ANNONSE

KULTUR

Gutt 9 år gir ut sin helt egen avis på Nærbø

Tekst: Lena Høiland Asbjørnsen

Foto: Sjur Grov Thorsen / Merete Grov Haugskjerd


Publisert: 30.04.2016

Sjur Grov Thorsen, 9 år, bor på Nærbø i Hå kommune. Han er en glad-gutt som går i 3. klasse på Bø skole på Nærbø og han har mange forskjellige interesser. Noen av dem er å skrive bøker, lage mat, lage musikk og spille teater. Han går i kulturskulen og han er aktiv i fri-idretten, og han liker å løpe. Til sommeren skal han delta som dommer i Barnejuryen for Gladmatfestivalen i Stavanger. En aktiv og positiv gutt der altså.

Det som fanget interessen til Lokalavisen, var at gutten, tross sin pur unge alder, nå har laget og gitt ut sin aller første avis som han kaller Bjorlandsbladet. Første utgave ble printet ut i 10 eksemplarer som stolt ble delt ut til naboene hans, som teller 8 husstander, samt nærmeste familie.

Prosessen har vært spennende for Sjur. Han har selv fulgt med i nærområdet og på nett på aktuelle nyhetssaker, og han har også stått for fotograferingen selv. Eget kamera har han på telefonen sin, og derfra kan han legge bildene inn på pc og sette sammen til sin egen avis. Til og med annonser har han fått med, og planen videre er å høre med de lokale bedriftene om de vil annonsere i avisen hans.

Sjur gleder seg til å begynne i 4. klasse til høsten, for da står Nye Bøe Skule ferdig, og om Lokalavisen har tolket gutten riktig, blir nok dette en stor sak i Bjorlandbladet.

Det er en glede, spesielt for oss i avisbransjen, å se små grundere finne interessen for papir-avisen.

Vi ønsker Sjur lykke til videre i sin utvikling av avisen og neste utgave er allerede i produksjon.

Jeg har også store planer om å gi ut en skoleavis, etter hvert, sier Sjur til Lokalvisen


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no