ANNONSE

MOTOR

Norges ­tøffeste og mest solgte bensinbil

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 19.03.2016

Mazda CX3 leveres med trekk på 2 og 4 hjul, mye utstyr og lav pris.


Fakta:

Kverneland Bil

Hva: 

Landets ledende bilforhandler 
siden 1921.


Hvor: 

Stokkamyrveien 26, 4313 Sandnes

Eskervegen 7, 4341 Bryne


Aktuell med: 

Stor salgssuksess for Mazda CX3. Inviterer til prøvekjøring


Kontakt: 

Petter Bukkholm, tlf 977 01 111, Erlend Fossan 915 13 583 eller sentralbord 51 84 03 00


Web: 

www.kvernelandbil.no og

www.mazda.no

Til tross for samfunnets stadig sterkere krav om kollektivreiser og redusert bilbruk, er det mange som vil kjøpe ny bil i år. Men hvilken bil skal du velge? Skal det være elektrisk, hybrid, bensin eller diesel?

– Det har vært som et eventyr å selge Mazda de siste årene, forteller salgssjef Petter Bukkholm hos Kverneland Bil på Forus. Kombinasjonen sportslig design, kraftige motorer, mye utstyr og lav pris har gjort at mange nordmenn har valgt å kjøpe Mazda. I flere år har CX5 toppet salgslisten for firehjulstrekkere. Nå er det CX3 som nyter stor suksess og allerede har rukket å bli Norges mest solgte bensinbil. Du får den både med forhjuls- og firehjuls­trekk.

Valgets kvaler

– Dagens bilkjøper har mange hensyn som må tas, opplyser Bukkholm til Lokalavisen. – For oss som jobber med salg og rådgiving, er det svært vanlig at vi diskuterer de ulike alternativene med kunden. Selvfølgelig er det mange som vurderer å ha en elektrisk bil, men da som familiens nr 2 bil. Samtidig er det fremdeles stor usikkerhet blant kundene om den elektriske bilens kapasitet og rekkevidde, og alt tyder på at elbilens avgiftsmessige fordeler snart er slutt i Norge. Både elbiler og hybridbiler krever en del innsats fra eieren, og kundene uttrykker usikkerhet om de over tid husker å lade så systematisk som disse bilene faktisk trenger. Det tar uansett en del tid, og krever god struktur fra eieren. Mange av våre kunder satser på gode bensindrevne biler og vi har stor suksess med økende salg.

Hvorfor selger CX3 så godt?

– Det har vært spesielt kjekt for oss at CX3 har fått topp score i alt som er av tester og sammenligninger av biler i samme kategori. Kundene våre er observante og får dette med seg. Ord som har vært brukt fra erfarne bil­testere er knallkjøp, Mazda har vinner­oppskriften, og at det nesten er utrolig at noe så vakkert kan være så fornuftig. Slike vurderinger fra andre gjør det mye enklere for oss. Mazda satser på store motorer men med lavt forbruk og veldig lave utslipp. De fleste kunder setter pris på en Suv med stor trekk-kraft og lite forbruk av drivstoff. Et tøft design, mye utstyr og lav pris er nok stikk­ordene som appellerer til de fleste aldersgruppene. I neste uke skal jeg levere en CX3 til en 18 åring, en femtiåring og en som er 75 år. Det viser at bilen treffer alle aldersgrupper.

Lav pris og mye utstyr

– Vi selger CX3 i tre forskjellige versjoner, forteller salgssjefen for Mazda. Prisene er fra ca 240.000 til 340.000 avhengig av hvilken modell du velger, og om du skal ha med firehjulstrekk. Alle modeller har veldig mye utstyr inkludert. Det kan være skinn­seter, head up display, navigasjon, kommandosentral og mange hjelpemidler slik at kjøringen blir enklere. Det er fordeler som cruise control, filskiftevarsler, blindsonevarsler, ­bremseassistent, ryggekamera, p-sensorer og mye annet, som du hos andre bilmerker må betale store tillegg for å få.

– I vår toppmodell inngår også et fantastisk lydanlegg fra Bose, med 7 premium høytalere og en kraftig forsterker som byr på lydopplevelse utover det vanlige. Våre priser er svært gunstige, og bidrar til at mange er interessert i å kjøpe Mazda CX3, mener Bukkholm.

Spennende teknologi og 
lave utslipp

– Mazda sine ingeniører har utviklet et nytt konsept som kalles Skyactiv. Denne teknologien innebærer et sett av ulike tek­niske løsninger både når det gjelder motor, girkasse, understell og karosseri. Utgangspunktet har vært å designe hver komponent så perfekt som mulig. Det viktigste målet har vært å redusere drivstoffbruket og utslipp av CO2, samtidig som både sikkerhet og kjøreglede forbedres. Skyactiv karosseriene har blitt enda sikrere med mer bruk av høyfast stål, i tillegg til flere andre forbedrede sikkerhets­systemer. Mazda gir 5 års nybilgaranti, og hele 12 års garanti mot gjennomrusting. Her får du mye for pengene.

Prisvinnende design

– Mazda CX-3 har et utseende som skiller seg ut fra mengden, forteller Petter Bukkholm til ­Lokalavisen. – Den bygger videre på Mazdas prisbelønte designspråk og har allerede blitt belønnet med designpriser. En karakteristisk grill og led-frontlykter skaper et aerodynamisk og stilig utseende. Dette er bilen som byr på det lille ekstra. Modell­utvalget i nye Mazda CX-3 er bredt. Kjører du helst en turtallsvillig bensinmotor eller en sterk dieselmotor? Foretrekker du manuelt- eller automatgir? Kjører du først og fremst på isfrie gater i byen eller vil du ha en bil som klarer selv de tøffeste forholdene? CX-3 finnes i ulike varianter, og har modeller for enhver smak.

Kan vi friste med en prøvetur?

– Dersom du har lyst til å prøve den nye Mazda CX3, er det bare å ringe eller komme innom på Forus, sier Petter Bukkholm til Lokalavisen. – Vi står klar til å hjelpe. Som et av landets eldste bilfirma, er vi svært opptatt av å yte god personlig service for alle våre kunder.

Kverneland Bil – ren bilglede

Selskapet ble etablert i 1921, og er i dag en ledende nasjonal aktør innen salg av Ford, Volvo og Mazda. Kverneland Bil leverer et komplett spekter av biltjenester, som strekker seg fra nybil- og bruktbilsalg til mekanisk verksted, delesalg, dekkhotell, bilskade­avdelinger og miljøgodkjente lakkeringsverksteder. Det er trygt å kjøpe bil hos et ­selskap som er markedsleder og snart har vært i bransjen i 100 år.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no