ANNONSE

HUS & HAGE

Tulipaner i påske­stemning

Tekst: Tonje Bergh

Foto: Plantmania


Publisert: 19.03.2016

Påsken nærmer seg og solen begynner så smått å varme vårt vinterfrosne land. Gult er solens farge og symboliserer lys, varme og glede. Hva er da mer naturlig enn å pynte opp påskehøytiden med tulipaner i solgule og gylne nyanser, sier planterådgiver Tonje Bergh ved Plantmania.

Påsken er en av våre aller mest fargeglade høytider. Våren er her, lyset har kommet tilbake og vi ­feirer med fargerike fjær, egg og kyllinger. Friske, norsk­produserte tulipaner i påskens farger er et godt tips hvis du skal pynte opp i påskehøytiden på hytta, i festlige lag eller i hverdagen.

Ikke bare gult

Høytidene krever sine faste ­farger, og til påske er det gult som gjelder. 70 prosent av tulipanene som produseres til påske er gule. Gule, oransje, lilla og hvite tulipaner hører med når middagsbordet skal dekkes til påske. Det fine med tulipaner er at de finnes i nesten alle farger og i mange former. Frynsete, krøllete, glatte, enkle og doble. Så selv om gult er påskens hovedfarge, er det lov å mikse og matche tulipaner med ulike farger helt etter egen smak, for med tulipaner er alt lov.

Tulipaner hele påsken

En stor bukett gule tulipaner ­passer fint hjemme eller på hytta, og steller du dem riktig har du ­tulipaner hele påsken. Bruk gjerne kvister sammen med tulipanene i vasen. Ingen ting er vakrere enn vårlig lysegrønt fra nyutsprunget løv og sammen med tulipanene danner de flotte vårbuketter

Visst du at tulipaner er en av få blomster som kan oppbevares ganske lenge i et kjølig rom uten vann? Dette gjør tulipaner til den perfekte blomsten for påsken enten om du skal på hytta, være hjemme eller i middagsselskap med familie og gode venner.

Slik lykkes du med din tulipanbukett:

Skjær av ca. 1-2 cm av stilken, og sett hele buketten med plasten på i en vase med kaldt vann. Når tuli­panene har trukket vann i ca. 30 minutter, kan du fjerne plasten og fylle på nytt friskt kaldt vann. Tulipaner er enkle blomster å stelle så lenge de får påfyll av vann ganske ofte. Har du mulighet til å sette tulipan­bukett kjølig om natten, vil den vare lenger.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no