ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Solvettregler til påsketuren

KILDER: www.kreftforeningen.no og www.rodekors.no


Publisert: 19.03.2016

Endelig er påsken her. 
For mange den aller første mulighet til å slikke i seg noen av vårens varme stråler.

De fleste av oss begynner å bli bevisst den faren overdreven soling representerer, men likevel er det lett å la seg lokke av de deilige strålene. Vi vil jo så gjerne komme tilbake på skolen eller jobben nøttebrune og fine. Og for all del – det er sunt med sol. I passende doser vel å merke.

Her er noen solvettregler du kan ta med deg på påskeferie:

1. Bruk solkrem! Det kan ikke nevnes for ofte. Finn fram høy faktor og smør deg inn flere ganger i løpet av dagen. Første lag bør du smøre på en halvtimes tid før du skal ut.

2. Sol deg forsiktig. Huden din har vært godt innepakket hele vinterhalvåret. Vend den derfor gradvis til sola slik at du ikke blir brent.

3. Kjenn din egen hudtype og smør deg deretter. Du vet jo selv hvordan huden reagerte sist du forsøkte å bli skikkelig brun. Det er ingen grunn til å tro at huden vil reagere annerledes nå.

4. Husk at snøen reflekterer sola. Det er lett å bli brent når man sitter i solveggen på fjellet, så vend gjerne bakhodet til hvis du blir sittende lenge.

5. Hold deg unna solen når den er aller sterkest. Legg gjerne handleturen eller lunsjen i perioden mellom 12.00 og 15.00.

6. Solarium gir ikke underlag. Selv om du er kjempebrun etter vinterens mange timer i solarium, må du være forsiktig når du skal ut i den virkelige solen. Strålene er ikke de samme.

7. Dekk deg til eller gå inn før du føler deg helt kokt. Det er både vondt og farlig å bli solbrent, så ikke utsett huden din for mer sol enn den tåler.

8. Ikke glem solbrillene. Øynene trenger også god beskyttelse, og med dagens utvalg i solbriller er det ingen sak å se kul ut samtidig som man beskytter øynene.

9. Ta på deg caps eller solhatt når du setter deg ut i sola. Dette gir ekstra beskyttelse.

10. Og bare for å være på den sikre siden: Ta med deg aftersun-produkter og xylocain-salve. Det er godt å ha noe å smøre seg med for å lindre smerten hvis du likevel skulle bli brent.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no