ANNONSE

HANDEL & SERVICE

alt i matvarer og tilbehør til bedrifter, lag og institusjoner


Julebygda Engros & Import AS

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.04.2016

Denne troikaen trekker i trådene hos Julebygda Engros & Import: Fra venstre salgssjef Ståle Kallestein, ­konsulent Bjarni Sigurdur ­Johannesson og kjøbmann Sven Gabriel Ims.


Fakta:

Julebygda Engros & ­Import AS

HVA:

Engrosfirma med salg av alle typer dagligvarer til storhusholdning.


AKTUELL MED:

Startet opp i februar 2016 – tilbyr utkjøring til Jæren/Nord-Jæren.


HVOR:

Julabygdtunet 2A, 4312 Sandnes.


KONTAKT:

Telefon 51 67 11 11.


Kjøbmann Sven Gabriel Ims

M: 906 71 399

E: gabbi@julebygda.no


Konsulent Bjarni Sigurdur ­Johannesson

E: bjarni@julebygda.no


Salgssjef Ståle Kallestein

M: 926 35 446

E: staale@julebygda.no


WEB:

www.julebygdaengros.no

Dette er en viktig nyhet til dere som driver bedriftskantiner, barnehager, idrettslag, institusjoner, bokollektiv og lignende. Når dere planlegger innkjøp av matvarer og det som hører til av servietter, kopper etc., skal dere vite at et nytt, lokalt selskap er etablert for å gjøre verden lettere for dere. Julebygda Engros & Import har det du trenger av produkter, du betaler engrospris – og du får varene tilkjørt. Verden går fremover!

Sven Gabriel Ims har vært kjøbmann i 40 år. Han er 3. generasjon i familiebedriften som ­bærer hans fars navn – Edmund Ims & Co. AS. Dette selskapet eier Jokerbutikken og bygningen butikken ligger i, på Malmheim. Eller i Julebygda om du vil.

Men denne Jokerbutikken var ikke som andre Jokerbutikker inne i byene. Sven Gabriel tenkte som så: «Kan ikke jeg få byfolket til å kommer her ut på landet til meg, så kan jeg påta meg å bringe varene til dem.» Dermed ble ­varer for storhusholdning, inklusiv utkjøring, et viktig forretningsområde for Joker­butikken på landet.

Virksomheten deles

For to år siden ble Bjarni ­Sigurdur Johannesson ansatt som konsulent i selskapet. Han kom fra grossistbransjen og fikk som hovedoppgave å styrke posisjonen innen storhusholdning.

Sven Gabriel og Bjarni ble et kreativt team, og i fjor kom idéen om å stifte et eget selskap til å drive med storhusholdning og utkjøring. Et grossistselskap ville kunne tilby kundene et større utvalg varer og rimeligere priser enn ved «vanlig» handel hos ­Joker.

Som tenkt, så gjort.

Stiftelsespapirene for det nye selskapet, Julebygda Engros & ­Import AS, ble signert og godkjent sommeren 2015, og Ståle Kallestein ble ansatt som salgssjef. Hans oppgaver ble å bearbeide de eksisterende kundene, utvide kundegrunnlaget og forberede alle potensielle kundegrupper på hva som var i emning: En ny dagligvare-grossist for hele den jærske halvøyen var på full fart ut i markedet.

Spiselig og ikke-spiselig

Tilbudet er det som man på et fagspråk kaller «food» og «non-food» – altså mat & drikke pluss diverse tilleggsprodukter som såpe, servietter, papptallerkener, kaffefilter etc. som må til for å lage et godt måltid.

Litt utpå nyåret var alt klart – da var det store butikklokalet i Julebygda delt i to. Jokerkundene kunne gå inn døren og finne sine varer som vanlig, mens utvalget for storhusholdning ble plassert lenger inne i lokalet. To virksomheter – tydelig atskilt.

– Første februar 2016 skiftet vi fakturaprogram, og alt som hadde med storhusholdning å gjøre, gikk gjennom det nye grossist­selskapet, sier Sven Gabriel. – Kundene er bedrifter og virksomheter i alle størrelser. Vi ­leverer til lunsjrom for 2–3 ­ansatte og til større kantiner for 150 personer.

Solid vekst

Sven Gabriel legger ikke skjul på at det nye selskapet har hatt suksess fra første dag.

– Jeg husker da jeg begynte med utkjøring, sier han. – Jeg hadde én stk ­Volvo, og det var jungeltelegrafen som spredte det glade budskap om våre tjenester. I dag har vi seks biler som alle har lagerplass i tre etasjer – det betyr at hver morgen gjør vi klar for 150 utkjøringer. Men vi klarer flere. Vi har daglig rute fra Bryne til Mekjarvik – det er bare å hive seg på.

Anerkjente leverandører – også lokale

– Som grossist med et mål om å tilby det beste, velger vi leverandører fra øverste hylle, sier salgssjef Ståle, som har noen hektiske måneder bak seg siden oppstarten. – Vi har meieriprodukter fra Tine og Q-Meieriene, grønn­saker fra Vervik, kjøtt og pålegg fra Gilde og Holmens, havregryn og frokostblandinger fra Stangeland Mølle, brødvarer fra Sandnes Bakeri, kaker fra Romsøe Conditori og glutenfri bakst fra Gjestalveien Conditori – for å nevne noe.

Løsvekt og kartong

– Vi er også en form for dør­åpner for leverandører som ikke har ressurser til å få plass i hyllene hos de store kjedene, legger Sven Gabriel til. – Det gjelder for eksempel Hval Sjokoladefabrikk som leverer produkter av utsøkt kvalitet. Og det som er spesielt for oss, og som små og mellomstore kunder setter pris på, er at varene kan kjøpes enkeltvis. Her foretas salg både i løsvekt og per kartong. Trenger man kun én boks makrellfilet eller én pose Twist, er det greit for oss.

Catering til halve Jæren

– Denne biten av virksom­heten har virkelig tatt av, sier Sven Gabriel. – Anslagsvis kjører vi ut 120.000 smørbrød i året. Og for kort tid siden, da kronprins ­Haakon var i området, fikk vi beskjed klokken halv elleve en kveld om at smørbrød med konge­lig smak var ønsket neste morgen. Det gikk greit. Og vi har bedrifter i nærområdet som ikke gjennomfører sine styremøter hvis ikke vi står for bevertningen.

Vi serverer smørbrød, rund­stykker, frokostbrød, baguetter og horn med egne salater, råkost og ikke minst vår eminente eggerøre – der vet jeg hva jeg snakker om! Jeg er også bonde på si, og mine frittgående høner som ­valser lykkelige rundt med 7 haner, får vegetabilsk fôr som gir ekstra gule plommer.

En fleksibel lokalpatriot

Julebygda Engros & Import har det du trenger innen storhusholdning. Og har de det ikke inne akkurat nå, så skaffer de det. Verre er det ikke. Målet er å kjøre rundt i et stadig større nærområde med dagligvarer av den kvalitet som forventes – til grossist­priser. Da blir alle fornøyd.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no