl. 0800 - 0825 - Fellessamling og informasjon

Kl. 0835 - 1010 - 4 møter

Kl. 1010 - 1025 - Kaffepause

Kl. 1025 - 1200 - 4 møter

Kl. 1200 - 1240 - Lunsj

Kl. 1240 - 1440 - 5 møter

Kl. 1440 - 1455 - Kaffepause

Kl. 1455 - 1630 - 4 møterAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no