ANNONSE

KULTUR

– Stavanger er vårt sirkus

Tekst: Pål Larsen

Foto: Tim Esborn


Publisert: 19.03.2016

Fakkeltog gjennom Bergens gater (Spillerom 2015).


Spillerom-festivalen for levende rollespill (laiv) avholdes i år for første gang i Stavanger – lørdag 9. april. Arrangørene åpner også dørene på Clarion Hotel for kostymefrelste cosplayere, amatørskuespillere og andre fantaster.

Spillerom har tidligere år først og fremst vært en festival for dem som allerede er interessert i laiv, rollespill der man i noen timer (eller flere dager i strekk) lever som en annen rolle. Festivalsjef Hallgeir Gustavsen ønsker å favne bredere med årets arrangement.

– I tillegg til laivere ønsker vi å få med dem som liker å kle seg ut som favoritt­figurene fra tegneserier, dataspill eller ­filmer, cosplayerne, og dem som er aktive i improvisasjonsteater og teatersport, sier Gustavsen til Lokalavisen.

– I år satser vi ekstra på nyrekruttering og utveksling av erfaringer mellom disse miljøene. Det er mange likhetstrekk, men det har kanskje ikke vært så mye direkte kontakt tidligere. Det håper vi å gjøre noe med, sier festivalsjefen.

For de som er interessert i improvisasjonsteater, avholdes Vestlandsmester­skapet i Teatersport under festivalen, lørdag 9. april. Denne delen av arrangementet er åpent for publikum, og er det offisielle regionale uttaket til NM i Teatersport senere i år.

Teatersport er en form for rent improvisert teaterleker der utøverne, alt fra glade amatører til profesjonelle skuespillere, får bryne seg på ulike oppgaver og blir bedømt av en jury. Hoveddommer er kanadiske Tony Totino, som var med på impro-bevegelsens spede start i Canada på 70-talllet.

Meld dere på!

– Teatersport er som regel veldig gøy å se på, og det er imponerende å se hva deltakerne klarer å ta på sparket av scener og kronglete utfordringer, sier Gustavsen.

Lederen av årets Spillerom oppfordrer særlig teater- og improgrupper fra Rogaland til å melde seg på.

– Det er fortsatt noe tid igjen for interesserte grupper og enkeltutøvere og interesserte kan kontakte meg på 45 10 13 37 eller på post@spillerom.org, sier han.

Festivalen veksler mellom de største norske byene, og ble første gang avholdt i Trondheim i 2014.

– I år er det Stavanger som er vårt sirkus, sier Gustavsen.

I løpet av helgen blir det kurs i å lage egne kostymer, sang, teatersport, dukketeater, under­visning om å lage laiv selv, effekt-sminke, rolleskriving, bygging av rekvisitter, med mer. I tillegg avholdes foredrag, kostymekonkurranse og korte rollespill man kan delta på selv. Festivalen har plass til over 200 deltagere, og det er allerede påmeldt nesten 100.

– Du trenger slett ikke ha lang erfaring for å hive deg med på dette, vi har en rekke «lav­terskeltilbud», sier Gustavsen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no