ANNONSE

SAMFUNN

– Så godt at dere er her!

Tekst: Sveinung Dybvig


Publisert: 30.04.2016

Ungdommer blir intervjuet foran standen til Velg å leve. Foto: Per Inge Veggeland.


Når Kirkens SOS og Velg å leve går sammen om være til stede under Russetreffet i Kongeparken 5. – 7. mai, er det hverken for å forkynne eller formane. – Vi er her for å tilby tid, oppmerksomhet og omtanke til de som har lyst til å slå av en prat og ta en pause fra festen, forteller Marit Marvik fra Velg å leve. –Vi fikk så mange godord fra russen i fjor, så nå er vi klar for en ny langhelg!

13 000 russ! Det er svimlende mange ungdommer på en gang. Ikke alle synes tre døgn med festing er like morsomt hele tiden. Innimellom blir noen lei seg, har behov for en time-out, eller få et råd fra noen voksne. – Erfaringen fra i fjor er at noen synes det er trygt å ha voksne i nærheten, andre at det er godt å ha noen å betro seg til når det har utspilt seg et lite eller stort drama i vennegjengen.

Norges største russetreff

Landstreffet i Stavanger er et årlig arrangement i mai for russ. Arrangementet blir avholdt i Kongeparken ved Ålgård i Gjesdal kommune, og blir i 2016 avholdt for 30. gang. Landstreffet i Stavanger er Norges største russetreff med over 13 000 russ fra hele Norge. I år avholdes russetreffet uke 18, 5.-7. mai.

Voksne gir trygghet

– Vi er noen av mange som er her for å gjøre treffet til en god og trygg opplevelse, sier Marvik. Det blir en del drikking, sterke følelser og et trøkk som kan være ganske overveldende. Bare det å være til stede oppleves som betryggende. Velg å leve og Kirkens SOS deltar på russetreffet i år som i fjor. Vi deler ut brosjyrer og penner, twist og kaffe og slår av en liten prat dersom noen ønsker det. Vi fikk mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger i fjor, ungdom som syns det var trygt og godt å ha oss der.

Foreldrene skal også 
føle seg trygge

– Vi vet at det sitter mange engstelige voksne rundt om i landet og engster seg for barna sine. De har nok lest at det kan forekomme uheldige episoder, men sjansene for at deres barn skal lide overlast er heldigvis små. Her er lensmann og lege, vakter og frivillige på plass for å passe på!

Samarbeid mellom 
Velg å leve og Kirkens SOS

Velg å leve driver med forebygging av selvmord i Rogaland, Kirkens SOS er en landsdekkende krisetelefon. Begge har erfaring fra å snakke med mennesker i livskriser og kan bidra til å løse personlige problemer og kriser. Erfaringen vår, sier Marvik, er at det blir mest koseprat over en kaffekopp og få store problemer å håndtere. Vi oppfordrer alle til å stikke innom for en kaffe, en Twist og prat.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no