ANNONSE

KULTUR

Mostraspel-kunstner

Tekst: Sofie Korshavn Moen

Foto: Reidunn Oanes Falkeid


Publisert: 16.04.2016

Den lokale stavangerkunstneren Reidunn Oanes Falkeid er blitt invitert til Bømlo under Mostra­spelet for å ha kunstutstilling. Utstillingen åpner 21.05 og varer i en måned.

 

 

Kunstneren har holdt på med maling og kunst i forskjellige former i 30 år og har selv drevet galleri­virksomhet her i Stavanger. Hun har hatt en rekke utstillinger av kunsten sin rundt om i byen, vært på vandreutstilling i Italia og holder nå til i Hillevåg i Stavanger hvor hun maler selv og holder kurs for andre. Malerier er ikke den eneste kunstformen hun holder på med, hun driver også med keramikk og diktskriving. Hun har lenge sittet inne med en drøm om å kunne utgi et hefte med diktene sine, men nå er det altså kunstutstilling av maleriene som står for tur. Hun er vant med å jobbe med forskjellige typer maling, men for denne utstillingen er det akrylmalerier.

Utstillingen holdes i Moster Amfi under Mostraspelet og skal åpnes av skuespiller Svein Tindberg klokken 12. Svein Tindberg er blant annet kjent for Markus Evangeliet hvor han er den eneste skuespilleren i stykket.

 

Mostraspelet

Moster Amfi åpnet i 1984, under urpremieren til Mostraspelet. Den fantastiske beliggenheten gjør at Moster Amfi er et unikt sted for kunstopplevelser. I år har skuespiller Svein Tindberg skrevet et nytt manus til Mostraspelet. Dette gjør årets begivenhet til noe helt spesielt. Det nye mostraspelet har premiere 27.05

– Jeg er stolt over å ha blitt invitert til å ha utstillingen i år, sier en oppildnet ­Reidunn Falkeid. – Ved flere anledninger har jeg opplevd å se musikaler i amfiet, og det er spektakulært!. Utstillingen til kunstneren består av over 20 malerier og varer til 19.06. Det vil også være muligheter til å kjøpe kunsten til Reidunn under denne utstillingen. – Jeg gleder meg veldig til dette og selvsagt til å få oppleve folkelivet som Mostraspelet skaper i lokalmiljøet. I tillegg er det veldig stort for meg å få komme til et nytt sted å vise mitt arbeid, avslutter hun.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no