ANNONSE

KULTUR

Velkommen til Vårmarken i Randaberg

Tekst: Per Thime


Publisert: 16.04.2016

DDE er årets trekkplaster når Landsbyfesten arrangeres lørdag 30. april i Randaberg Arena. Sammen med Plumbo blir det garantert høy party-faktor. FOTO: MALTE DANIELSSON, dde.no


Den siste helgen i april vil det yre av liv i Randaberg. Vårmarken og påfølgende landsbyfest trekker tusener til Den grønne landsbyen hvert eneste år.

Det er mange år siden det sto et langbord et sted i sentrum men ei kake oppå. Det var på mange måter starten på det som i dag er en godt etablert tradisjon i Randaberg. Vårmarken betyr mye folk, underholdning, gode tilbud og lukten av grilla mat.

– Det kjekkeste er når vi treffer med været, og vi har som vanlig bestilt det aller beste av det, smiler Svein G. Sørnes.

Sørnes er daglig leder i Randaberg Landsbyforening og står for store deler av planleggingen. Det er riktig å si at det er stigning for hvert eneste år Vårmarken arrangeres i kommunen med 11.500 innbyggere.

– Vi ønsker oss en levende landsby hvor folk skal møtes. I motsetning til flere andre steder opplever vi at folk bruker sentrum, og ikke trekker ut av kommunen for å handle, forteller han.

Over 50 utstillere

Sørnes og andre representanter fra næringslivet har det siste året vært rundt i landet for å fortelle om hvorfor de lykkes.

– Ja, det er riktig det. Det dreier seg for en stor del om å være levende, at det skjer ting.

Når det nå gjøres klart for nok en Vårmarken vet man at mye er klart på forhånd, men det skal gjennomføres.

– Hoved dagen er selvsagt lørdagen hvor det er meldt inn over 50 utstillere. Det er vi strålende fornøyd med. Vi rigger til med det som er tidenes største og lengste markedsgate i sentrum. Innholdet i de ulike bodene vil være alt mulig, sier han.

I og med at det er vår i luften med alt det medfører har man også et tema. Det dreier seg om planter, blomster, hage- og landbruksartikler.

I tillegg skal det selvfølgelig være muligheter for dem som ønsker seg litt servering.

– Vi tenker på det meste og setter som vanlig opp et stort serveringstelt hvor det er muligheter for gode smaksopplevelser for folk i alle aldersgrupper.

Torsdag til lørdag

Vårmarken er ikke bare lørdag. Også torsdag og fredag er det muligheter, i butikkene i sentrum.

– Det er sånn at vi har mange kjekke og unike butikker her i kommunen.

– Vi skal ha det moro også torsdag kveld da vi har kveldsåpent frem til klokken 22. Blant annet skal kundene får være med å bestemme prisen på noe av det som selges. Det betyr at vi finner frem noen store terninger, triller og finner frem til en rabatt ut i fra hva man kastet på terningene.

Underholdning fra scenen

Det skjer mye, og en god del av dette skjer fra scenen midt på torget lørdag formiddag og utover dagen, samt på kveldens finale i Randaberg Arena. De blir det nemlig både DDE og Plumbo, trolig for over 1500 tilhørere.

– Men før det skal det være mye bra fra scenen. Lokale underholdningskrefter og kanskje band du ikke visste eksisterte, forteller ­Sørnes.

– Det spesielle med klovnen Indigo Fei er at han foruten sin egen forestilling blir med på en egen sirkusskole for barn, og voksne i alle aldre. Han sier faktisk opplegget passer hele familien.

Avsluttes med Landsbyfesten

Når programmet i sentrum er ferdig lørdag formiddag er det ingen grunn til å ta kvelden, i hvert fall ikke for de vokse. Det er nemlig blitt en tradisjon med Landsby­festen. Denne gang er det ikke ukjente DDE og Plumbo som kommer til Randaberg Arena. Arrangør er Alive produksjoner, sammen med RIL Fotball- og volleyball..

– Vi gleder oss enormt, Dette topper det som skal bli en kjempedag i Randaberg. Vårmarken og så denne opplevelsen vi tror det blir med både DDE og Plumbo, sier Morten Andersen, i Alive produksjoner.

Bra billettsalg

Andersen er godt i gang med sine forberedelsen. Ting er i rute, eller som det skal være på den tiden. Det er mye som skal være klart når det kommer mye festglade mennesker til hallen. De to bandene som er hentet er begge velkjente – og kjente for å lage liv.

– Plumbo kjenner vi godt til her, for de har vært på Randaberg tidligere og har sagt at de trives her på bygda. DDE kjenner jo absolutt alle til og jeg er sikker på at vi skal love noen timer med god stemning og ikke minst mye allsang. Jeg tror nesten alle som kommer har et forhold til disse to kjente gruppene.

Det har konsertsjefen helt rett i. De siste dagene har bestillingene ramlet inn fra folk som enten vil ha vanlige billetter, eller VIP-billetter. Det er ikke lokalbefolkningen som har kjøpt flest billetter, ennå.

– Her om dagen fikk vi blant annet bestilling av 12 billetter fra postnummer 8600. Etter en sjekk fant jeg ut at det var i Mo i Rana. Kjekt at folk kommer, og jeg tror vi klarer samme antall som i fjor, det vil si 1500 feststemte mennesker i arenaen. Da er vi også godt fornøyde, slår han fast.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no