ANNONSE

HUS & HAGE

Med barn på tapetet

Tekst: Maria Soxbo / TT


Publisert: 30.04.2016

LEKENT: Edwin har fått et nytt rom å boltre seg på, men hele huset er tilpasset barna og deres fargerike leker. Foto: Marcus Ericsson / TT


Når barnelekene overtar hjemmets fellesarealer, står man overfor et valg: konstant opprydding eller smarte interiørgrep.

Hjemme hos familien Sköldmark er det ingen tvil om hvilken taktikk som er valgt. Da Isabella, mannen Martin og deres datter Ella fant det lille 1990-tallsrekke­huset noen år siden, var det stort behov for renovering. Det passet den energiske og nevenyttige fami­lien perfekt. Spol fram sju år, og familien er blitt utvidet med sønnen Edwin, og hele rekke­huset har gjennomgått en total forvandling.

Planløsningen i andreetasjen endret, kjøkken og bad er renovert fra grunnen av, og hele huset er fylt med smarte oppbevaringsløsninger, fargerike gjenstander og moteriktige mønster.

– Vi regnet ikke med å bli boende her så lenge, men huset er jo så koselig, sier Martin, og ­Isabella legger til:

– Det utslagsgivende var at sofaen fikk plass, ler hun.

Paret hadde nemlig nettopp kjøpt sofaen da de kom over huset. Den fargerike stilen som nærmest er blitt familiens signatur, fødtes i forbindelse med innflyttingen.

– Vi var opptatt av en helt annen stil, som gammeldagse ­taper med klassiske mønstre, sier ­Isabella, og legger til:

– Denne innredningen har vokst fram i takt med barna – vi var så lei av å rydde og plukke opp hele tiden, sier Isabella.

Smarte løsninger

De tenkte at dersom det uansett kom til å ligge fargesterke leker overalt, kunne de i hvert fall få det hele til å gli inn på et vis. Fami­lien renoverte huset over tre intensive måneder. Til tross for at rekkehuset er på «kun» 85 kvadrat­meter, føles det mye større, takket være familiens gjennom­tenkte løsninger.

I foreldrenes soverom har man maksimert lagringskapasiteten med overskap over sengen, i Edwins rom er det plass til både lagring og lek, og på Ellas lille krypinn er det to senger, klær og skrivebord – på bare noen få kvadratmeter.

Alle byttet rom med hverandre nylig for å finne en løsning for familiens nyeste medlem – som kommer i april.

– Ella flyttet inn i det nyeste rommet – et ombygd klesskap. Mens Edwin fikk vårt rom, og vi tok Ellas. Nå venter vi på bygge­tillatelse for å sette vinduer i rommet til Ella. To rom har på et vis blitt til fire. Men når den nye babyen kommer, er det nok fullt, legger Isabella til.

Gjør det selv

Hun forteller at rekkehuset var tenkt som en midlertidig løsning, fordi det befant seg såpass nær hennes arbeidsplass. Men tiden gikk, og familien vokste. Med unntak av renoveringen av badet, har de gjort alt selv – fra kjøkkenet til nye vegger til trapp og køyesenger.

– Det eneste jeg ville gjort anner­ledes om jeg hadde flyttet inn i dag, er å erstatte gulvet nede. Fordi det var nytt da vi kjøpte huset, føltes det unødvendig å erstatte det. Men disse ­gulvene lager en del støy, for­klarer Isabella.

Så fort ett rom blir ferdig, blir det fylt med fargerike gjen­stander, tekstiler og lekne ting.

– Rosa er en favorittfarge som går igjen i hele huset. Vi har masse puter, og jeg har en slags fetisj for Brio-leker, legger hun til.

Stilen er ikke for alle, det er hun den første til å innrømme.

– Mange som kommer til oss for første gang, sier de får vondt i hodet! De synes det er morsomt, men de ville ikke ønsket å bo slik selv. Og det forstår jeg. Men bak alle fargene er det mye svart og hvitt. En dag kan vi fjerne alt det fargerike og stå igjen med et nokså nøytralt hjem, tro det eller ei!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no