ANNONSE

HUS & HAGE

Nå kan du få sommer hele året

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani og Vest Montasje


Publisert: 19.03.2016

Hvorfor ikke stenge det dårlige vestlandsværet ute og nyte terrassen hele året?


Fakta:

Vest ­Montasje

HVA:

Innglassing av balkonger og montering av hagestuer for bolig og hytte.

 

AKTUELL MED:

Høysesong for hageglede – utvider nytteverdien av din balkong, terrasse og uteområde.

 

HVOR:

Monterer i hele distriktet, med utgangspunkt fra;

Bedriftsvegen 3, 4353 Klepp Stasjon

 

KONTAKT:

Telefon: 91 70 40 65 / 415 02 106

E-post: post@vestmontasje.no

 

WEB:

www.vestmontasje.no

Vi vestlendinger vet at sol og sommer er mangelvare. Vi vet at utestundene 
i hagen eller på terrassen er verdt sin vekt i gull. Så hvorfor ikke forlenge utelivet til…365 dager 
i året?

Du må ikke reise til Spania for å ta kaffen på balkongen. Jeg snakker om noe som beskytter deg mot dårlig vær. Som stenger for vinden, og åpner for solen. Som er tilpasset ekte vestlandsklima!

– Vi hjelper folk med å utnytte sitt uteareal, øke verdien av ­boligen, og ikke minst, å øke bruks­verdien og forlenge utestundene, sier daglig leder i Vest Montasje, Kjetil Helliesen. Så hva er det de driver med? Inn­glassing, selvfølgelig.

Nyt utestundene – hver dag!

– Jeg og min kone hadde middagsgjester nylig. Etter et herlig måltid tok vi kaffen på terrassen. Tidlig i mars måned. Det er helt vanvittig hvor stor glede vi har fått av innglassingen, sier ­Helliesen.

Innglassing betyr det det høres ut som. Du tar et område og dekker det med glass. Det kan være en veranda i en leilighet, eller en terrasse fra et hus eller i en hage. Ifølge Helliesen er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan glasse inn, så lenge du har en vegg som utgangspunkt:

– Det blir ditt uterom, beskyttet fra dårlig vær. Glasset kan komme i mange ulike justerbare versjoner, som betyr at du for eksem­pel kan åpne den ene siden for solen og stenge den andre for nordavinden. Eller la det stå helt åpent på en varm sommerdag, forklarer Helliesen. Er du av den typen som ønsker å utnytte været, i stedet for å la det begrense deg? Som elsker å være nær naturen og mest mulig ute? Da er innglassing sannsynligvis noe for deg.

– Spesielt om du har et hus eller ei hytte med en spektakulær utsikt mot sjø, vann eller skog. Hvorfor skal du da titte på de fire veggene? Kom deg ut, og nyt naturen – året rundt, oppfordrer Kjetil. Det finnes ulike typer innglassing, men den mest populære er så usynlig, at det er vanskelig å se fra utsiden om det er glass der, eller ikke.

Gir deg større bruksareal

Plutselig har du et ekstra rom i huset.

– Sett inn en varmeovn og innred rommet, så får det ekstra stor bruksverdi. Det beste er at hagemøblene og puter kan ligge ute uansett vær og vind. Med innglassing kan du få et ekstra rom i huset, nær naturen, til en veldig fornuftig pris. Prisnivået varierer i forhold til hvor avansert innglassingen er, sier Kjetil.

– Er du av dem som elsker å innrede, kan du for eksempel utnytte husveggen til veggpryd, legge gulv eller dekorere med teppe. En varmeovn og en grill øker selvsagt bruksverdien. 
Med grilling åpner man bare opp idet man griller, så kan en nyte middagen etterpå, forklarer Kjetil.

Spar energi!

Med innglassing vil energi­forbruket falle for både hus, leilig­heter og hytter. Ved at du får et nytt rom utenfor stuen der luften står nesten helt stille får du en form for «thermo virkning», som for isolerglass. Derfor blir ikke glasset like nedkjølt som før.

– Når jeg kommer hjem fra jobb om vinteren etter at sola har vært litt til stede, så er det ­ekstra varmt i huset. Selvsagt faller ­temperaturen på kvelden, men på fine dager kan en definitivt spare på strømmen, sier Kjetil.

Øk verdien på boligen!

– Det er ingen tvil om at en innglassing vil øke boligverdien din, poengterer Helliesen. Dette har han sett hos mange kunder som skal selge.

– Selvsagt vil jeg si at den største gleden er bruksverdien, men om du vurderer å selge, så er det et klokt valg å øke bolig­verdien også, sier Helliesen. Han forklarer at prisen det koster for innglassing er betraktelig lavere enn verdistigningen. 
Du vinner, uansett, smiler han.

Vest Montasje har flere ­store oppdrag, og i leilighets­komplekser er det svært popu­lært med innglassing av ­balkongen. Lurer du noe vedrørende dette, er det bare å ta direkte kontakt.

Gratis og uforpliktende befaring

Drømmer du om et ekstra rom, eller å utnytte utearealet til det fulle? Uansett om du har en leilig­het, hus eller hytte, er det ­muligheter for alle. Det finnes også dem som har bygd sin egen utestue midt i hagen. Hvis det behøves å søke om fasade­endring til kommunen, er dette noe Vest Montasje hjelper deg med. ­

Hvordan er prosessen hos dere?

– Vi kommer alltid på en gratis befaring, hvor vi tar mål og en samtale. Derifra kan vi lage skisser/­tegninger så både du og andre kan se det potensielle resultatet før vi starter inn­glassingen. Er du i et sameie eller borettslag, kan vi ta et møte med styret, og lage en egen avtale, sier Helliesen.

Er du klar for sommer året rundt? Mange unike mulig­heter for innglassing venter på deg hos Vest Montasje. Ta kontakt for gratis konsultasjon for din leilighet, ditt hus eller hytte.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no