ANNONSE

SAMFUNN

På tvers av generasjonene

Tekst og Foto: Anne Tjessem Ognedal


Publisert: 30.04.2016

Her fra avlevering av ny benk til Tronessenteret. (Foto: Anne Tjessem Ognedal)


Sandnes eldreråd jobber for at de eldre i kommunen skal ha en fin og verdig alderdom. De er spesielt opptatt av å ha samarbeid på tvers av generasjonene. Det er viktig at ungdom og eldre treffes for felles opplevelser og forståelse.

I slutten av hvert år er det oppgjør av regnskapet i eldrerådet, og er det «noe til overs», så skal det gå til eldre i kommunen. Det hadde kommet dem for øre at det var så fint å rusle ute ved Sandnes helsesenter (det gamle sykehuset) men det var ingen benker å sette seg ned på. Da bestemte de seg for å gi Sandnes helsesenter 2 nye benker og i tillegg hver sin benk til de andre bo- og aktivitetssentrene i Sandnes.

– En god idé var å spørre Vibemyr skoleverksted om de ville produsere disse for oss, sier representanten for Sandnes eldreråd. Dette ble til et fint samarbeid med eldrerådet, elever og lærere ved Vibemyr skoleverksted. Leder og sekretær var og kikket på en Sørlandsbenk, men hadde ønske om litt forandringer på denne. Benken ble tilpasset både rumpe og rygg og ble til en fin Sandnesbenk. Det ble bestilt 10 benker til levering tidlig i 2016, og det ble kjøpt små plaketter som det står «Hilsen fra Sandnes eldreråd 2015» på.

Benkene ble levert ved at en gjeng fra de ulike bo- og aktivitetssentrene, leder og sekretær fra eldrerådet, lærere og elever fra Vibemyr, kjørte samlet rundt til. Benkene ble mottatt med glede og takknemlighet og det ble en fin opplevelse for både unge og eldre.

Aktivitetsdagen i Sandvedparken

Et annet flott prosjekt eldre­rådet gjør sammen med ungdommer, er den årlige Aktivitetsdagen i Sandvedparken. 10. mai er Verdens aktivitetsdag og den blir markert verden over med ulike aktiviteter.

Sandnes eldreråd arrangerer i samarbeid med eldre/seniorsentrene i Sandnes og elever og lærere fra Gand vgs en kjekk aktivitetsdag. Her blir det poster med ulike aktiviteter som virkelig får fram smilet og konkurranseinstinktet hos både gammel og ung. Servering av kaffe og noe å bite i må selvfølgelig til. Seniordanserne fra Tronessenteret og Gandsfjord seniorsenter gir en danseoppvisning og trekkspillmusikken runger i parken fra en den eminente musikanten Øystein Ro. I fjor ble det forhåndsbestilt go vær, og det blir det selvfølgelig i også i år. De oppfordrer de eldre i Sandnes til å komme i Sandvedparken tirsdag 10. mai kl. 13.00 og møte all den kjekke ungdommen fra Gand vgs. Det er trivelig å treffes og ha det hyggelig på tvers av generasjonene.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no