ANNONSE

HUS & HAGE

lyskonsulent ved rasmussen ­elektro deler sine råd om belysning 


Slik blåser du liv i hytta og hagen

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Susan Jane McLinden / Produsent


Publisert: 19.03.2016

Daglig leder Tonje Rasmussen Seland hos Rasmussen Elektro.


Fakta:

Rasmussen Elektro
HVA:

Belysningsbutikk med solid fag­kompetanse. Egne elektromontører for installasjon. Stort utvalg av lys­kilder – all slags pærer og lysrør.


AKTUELL MED:

Belysning til hus, hytte og hage.


HVOR:

Solakrossvegen 8, Sola. 
Gratis parkering like utenfor døren.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag, tirsdag, onsdag 

og fredag kl 10.00 – 16.30

Torsdag kl 10.00 – 18.00

Lørdag kl 10.00 – 15.00


KONTAKT:

Telefon: 51 65 65 33

E-post: butikk@rasmussen-elektro.no


WEB:

www.rasmussen-elektro.no


Facebook:

Rasmussen Elektro As

Ønsker du å oppgradere hytta? Utnytte hagen mer? Du trenger ikke bruke mye tid og penger. Så enkelt kan du skape en fortryllende forandring!

– Slipp inn lyset! Det gir hytta en helt ny dimensjon. Også i eldre hytter med gammeldags ­interiør, vil det utgjøre en stor visu­ell forskjell å få inn nye og sterkere lamper, sier lys­konsulent Tonje ­Rasmussen Seland hos ­Rasmussen Elektro på Sola. Hun har hjulpet utallige familier med å gi nytt liv til både hytte, hus og hage. Hvordan? Med lys selvfølgelig. Og det er ikke «bare, bare». Med over 20 års erfaring i bransjen tilbyr ­Rasmussen ­Elektro både et unikt utvalg i butikken, samt en komplett tjeneste med konsultasjon, montasje og installasjon.

Kom nærmere naturen

Finnes det noe mer typisk norsk enn vår kjærlighet for hytta? Å, hvor deilig det er å pakke en god bok og reise ut til fred og frihet. Uansett om du har en moderne eller eldre hytte, så har du kanskje samme mål. Å slappe av, samle energi og ikke minst – komme nærmere naturen.

– Å være ute er en luksus. Forestill deg sene sommer­kvelder, ­eller en varm kopp sjokolade på vinteren. Du kan oppleve ­naturen selv i skumringen. Her kan du bruke lyset til å fremheve naturen. Har du et fint tre, bed, planter eller rosebusker? Gi dem lys, oppfordrer Rasmussen.

Det er ikke bare på hytta du kan belyse naturen, men selvsagt i hagen også.

– Mange velger å fremheve ­naturen i hagen, og ofte markere innkjørselen, en sti, trapp eller steinheller, legger hun til. Ja, sene kvelder i hagen, er jo på ønske­listen til de fleste av oss.

Fremhev interiøret og lesekroken

Tonje er selv vokst opp med ei tradisjonell hytte, og kjenner til utfordringen med for lite lys.

– Har du innlagt strøm, kan du for eksempel bytte ut parafin­lampen med moderne lamper. Fremhev den koselige lese­kroken, belys de kjære familiebildene og belyse spisebordet, oppfordrer Tonje.

Hva om en ønsker å ha parafin­lampen da, spør jeg.

– Den er selvsagt fin den, men ha den gjerne som en del av interiøret, ikke som din hoved­kilde til lys, det blir fort for mørkt, råder Rasmussen. En kan også bygge om den gamle parafin­lampen, slik at den får strøm. Er du en av dem som bruker gamle lamper med lav watt, vil du kanskje oppleve det som litt mørkt og «kaldt» når mørket faller på. Stearinlys er selvsagt koselig og «et must», men riktig belysning er både smart og funksjonelt.

Hvordan kan jeg beholde den gamle sjarmen i hytta?, tenker du kanskje.

– For deg som har ei tradisjonell eller eldre hytte, om man kan si det slik, er det mange moderne lamper, med preg av det klassiske. Velg da gjerne smijern, rustikk eller de flotte Secto Design-lampene. Her får du en lun følelse samt god belysning. Ellers er også vanlige hvite ­kuler populære. Dette er selvsagt også en bra stil for deg som har ei ­moderne hytte, men ønsker et tradisjonelt preg, påpeker hun.

Lys opp terrassen og hagemøblene

Foruten å lyse opp naturen, kan du også lyse opp både terrassen, spisebordet på terrassen, ­veggen og hva enn fantasien måtte ­ønske. Det gir en veldig lun og koselig effekt med belysning her. Det blir både lettere og hyggeligere å sette seg ut med middagen eller ha selskaper, samt at det ­skaper en utrolig fin stemning. Har du ikke hage, kan du fint skape lys/stemning på balkongen også.

– For dem som har lysthus ­eller vinterhage, kan det være lurt å tenke over belysningen både inne og utenfor her, sier Tonje.

Hvordan styrer man ute­belysningen?

– Det velger du selv, men de fleste velger å ha fotoceller som skrur seg automatisk på når det blir mørkt, sier Tonje.

Få hjemme-/hyttebesøk av lyskonsulenten

Å belyse er en kunst. Skal du i gang med et hageprosjekt og belysning av både natur og terrasse, trenger du sannsynligvis både rådgivning og elektrikere. Og om du ønsker en spesiell stil, kan det være greit å få en ekspert å spille ball med. Rasmussen ­Elektro kommer hjem til deg. De kan hjelpe deg med hele prosessen; fra idé til ferdig installasjon. Er du klar for en lys sesong, uansett vær? Da finner du lyset på Sola. Hos Rasmussen Elektro.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no