ANNONSE

HUS & HAGE

älvsbyhus ble foretrukket etter anbefalinger


– Perfekt for oss som lever et travelt liv!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.04.2016

Det nye Älvsbyhuset i Åslandsbakken 53 A, Figgjo, med stor overbygget terrasse.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Hun driver med billakkering og er leder i firmaet Miljølakk i Sandnes. Han er utdannet rørlegger og er nå daglig leder og 50 % partner i selskapet Rørteknikk i Stavanger. Sammen har de en gutt på ni år, og nå bygger de Älvsbyhus.

Dette kunne ha vært historien om en kjernefamilie fra vår egen region, men det er langt fra tilfelle.

 

 

Det tyske paret Karin Teubner og Nico Weber bodde i nær­heten av Berlin da de i 2007 fikk en sønn. Og som seg hør og bør – da tenker man fremover: «Hvor har vi lyst å leve, arbeide og bo – og ikke minst – hvor ønsker vi at vår sønn skal vokse opp?»

Svaret var enkelt. Berlinom­rådet fristet ikke, og paret hadde ingen problemer med å se for seg en tilværelse i et helt annet land. Og Norge var et høyst aktuelt reisemål i så henseende.

 

Ett år her, ett år der…

Først slo de tre seg ned i Oslo, nærmere bestemt på Røa. Nico fikk jobb som rørlegger, mens Karin tok seg av hjemmet og stell av gutten som var kun to måne­der gammel da flyttingen til Norge fant sted.

Men hvis de kom til Norge for å oppleve natur, høy himmel og åpne landskap, var ikke akkurat Oslo stedet. Det fant de fort ut, og etter ett år søkte Karin jobb i Sandnes – som billakkerer hos Miljølakk. Den fikk hun, og det tok ikke lang tid å skaffe Nico en røreleggerjobb her i området.

Dermed ble det flytting til Hommersåk, der de leide et hus – i ett år.

 

Syv år i Åslandsbakken

Det var i 2009 at Karin og Nico tok den helt store beslutningen, og dermed fikk de boplass for ­livet. De kjøpte eiendommen med adresse Åslandsbakken 53 på Figgjo – det vil si et eldre hus på en tomt som var hele 2,5 mål stor. Prisen var kun 2,6 millioner kroner, og dette var en eiendom som gav rom for fremtidsdrømmer.

Etter hvert fikk huset påbygg med leilighet, og dermed kunne inntektene til Karin og Nico suppleres med månedlig husleie fra leietakere.

 

Tomten delt i to

I fjor følte de to at det var tid for å realisere den helt store planen: Eget nytt hus på egen tomt – pluss leieinntekter fra både det gamle huset og leilighet. Halve arealet var allerede skilt ut som egen tomt, og da var det store spørsmålet hvilken hustype som skulle plasseres på den nye tomten. Én ting var sikkert: De ville velge et byggefirma som overlot minst mulig av prosessen til byggherren. Karin og Nico følte ikke at de hadde tid til å enga­sjere seg for mye – de ville ha en så enkel og behagelig byggeperiode som mulig. Hvem velger man da?

I vennekretsen deres var et annet par som også var i gang med å bygge hus. Karin og Nico så med skrekk på hvordan dette ­paret ble utslitt av alt ubehaget byggeprosessen førte med seg. Sånn ville ikke de ha det!

 

Anbefalinger fra Bergen

Nico hadde hørt om Älvsbyhus og visste at her var det mulig å få et rimelig hus raskt på plass. Så kom klar melding fra noen venner i Bergen. De hadde bygget et Älvsbyhus av type Tornerose, og de gav byggefirmaet de varmeste anbefalinger. Ingen slinger i ­valsen der – full kontroll og alt arbeid ifølge avtale og til huseiers fulle tilfredshet.

Da var det gjort. Nettsidene til Älvsbyhus ble studert nøye, og Karin og Nico følte at nå var de på rett vei.

 

Veldig rimelig loftsetasje

– Den stedlige representanten for Älvsbyhus, Gard Grubstad, kom raskt på banen, og vi kikket på forskjellige hustyper, forteller Nico. – Jeg husker at det sto mellom Bruse og Tornerose, to forholdsvis like modeller nede på grunnplanet, men bare Tornerose hadde loftsetasje. Da det viste seg at dette loftet – med plass for to soverom, eget bad og loftstue – kostet kun 150.000 kroner mer enn Bruse med kun én etasje, var valget lett. Det var vel anvendte penger – vi gleder oss til å starte arbeidet med denne «gjesteetasjen». Og vi trenger plassen – når familen fra Tyskland kommer på besøk, blir de gjerne værende noen uker…

Älvsbyhus holdt hva de lovet

I februar i år var grave- og grunnarbeider ferdig, og det var klart for den velkjente Älvsbyhus-­metoden: Ferdige veggseksjoner rett på plass, og tett hus på få dager.

Karin forteller at styggevær med både sterk vind og snø forsinket prosessen en smule, men ikke verre enn at Älvsbyhus hadde full kontroll.

– Etter få dager med presenninger som beskyttelse, ble taket lagt. Så har det gått slag i slag med håndverkere rundt omkring i huset, og nå gleder vi oss veldig til overtakelse fredag 15. april. Og Lokalavisen er velkommen tilbake om en måned eller to – da har vi ferske meninger om det å bo i et Älvsbyhus, sier hun.

 

Rimeligere blir det ikke

Nico konkluderer med et utrolig godt samarbeid med Gard.

– Vi ville helst ikke involveres, sier han. – Derfor overlot vi alt til Gard – fra papirarbeid til all koordinering mellom håndverkerne. Og han har tydelig peiling på god kundebehandling, for vi fikk det akkurat som vi ville. Det er nesten for godt til å være sant.

Og resultatet ser lovende ut. Huset er helt flott – jeg har per i dag ingenting å utsette på det håndverket som er utført. Så jeg gleder meg til innflytting.

Alt arbeidet – inkludert graving og grunnmur – har kostet oss 3,3 millioner kroner. Av dette skulle Älvsbyhus ha 2,4 millioner for huset Tornerose med stor overbygget terrasse. Det kaller jeg mye hus for pengene – og da er det ingen vits å snakke med andre!

Hustypen Tornerose
Et stort hus som gir god plass til både selskaper og fri utfoldelse for små og store. Stuen med åpen kjøkkenløsning er på hele 61,0 m2, og har en egen terrassedør som forlenger den ­generøse plassen ut i hagen.

Løsningen er perfekt for både hverdag og fest, med plass til sofagruppe, spisestue og kjøkkenbord.

Tornerose er bygget over halvannet plan på 120/184 m2 (BRA), og leveres i tillegg til stue og kjøkken med to soverom, bad, samt et nyttig vaskerom. Dersom man ønsker et ekstra soverom, eller hjemmekontor, i første etasje, kan man velge å omforme en del av stuen til et nytt rom. Det største soverommet har i tillegg et romslig rom for klær som enkelt realiserer ­drømmen om en walk-in-garderobe.

Et eget vaskerom sørger for at klesvask og -tørk kan foregå usjenert. Vaskerommet har også egen inngang – noe som er praktisk for klestørk på varme sommerdager, eller når barn og voksne kommer hjem med skitne klær.

Dersom man trenger mer plass, kan loftsetasjen på 63,8 m² enkelt innredes med en ekstra stue og et soverom. Her er det også muligheter for et ekstra toalett og rom for klær. Huset kan bygges med gavlbalkong, og loftsetasjen kan bygges med ark. Til overetasjen er blant annet trapp, vinduer, underlagsgulv samt forberedelser for elektrisitet, telefoni og VVS inkludert. Kost­naden for å gjøre loftsetasjen ferdig blir derfor lav, uansett om du velger å gjøre mye av arbeidet selv eller om du lar noen andre gjøre jobben.

Ny enebolig til kr 1.673.400?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 16.04.2016

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.673.400. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.

Visning lørdag 30. april kl. 14–16 hos Grethe Idland, Hellandsvegen 48, 4330 Ålgård.

 

Kom og se hvorfor Älvsbyhus er blitt et naturlig alternativ for mange husbyggere i distriktet. Kom og se hvor mye hus du får for pengene!

 

Bilder av et nytt Älvsbyhus er vel og bra – men det er enda kjekkere å se det i virkeligheten! Lørdag 30. april åpner Grethe dørene til sin flunkende nye bolig. Det betyr at alle som er på husjakt, kan få nyttig inspirasjon, og ikke minst – de får se hva de lave prisene til Älvsbyhus omfatter av boglede! 

 

Gard Grubstad, ansvarlig for Älvsbyhus i Rogaland, vil være til stede. Link til kart finner du via QR-koden i faktafeltet. Det er kjekt hvis du viser din interesse på e-post til gard@procoinvestment.no og angir et tidspunkt for fremmøte – så får vertskapet bedre oversikt. 

 

Velkommen til en dag som kan få stor betydning for resten av livet ditt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no