ANNONSE

SPORT & FRITID

Utstyr til sport og ­fritid kjøper du på Ålgård

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 30.04.2016

Tor Knoph og Bjørn Ørstavik står klar til å gi alle kunder topp service.


Fakta:

Magneten Sport

HVA:

Distriktets største uavhengige sportsbutikk.


AKTUELL MED:

Gode tilbud, hjelp og rådgiving ved kjøp av utstyr og klær til trening og fritid.


HVOR:

Amfi Senteret Ålgård


KONTAKT:

Tlf. 51 61 50 55


WEB:

www.magnetensport.no

Gjennom generasjoner har familier fra hele distriktet gjort sine innkjøp hos spesialistene på Ålgård. Slik er det fremdeles – og nå er butikken og utvalget blitt så mye større.

– Vi har bygd opp en trofast kunde­base gjennom mange år, og kan nå tilby en stor og kjempe­fin butikk på det nye Amfi Senteret i Ålgård Sentrum, forteller Tor Knoph til Lokalavisen. Sammen med Bjørn Ørstavik og Egil ­Andre Ravndal eier de Magneten Sport som virkelig satser på stort utvalg av kjente og gode varemerker med høy kvalitet.

– Magneten Sport er en frittstående fullsortiments sports­butikk, fremhever Tor og mener det har mange fordeler. – Vårt mål er hele tiden å kunne tilby varer som er skreddersydd for den enkelte kunde, både når det gjelder ski, sykkel, trening, ­løping, jakt, fiske og fritidsklær.

Hvilket produkt skal du velge?

– De siste årene har det skjedd en dramatisk endring og utvikling innenfor utstyr og bekledning, forteller Tor og Bjørn. – Gjennom høy satsing på forsk­ning greier leverandørene hvert ­eneste år å utvikle sine pro­dukter slik at kunden får en bedre opp­levelse. Det betyr at pro­duktene er tilpasset forskjellige for­brukere. For den enkelte kunde er det ikke så lett å følge med på denne utviklingen. En bestemt joggesko kan passe for noen, men ikke for alle. Fordelen med å komme til oss er at vi har kunnskap om pro­duktene, og hvem de passer for. Vi ser at vår posisjon som fag­handel blir mer og mer viktig. Våre kunder setter pris på vår lange erfaring og kunnskap om både idrett og utstyr. Kombinasjonen av høy service og fagkunnskap er vår viktigste konkurransefordel.

På tide å finne joggeformen?

– Uansett om du skal ha en sko beregnet for jogging eller en god sko for turer, er det viktig at vi finner den rette skoen, sier Tor Knoph til Lokalavisen. – Gjennom mange år har jeg sett at folk lett blir skadet, og ofte kan dette skyldes feil valg av sko. Vi er alle forskjellige, og det er viktig å tilpasse skoen til foten. Vi har et enormt stort utvalg i sko av mange modeller. Om du over­pronerer eller underpronerer, ­løper tungt eller lett, på asfalt, grus eller terreng, så skal vi ha skoene du trenger. Vi analyserer ditt steg, slik at den rette skoen finner rett eier. Vår topp­modell akkurat nå er Adidas ­Ultra Boost som var «best i test» på undersøkelse i magasinet Aktiv ­Trening. Skoen er den første der mellomsålen utelukkende består av Boost-materiale, og dette gir en svært myk og dempende effekt. Den er rålekker og meget behagelig. Magneten Sport har selvfølgelig fottøy til fritidsbruk og fjellturer.

– Det er også viktig å tenke på ­barna. Små føtter bør også ha gode sko. Ta turen innom ­butikken, så finner vi skoen som passer best for deg, opp­fordrer Tor og Bjørn.

Sykkel er fantastisk

– I dagens samfunn vet de fleste at fysisk aktivitet er avgjørende for god helse. Holder du deg i bevegelse, reduserer du risikoen for mange alvorlige sykdommer. En viktig måte å sikre en tilstrekkelig fysisk aktiv hverdag på, er å legge den fysiske aktiviteten inn i hverdagslivet. Vi ser at stadig nye grupper av mennesker kommer for å kjøpe sykkel. I dagens marked finnes det et stort utvalg av spennende sykler som bidrar til at du også har stor glede av sykkel­turen. Vi fører kjente merker som toppsyklistene bruker, men vi har også stort utvalg i alle andre prisklasser. Mange etter­spør i dag også elsykler. Her har vi mye å velge mellom. For mange er løsningen en god hybrid sykkel som vi alltid har gode tilbud på. Dette er kombinasjonssykkelen som du gjerne kan bruke i Nordsjørittet, eller på en enkel sykkeltur til jobben. Du får en god hybridsykkel fra ca kr 5.500, mener Tor.

– Vi tilbyr også et fullverdig sykkelverksted som kan hjelpe til med nødvendig vedlikehold og reparasjoner. Det er som et Kinderegg. Du får god trening, det er billig fremkomstmiddel og du sparer miljøet. Helt supert for alle aldersgrupper.

Trening og fritidsklær er topp mote

– Når du står og ser inn i ­butikken vår, ser du hvordan vårt marked har endret seg de siste 20 årene, forteller Bjørn Ørstavik. 
– Utvalget fra ledende merker som Bergans, Norrøna, Bjørn Dæhlie, Adidas og Devold er blitt topp mote. I tillegg til at klærne er konstruert for å tåle all slags vær, og være godt egnet for tur og friluftsliv.

Det er smarte hverdagsplagg med beskyttende egenskaper fra teknisk bekledning.

Disse klærne er ofte vanntette, vindtette og har gode pusteegenskaper. Når temperaturen stiger, øker også evnen til å transportere fukt, slik at du slipper å føle deg for varm eller svett. Når det er kaldt, og man ønsker å holde på overskuddsvarmen, redu­seres varmeutslippet til et mini­mum. Livsstilproduktene fra våre leveran­dører er designet for optimal komfort uansett aktivitet og vær. Vi ønsker å kle opp våre ­kunder fra innerst til ytterst. Det er smart, enkelt og du er alltid velkledd.

Drakter fra utenlandske fotballklubber

– For 6 år siden etablerte vi en egen nettbutikk med fokus på drakter og supporterutstyr fra klubber og landslag i mange land, forteller Tor. – Vi har ­fokusert mest på lag fra England, men du vil også finne utstyr fra italienske og spanske klubber. Alt supporterutstyret som tilbys, er offisielle produkter direkte fra klubbene, eller fra ­leverandører som ­Adidas, Nike, Puma og ­Umbro. Du finner oss på www.fotballbutikk.no

Tur, jakt, fiske og ski

– Vi har alt det du behøver av utstyr til en vellykket tur, sier Tor. – I tillegg har vi omfattende lokal­kunnskap som gjør at vi kan si hva du skal fiske med i de fleste vann og elver. Når det gjelder ski, er vi blant distriktets ledende. Her har vi det aller meste, både innen nordisk, alpint og ­Telemark. Når sesongen nærmer seg, lager vi gunstige pakker med alt nødvendig utstyr, satt sammen til den enkelte bruker. Hvert år arrangerer vi også skikvelder med gjester og aktive som er ­nasjonale toppidretts­utøvere.

Velkommen inn!

– Det er praktisk å komme til ­Ålgård, mener Tor Knoph og Bjørn Ørstavik. – Mange reiser forbi på vei til hytte i Sirdal eller på vei til Sørlandet. Vi liker når kunden spør oss om råd. Det finnes ingen dumme spørsmål. Med vår hjelp skal vi greie å skape ­glede for både store og små.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no