ANNONSE

Leserbrev

Til alle brukere av Trollskogen på Hundvåg

Tekst: Lasse Ringstad


Publisert: 16.04.2016

Knut Larsen (bak) og Morgan Ringstad har plukket søppel i Trollskogen på Hundvåg.

Jeg er en stolt beboer av Hundvåg, og er glad for lett tilgang til den fine Trollskogen. Mange barne­hager og familier bruker denne flittig til grilling og lek hele året. Trollskogen har flere flittige hjelpere, noen kjente og noen mindre kjente. Jeg har lyst å skrive noen ord om en som kanskje ikke er så kjent.

Jeg og min sønn Morgan gikk tur i Trollskogen. Vi så en mann gå tur med Odin, sin lille hvite hund, og plukke søppel. Min sønn foreslo at vi også skulle plukke søppel. Vi gjorde det et kvarter, og fylte opp en blå bøtte. Vi satte oss ned og tok en prat med Knut Larsen. Det viste seg at Knut har gått fra skogen og helt bort til Bompebrygga og plukket søppel i 30 år. Det er ikke få søppelsekker han har fylt der i skogen. Etter å ha hørt på ham, og selv sett hvor mye søppel som blir liggende igjen, fikk jeg lyst å skrive noen ord til alle brukere av skogen vår.

Kjære voksne/ungdom, lær barna at man ikke kaster NOEN ting i naturen, at vi tar alt søppel med oss. Barna lærer og kopierer vår adferd. Lær heller barna å plukke opp søppel, selv om det ikke er de som har kastet det. Dersom alle unger tar en liten plastikkbit med hver, så er skogen ren for søppel på et blunk. Dere lærer da ungene å respektere naturen, noe de igjen vil lære sine barn.

Og til dere som er glade i å vise hverandre kjærlighet i friluft eller på parkeringsplassen: Vær så snill å ta med dere alle bevis på deres kjærlighet. Det er ikke kjekt at små barn plukker opp slike ting, ikke kjekt for voksne heller.

Til slutt vil jeg si takk til Knut. Du har gått 30 år og plukket søppel, håper dette innlegget er med på å gjøre dine gå-turer med hunden til nettopp det. En gå-tur, og ikke en dugnadsøkt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no