ANNONSE

MOTOR

Ny bil – uten å låne penger

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 19.03.2016

– Hvorfor ikke leie bil? Slipp egenkapital og uforutsette utgifter, sier (f.v.) Ingvar Kristoffersen, John Egil Svendsen og Stian Ellingsen.


Fakta:

Bertel 
O. Steen 
Bilutleie

Hvor:

Vassbotnen 9, Forus.


Aktuell med:

Tilbyr gunstig leie av nye biler 


Kontakt:

Ta kontakt med Ingvar, Stian eller John Egil på 51 70 70 27.


Web: 

www.bosbilutleie.no

www.bos.no

Når tidene har blitt tøffere og livremmen strammes inn, er det ikke alltid like enkelt å realisere bilbehovet. De fleste av oss liker å ha en bil av nyere dato, men det er blitt litt mer vrient å binde seg opp til en finansiering som du er forpliktet til i mange år. Så hva er alternativene hvis du tross alt vil ha en nyere bil?

– Vi merker en stadig økende etter­spørsel etter å leie bil, forteller Ingvar Kristoffersen til ­Lokalavisen. Han er daglig ­leder for Bertel O. Steens bilutleie i ­Rogaland. Vårt tilbud er veldig fleksibelt, og vi har en rekke biler for utleie både fra Mercedes-Benz, Peugeot og nå også Kia. I frem­tiden tror vi at Norge vil følge etter markedet i Europa og USA, hvor folk i større grad leier bil fremfor å eie. Leiemarkedet vil derfor øke kraftig. Både for privatpersoner og for bedrifter.

Enkelt produkt – 
store fordeler

Hos oss har vi definert at langtidsleie er en kontrakt som går i 12 måneder. Det innebærer at kunden får et enkelt og problemfritt bilhold i hele perioden. Den månedlige leien dekker service, forsikring, årsavgifter, dekk og dekkhotell. Det eneste du må betale i tillegg er drivstoff og bombrikke. Du får alltid erstatningsbil ved service eller skader, og vår standard avtale dekker inntil 20.000 km hvert år.

Når du har en avtale med ­Bertel O Steens bilutleie kan du i kontraktsperioden bytte bil uten ekstra kostnader. Du betaler til enhver tid den månedsleien den enkelte bil har. Å leie bil er veldig oversiktlig, og gir stor frihet. Du vet nøyaktig hva du skal betale, og du slipper å selge bilen når leieperioden er over. Med andre ord har du ingen risiko for verdifall. Når leieperioden på 12 måneder er over, kan du leie hvor lenge du vil med en måneds oppsigelse. Når du leier, beholder du nybilfølelsen år etter år, uten å måtte ta opp store lån. Det er svært enkelt å bytte bil innenfor kontraktsperioden.

Null i egenkapital

– De fleste bilkunder velger å kjøpe seg den bilen de vil ha, men dette ser vi er i endring, opplyser Kristoffersen.

– Tradisjonelt er vi i Norge vant til å eie både bil, båt og bolig, og spesielt på bolig har vi ­historisk sett at det har vært en god investering. Slik er det ikke med bil. Du må forvente at bilen etter 3 år har falt 50 % i verdi. Hvis du er opptatt av nybil-følelsen, betyr det at du jevnlig må ta store tap i forhold til kjøpesum. Det slipper du når du leier. Det finnes en rekke sammenligninger av de ulike måtene å disponere en bil på. Du kan kjøpe bilen med tradisjonell finansiering, du kan lease eller du kan leie. Valgmulighetene og friheten som du har når du leier, gjør at å leie alltid kommer godt ut for de fleste. Nordmenns vaner er i endring, og det vil også slå ut på holdning til hvordan bilholdet skal organiseres. Når du leier bil hos oss, disponerer du bilen uten å innbetale verken egenkapital eller stor forskuddsleie.

Hva koster det når du eier bilen?

Opplysningsrådet for Veitrafikken utarbeider hvert år en rapport som beregner den faktiske totale kostnaden av å kjøpe og bruke en ny bil. De ser på alle de vanlige kostnadene du har som bileier. Utregningene er nok en overraskelse for mange, da kostnadene er langt høyere enn de fleste er klar over. Tallet varierer betydelig avhengig av hva slags bil du har, og ikke minst kjørelengde. Den klart største kostnaden ved å ha bil, er den som de færreste tenker over, nemlig verditapet. Mange får seg nok en liten kalddusj når de skal bytte inn bilen, og får et tilbud langt under det de hadde forventet. I følge beregningene koster en ny familiebil til 375.000 kroner deg 98.905 kroner i årlige utgifter. En bil i prisklasse 500.000 kommer ut med kostnader på ca 121.000.- per år. Ifølge ­beregninger fra Nettavisen koster en Passat ca 114.000 per år. Med slike dokumenterte høye kostnader, er det lettere å velge leie hvor du har stor fleksibilitet og forutsigbare lavere kostnader.

Trygt å leie – velkommen inn

Bertel O. Steen er en svært solid aktør, med over 30 forhandlere i hele Norge. Vår målsetting er å gi kunden et enkelt bilhold med personlig service og rask lever­ing. Når alt er inkludert i månedsleien, kan det vel ikke gjøres stort enklere? Til enhver tid har vi mange biler tilgjengelig, og kan derfor yte rask service. Vi ønsker å bruke vår erfaring og styrke, slik at du som leiebil­kunde er fornøyd. I Norge er svært mange avhengig av å disponere bil, men du trenger ikke lenger eie bilen. Det var slik vi tenkte før. Nå finnes det andre muligheter, som er bedre for kunden. Dersom dette er av interesse, oppfordrer jeg alle om å ta kontakt for å ta en gjennomgang av vårt leiebil tilbud som gir en enklere bil­hverdag, med stor frihet.

Priseksempler:

Alle prisene er ved 
12 mnd. kontrakt.

Peugeot 108 

Fra kr 4490,- 
per måned inklusiv mva.

Peugeot 308 SW

Fra kr 6490,- 
per måned inklusiv mva.

Mercedes 
A Klasse 
(AMG style)

Fra kr 6990,- 
per måned inklusiv mva.

Peugeot 
Partner

Fra kr 5990,- 
per måned inklusiv mva.

Mercedes Vito

Fra kr 9375,- 
per måned inklusiv mva.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no