ANNONSE

Min mening

Min mening av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Det begynner å krible

Vinteren er for mange en tøff tid, med korte dager og mye mørke. Det gjør noe med deg, og for min del så merker jeg at det blir verre for hvert år som går. ­Gjennom de verste vintermånedene er det mørkt når du står opp, mørkt når du går på jobb, og bekmørkt når du ­kommer hjem igjen.

De mørke fargenyansene og mangelen på lys gjør livet vårt tyngre. Noen opp­lever trøtthet og søvnproblemer, mens andre føler seg trist og nedfor. ­Selvfølgelig går det an å kose seg i ­mørket med fyr på peisen og stearinlysene tent, men det kan du jo ikke gjøre hele tiden. Men snart blir det bedre.

Bort med stilongsen

De siste dagene bærer glimtvis bud om et lettere liv for oss som speider ­etter mer lys, sol og varme. Nå er det snart på tide å vrenge av seg ullgensere, stilongser og dunjakker. Løsne på skjerfet, finne fram solbrillene, og nyte den vidunderlige forandringen som skjer når våren nærmer seg. Jeg kjenner det kribler. For mange er våren den fineste årstiden, full av forventninger om tiden som kommer. Søte små blomster begynner å spire og titter fram gjennom ugras og råtne blader fra i fjor. Nå er tiden inne for å våkne opp av dvalen. I ­skrivende stund skinner solen, og himmelen er blå. Jeg liker det. Kjenner det i hele ­kroppen. Fuglene kvitrer og snøen er borte. Vi har mye å se frem til.

Er du oppe eller nede?

Livet har lært meg at det ofte er lite forskjell mellom oppturer og nedturer. Det ene øyeblikket er alt bare bra, mens det plutselig kan være helt motsatt. Følger du med i nyhetsbildet, er det lett å bli både fortvilet og deprimert. I tillegg er det sikkert hundre andre grunner til at du ikke er helt fornøyd med deg selv. Det må du bare slutte med her og nå. Livet er for kort til å ikke ha det bra så ofte som mulig. Vår hjerne er et fantastisk instrument. Dersom du hjelper den i gang med å tenke positivt, er det utrolig hvilke opplevelser og glede du kan gi deg selv og andre. Våre tanker styrer våre liv. Livet er ofte hva dine tanker gjør det til. Når vi tenker positive tanker leder vi vårt liv i positiv retning. Det tror i alle fall jeg på. De neste månedene har vi i tillegg medvind i form av mer sol, høyere ­temperaturer og en optimisme som preger de fleste når vinteren slipper tak. 
Det skjer nå.

Nyt det. Life is good. 
Ha en vidunderlig påske, og lykke til.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no