ANNONSE

HANDEL & SERVICE

solid familiebedrift med lange tradisjoner


Solland – den ­lokale ­elektrikeren på Storhaug

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.04.2016

Ole Levernes, elektriker i Solland.


Fakta:

Solland

HVA:

Dyktige fagfolk foretar alle ­typer ­elektriske installasjoner og ventilasjons­løsninger for privat­personer og bedriftsmarkedet.


AKTUELL MED:

Lokal tilhørighet til Storhaug inviterer til nærkontakt med alle byens inn­byggere.


HVOR:

Pedersgaten 110,

4014 Stavanger 


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 07:30 – 15:30


KONTAKT:

T: 51 85 82 00

E: post@solland.no


WEB:

www.solland.no

Bygget er velkjent for alle som ferdes innover i østre bydel i Stavanger. Det store hjørnehuset i Pedersgaten 110 med det røde Solland-skiltet har lenge vært en form for landemerke i området ved Badedammen.

Herfra styres Solland, som driver en virksomhet som bl.a. omfatter totaltekniske løsninger for store bygg og riktig ventilasjon for godt inneklima. For folk flest – ikke minst beboerne på Storhaug – er det nok Solland Elektro som vil være mest kjent. Selskapet utfører elektriske installasjoner for bedrifter og privatpersoner i hele regionen.

– Vi har akkurat lagt et jubileums­år bak oss, forteller Leif W. Solland, som er adm. dir. i Solland, og sønn av selskapets gründer. Det var i 1965 at faren Leif Solland startet sin virksomhet i Valberggaten i Stavanger sentrum sammen med en ingeniør og en kontordame, som det het den gang. Selv var han utdannet elektroingeniør. Fjoråret markerte 50 års drift i selskapet.

– I starten var det ventilasjon som var satsingsområdet, forteller andre generasjon Solland. 
– Dette markedet var i sterk vekst midt på 1960-tallet, og det var spennende for oss å få være med på utviklingen av nye tekniske løsninger innen ventilasjon.

Vekst og flytting

Mot slutten av 1960-tallet kjøpte Solland Harald Hårfagres gate nr. 8 i østre bydel, og selskapet flyttet inn i nye og – etter den tids målestokk – moderne kontorlokaler. Selskapet utviklet seg stadig, og staben økte deretter.

– Vi vokste også ut av disse kontorene, forteller Solland. 
– Derfor flyttet vi – nærmest rett over gaten – inn i bygget i Pedersgaten 110, hvor vi fremdeles holder til. På dette tidspunktet hadde Ingeniør­firmaet L.S. Solland AS utviklet en landsomfattende virksomhet. Samtidig startet Solland også opp som elektro­installatør, og privat­personer skjøt fart som en ny kundegruppe i tillegg til næring.

Det som en gang startet med to ansatte i Stavanger sentrum har i dag utviklet seg til å bli et landsdekkende entreprenørselskap med nesten 100 medarbeidere og en større eiendomsportefølje. Og navnet Solland brukes i dag som en fellesbetegnelse for selskapene i gruppen.

Skikkelig håndverk i 51 år!

– Solland har helt siden starten hatt som varemerke å levere skikkelig kvalitet på både utstyr og arbeid, forteller Leif W. Solland videre. – Da vi skulle lage et kjapt slagord som skulle beskrive oss som firma, ble det enkelt og greit: Skikkelig håndverk!

Samtidig er vi fremdeles ­levende opptatt av å se fremover for å møte våre samarbeids­partnere og våre kunder, når de har stadig nye og varierte behov. Vi vil fortsette å drive kontinuerlig og målrettet opplæring av alle våre medarbeidere, slik at vi hele tiden er rustet til å løse de problemstillingene våre kunder kommer med. Det er viktig for Solland å ha stolthet i det arbeidet vi utfører, og ved å love skikkelig håndverk har vi lagt listen der vi vil være i våre kunders bevissthet.

Alle typer installasjoner

– Alle som har planer om å skifte ut kjøkken eller bad, eller foreta en større ombygging av hus eller hytte, vil ha bruk for elektriker, sier Solland. – Og i mange eldre hus er det garantert smart å ­sjekke om sikringsskap og hele det elektriske anlegget er modent for utskiftning. Tenk trygghet!

Våre dyktige folk er klare for å ta jobben. Dette gjelder selvsagt også næringsbygg og offentlige bygg. Rundt 40 medarbeidere i Solland Elektro utfører oppdrag både for bedriftsmarked og privat­kunder i hele regionen. Med bred faglig kompetanse er vi engasjert innen alle typer sterk- og svakstrøms installasjoner, og vi foretar service- og vedlikeholdsarbeid.

Tverrfaglig samarbeid

Viktig melding fra Leif W. ­Solland til slutt: – Vi er vant med å tenke totalløsninger. Derfor har vi et utstrakt tverrfaglig samarbeid med byggmester og rørlegger foruten egen ventilasjons­entreprenør. Hos oss får du komplette løsninger – fra det helt enkle under kjøkkenskapet til store avanserte styringssystemer.

Og vi i Solland har grunn til å se positivt på fremtiden. Vi skal videreutvikle samarbeidet med nye og eksisterende medarbeidere, kunder, leveran­dører og øvrige partnere. Og som et ekte Storhaug-firma håper jeg vi kan få enda bedre kontakt med ­private borgere i vår egen by og bydel. Det er bare å komme innom når behovet for elektriker melder seg.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no