ANNONSE

HUS & HAGE

älvsbyhus gjorde valget veldig lett


Perfekt med alt på ett plan!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 19.03.2016

Med 165 kvm på ett plan er Rødhette et staselig hus.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Âlvsbyhus har mye å velge mellom og et av disse valgene er husmodellen Rødhette som er bygget over ett plan på 165 kvm. Dette vinkelhuset er som skapt for en stor familie, eller de som trenger ekstra god plass til gjester, festligheter – eller kanskje et hjemmekontor? Her finnes mange muligheter, og det kan jo dukke opp situasjoner hvor ett plan blir en nødvendighet. Det var tilfelle for Linda og Stig.

 

 

Familien på fem bodde i utgangspunktet i sentrum av ­Hauge i Dalane – her kjøpte Linda ­Marie Wigelius og Stig Olav Olsen et 40 år gammelt hus i 1996. Etter hvert som tre barn vokste opp, ble huset fornyet og renovert i alle tre etasjer for å skape et trive­lig og romslig bomiljø for fem ­personer. So far, so good.

I 2009 blir den 10-årige ­datteren i huset rammet av MS – en sykdom som ødelegger nerve­celler i hjernen og i ryggmargen. Linda og Stig ble fort klar over at dette kunne føre til svekket bevegelsesevne, og at datteren ville kunne få problemer med å gå i trapper. På sikt kunne hun også bli avhengig av rullestol. Da gir spørsmålet seg selv: Burde de flytte til et annet hus?

 

Fire års utsettelse

Tanken på å flytte fristet ingen – særlig ikke Stig, som hadde lagt ned veldig mye arbeid med å pusse opp og skape en flott familie­bolig. Men Linda ville være et skritt foran, og hun begynte å kikke på hustyper som kunne bli aktuelle hvis familien skulle bo på ett plan. Hun fant et hus på nettet som kunne egne seg godt.

En mulighet var også å bygge om det huset de allerede hadde, men denne løsningen ble veldig kostbar. De valgte å se det hele litt an, og flytteprosjektet ble egentlig lagt på is for en stund.

Så fikk datteren et tilbakefall i 2013 da sykdommen forverret seg. Da ble det alvor i ombyggings­planene, men de foreslåtte løsningene var kompliserte, og de var veldig dyre. Så ble et kommunalt byggefelt på Øyno (5 minutter vekke) med rundt 25 tomter lagt ut for salg. Stig var fortsatt for knyttet til gamlehuset til å tenke nytt, men Linda var klar i sin sak: Nå slår vi til!

 

Älvsbyhus hadde hustypen –

til en rimelig penge!

Hus til fem personer på ett plan, og huset plassert på en flat tomt med gode solforhold. Det var Lindas klare krav for at datteren skulle kunne komme seg rundt omkring, og derfor var det kun én ledig tomt på Øyno som var aktuell. Den ble kjøpt i august 2014.

I oktober samme år ble det ­gamle huset solgt – til en kjøper som var hyggelig nok til å la ­familien beholde sitt vante tak over hodet til det nye huset var ferdig.

Men hvilket hus? Igjen ble det for Linda å kikke på nettet, og da viste det seg fort at det sto mellom Älvsbyhus og et annet byggefirma. Linda husker tilbake: – Alt med Älvsbyhus virket greit og ordentlig, og vi fikk et veldig positivt inntrykk av firmaets repre­sentant her i regionen, Gard Grubstad. Jeg sendte ham en ­e-post – uten at Stig visste noe – og han var kjapt på telefonen.

Gard er en person som det er lett å like, og han viste fort at han var tilliten verdig. Han var både hyggelig, flink, utrolig imøtekommende – og ikke minst tålmodig når vi uten erfaring spurte igjen og igjen om de samme ­tingene.

– Foruten kort byggetid og en hustype som passet oss perfekt, er det klart at prisen også spilte en stor rolle. Vi hadde aldri fått så mye hus for pengene et annet sted – Rødhette fra Älvsbyhus var den perfekte løsningen for oss, sier Linda.

 

Seksjoner rett på plass –

typisk Älvsbyhus!

Etter hvert måtte også Stig innse hvilken vei det bar, og da var det full fart fremover for alle.

Grunnarbeidene på tomten ble gjort i desember 2014 – her ­gjorde lokale entreprenører en glimrende jobb. Så var det full action fra tidlig morgen 26. ­januar 2015. Lastebiler kom kjørende med ferdige seksjoner, kranen kom like etterpå – og dermed ble hele første etasje satt på plass. Så kom regnet! Aktiv bruk av presenninger og utstyr til avfukting gjorde at man kunne begynne å jobbe med taket den tredje dagen.

Etter 14 dager var huset helt ferdig – da fulgte en tørke­periode på fire ukers tid. Så var det tid for tapetsering og gulvlister, før en servicemann tok full gjennomgang av hele ­huset – alle flater og alle kroker.

 

Strålende fornøyd!

– 17. mars 2015 ble det overtakelse og innflytting, så vi har 1-års jubileum i disse dager, forteller Linda. – Vi har hatt et fint år her – hele familien trives i det nye huset. For Älvsbyhus har det vært ting å rydde opp i, men jeg har stor tiltro til at Gard og hans hjelpere fikser alt. Han var også til stor hjelp gjennom hele byggeprosessen mht. papirarbeidet overfor kommune og byggeetater. Vel blåst, Gard.

– Alt i alt sitter vi nå her hvor hus & eiendom og hele sulamitten har kostet oss 3,6 millioner kroner. Älvsbyhus skulle ha 2,3 millioner for Rødhette, inklusiv våre tilvalg. Dermed har vi garantert fått mer hus for pengene enn noen andre kunne gitt oss, avslutter Linda.

Hustypen Rødhette
Huset leveres med to stuer som hver har egen dør ut til område med mulighet for en stor terrasse. Dette skaper stor tumleplass for små og store, og gir en herlig frihetsfølelse hele året. Den ekstra stuen kan enkelt bygges om til et soverom eller kontor dersom man skulle ha behov for dette.

En meget stor terrasse i ly av husets vinkel gir mer ­beskyttelse for vær og vind, og har rom for utendørs sofagruppe, spisebord og grill. Et lite overbygg langs den ene husveggen gir ekstra vern mot regn, slik at klestørken er trygg mot regnet.

Rødhette er bygget over ett plan på 165 m2 (BRA), og inneholder opptil fem soverom, to bad, to stuer, et svært romslig kjøkken med delvis åpen løsning/spiseplass, vaskerom og en ekstra bod.

Vaskerommet har også egen inngang – noe som er praktisk hvis du vil ta klestørken ute, eller når barn og voksne kommer hjem med skitne klær. To fullverdige bad kommer også godt med for en stor familie, og når man inviterer mange gjester.

Ny enebolig til kr 1.673.400?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 19.03.2016

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.673.400. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no