ANNONSE

HANDEL & SERVICE

rønning – en bauta i den lokale elektrobransjen


80-års jubileum og nytt bygg

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 14.05.2016

Fakta:

Rønning ­Elektro AS

HVA:

Blant fylkets ledende elektrofirma – tar små og store oppdrag i ­private hjem, i næringsbygg og for det ­offentlige.


AKTUELL MED:

Feirer 80-års jubileum i 2016.


HVOR:

Zetlitzveien 2, 4017 Stavanger


KONTAKT:

Telefon: 51 82 80 00

E-post: ronningelektro@ronning-el.no

Vakttelefon 95983300


WEB:

www.ronning-el.no

Nå i 2016 er Rønning Elektro 80 år. Selskapet har med jevn vekst bygget seg opp til å bli en av de største elektro-entreprenørene i landet. Det har skjedd ikke bare ved å følge den teknologiske utviklingen – men ved å være i forkant og være på hugget etter nye løsninger. Dermed har Rønning både tillit og pondus overfor sine kunder, og et renommé det er grunn til å være stolt av.

Nybygget på Mariero er allerede blitt et velkjent landemerke for bilistene sørfra på vei inn i Hillevåg, og Rønnings egne biler har i en generasjon preget bybildet med sitt kjente slagord: Keep on running!

Alt tyder på at 80-åringen fortsatt er på full fart fremover...

– Rønning Elektro består av 150 elektrikere og andre med­arbeidere, forteller driftsleder Bård Skavland. – Vi har vokst fra å være en liten elektrobutikk på hjørnet i Stavanger, til å bli en av de største aktørene i vår bransje. Ambisjonen om alltid å strekke oss litt lenger holder vi fremdeles beinhardt på. Gjennom den jobben vi gjør, skal det aldri herske noen tvil om vår kompetanse, vår pålitelighet og høye arbeidsmoral hos hver eneste elektriker.

Vi er komplette og leverer ­tjenester innen samtlige elektrofag. Kunden kan være trygg på at det arbeidet vår elektriker gjør, er av ypperste grad, enten det gjelder en enkel elektroinstallasjon hjemme eller når vi går inn som totalleverandør av store bygg­tekniske anlegg.

Rønning kommer hjem til deg og fikser alle småtingene

– Og det gjelder hvor du enn bor i Rogaland, sier Bård videre. – Vi påtar oss alle typer oppdrag som det går strøm gjennom – alt som har med elektriske installa­sjoner å gjøre. Det kan være enkle ting som en ekstra stikkontakt, trådløst nettverk, alarm eller el-bil lader. Andre ganger kan det være mer komplisert i form av et helt nytt opplegg med smarthus­teknologi og avanserte styringssystemer.

Når det gjelder el-bil ladere, har vi stor pågang for tiden. Folk ser nå tydeligvis viktigheten av å ha en trygg ladestasjon hjemme. Og vi kaller ladekabelen som følger med bilen for «reservehjul» – det er jo det det egentlig er.

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss, for et lite eller stort oppdrag. Vi er ganske så trivelige å prate med. Lek for all del ikke hobbyelektriker, det kan være direkte­ farlig. Så er det sagt. ­Skulle det oppstå feil med det elektriske anlegget, bør du ringe til oss for feilsøking og utbedring.

For mer informasjon og inspira­sjon, henviser Bård til ­Rønnings nettsider – 
www.ronning-el.no.

Smarthus – 
er det noe for deg?

Smarthus er et samlebegrep for hus som er mer eller mindre auto­matiserte. I praksis betyr det at alle husets funksjoner er knyttet opp mot et styringssystem som regulerer alt fra varme og ventilasjon, til lys og sikkerhetssystemer.

– Her er det viktig å påpeke at det finnes mange smarthus­løsninger, men ikke alle kan kombineres med utstyr du har fra før. KNX er den eneste globale standarden som gir deg ubegrensede muligheter. Vi hos Rønning ser et stort potensiale i velferdsteknologi og smart city, forteller Bård.

Rønning rir på 
den grønne bølgen

I dag er det ingen som bygger uten ambisjoner om å redusere energiforbruket til et minimum. Det er også blitt en av de viktigste føringene når det gjelder rehabilitering og ombygging. Er du usikker på hvor energieffektivt bygget ditt er, har Rønning måleinstrumenter for slikt. Og vi har regnestykker som vil gi deg ­svarene på hvor mye du kan spare ved å oppgradere med ulike tiltak.

Fornybar energi er fremtiden, og alt tyder på at solen vil for­andre strømforsyningen i verden fullstendig. I løpet av det neste ti­året vil solcelle-energi være den billigste strømkilden i nesten alle land i verden. Fordi solceller blir stadig billigere og mer effektive, øker installasjonen av solcelle­panel kraftig både i privathjem og i offentlige bygninger.

Rønning holder seg til enhver tid oppdatert om utviklingen innen solcellepanel, og tilbyr de mest gjennomprøvde ­produktene.

Rådgivende elektrikere 
i større sammenheng

Store industri- og næringsbygg, hoteller, borettslag/sameie, ­skoler, sykehus – og så videre. Her gjelder det totalløsninger etter kundens ønsker og behov. Elektriske installasjoner i alle tenkelige sammenhenger – med sentralstyrte systemer for energiøkonomisering, sikkerhet og overvåking.

– På dette området har ­Rønning en massiv kompetanse og en sterk posisjon i markedet. Vi gir kunden råd og forslag til løsninger og følger opp med elektriker­arbeid av ypperste kvali­tet. Våre fagfolk følger et omfattende utdanningsprogram som går i takt med den tekno­logiske utviklingen. Vi ønsker kort sagt å være en pådriver innenfor faget vårt.

For eksempel jobber vi aktivt mot borettslag/sameie for å gi styret råd om brannsikkerhet, videoovervåking, porttelefon og praktisk bruk av el-bil ladere. Vi utfører også internkontroll av alle typer bygg, og vi foretar termo­grafering.

For å opprettholde høy service­grad har Rønning 24-­timers vakttelefon året rundt for både næringslivet og privat­kunder, avslutter drifts­leder Bård ­Skavland.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no