ANNONSE

HUS & HAGE

Asbest kan gi uhelbredelig kreft på bare to uker

Foto: Byggmester B.O.B.


Publisert: 14.05.2016

Eksempel på asbesttak. 


Fakta:

Byggmester B.O.B. AS

HVA:

Den store takspesialisten med over 30 års erfaring innen skifting av tak på bolighus. Som kunde kan du være trygg på at taket er i de rette hender!


AKTUELL MED:

Advarer om farene ved asbestfjerning og anbefaler bruk av fagfolk.


HVOR:

Ullandhaugveien 25, 4016 Stavanger.

God parkeringsplass like ved huset.


ÅPNINGSTIDER:

Hverdager: 07.00 – 15.00.

Lørdag etter avtale.


KONTAKT:

Telefon: 51 52 43 00

E-post: salg@byggmester-bob.no


WEB:

www.byggmester-bob.no

www.facebook.com/byggmesterbobas

Det er ikke mangel på advarsler om hva som fører til kreft, men noen bør man lytte til mer enn andre. I «gamle dager» ble asbest sett på som et vidundermiddel i byggebransjen, blant annet for sin evne til flammehemming, isolasjonsevne og brann­sikkerhet. I tillegg var det et veldig sterkt materiale.

Fra å være vidundermiddel til å bli forbudt som bygningsmateriale var det kort vei. Forskere fant ut at det var en klar sammenheng mellom asbest og lungekreft, og at de bittesmå partiklene som kommer av at asbestmaterialet er knust eller ødelagt, kan komme inn i lungene og føre til kreft.

I Norge ble asbest brukt både på husvegger og tak, og i vårt distrikt er det fortsatt mange tak som inneholder asbest. Dersom disse takene blir skadet, har sprekker eller plater blir knust, frigjøres asbestmaterialet og blir en fare for dem som er i nær­heten.

En vitenskapelig artikkel, publi­sert i «Ugeskrift for Læger» i 2015 viser at asbest kan føre til uhelbredelig kreft på bare to uker.

Lokal ekspert på området

Byggmester B.O.B. AS har lang erfaring med å skifte asbesttak på en skånsom og sikker måte. De har skiftet flere asbesttak alle­rede i år.

– Vi bruker kun arbeidere som er godkjent for håndtering av asbest, bruker det beste verne­utstyret og har en egen brakke for arbeiderne som er tilpasset arbeid med asbest, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal i Byggmester B.O.B. – Vi har også gode rutiner for håndtering av asbestavfallet gjennom vårt samarbeid med Franzefoss gjenvinning AS, legger han til.

Huseiere får bøter

Han forteller at han rett som det er ser at asbest blir revet av ­firmaer som ikke har godkjenning eller nødvendig utstyr, noe som er en fare både for arbeiderne og andre folk i området.

– Jeg forstår at det er fristende å velge et firma som gjør jobben veldig billig, men en skal huske på at en da bidrar til utrygge forhold for arbeiderne som ut­fører ­arbeidet, samtidig som man utsetter seg selv, sin familie og ­naboer for fare. Huseier kan også måtte betale bot hvis han bruker uautorisert firma, og i fjor var det flere som fikk opp mot 50 000 kroner i bot. Det kan bli veldig dyrt å velge billig, sier Birkedal.

Støtte fra det offentlige?

Han mener det er så viktig å få fjernet asbestholdige tak, at myndighetene burde stille med støtte­ordninger for folk som har asbesttak.

– Dersom det offentlige kan bruke en liten sum penger for å få fjernet asbesttak, sparer en dette fort inn, både økonomisk, men ikke minst i et menneskelig perspektiv, ved at man reduserer faren for lungekreft som følge av asbest, sier Birkedal. Han oppfordrer alle som har et tak som ligner på de på bildene i denne artikkelen om å ta kontakt for å få en uforpliktende befaring og et pristilbud på skifte av taket sitt.

– Det er bedre å være i forkant og få fjernet den kreftfremkallende asbesten før den sprekker eller får skader, avslutter daglig leder i Byggmester B.O.B, Bernt ­Morten Birkedal.

Tilbakemeldinger fra kunder:

Har aldri opplevd å ha så effektive og ryddige arbeidere tidligere. Det var betryggede og se hvordan de fjernet asbesttaket med riktig verneutstyr; masker og drakter, og at ikke pannene bare ble lempet i bakken men båret ned og lagt på henger, merket med asbest og fjernet samme dag. Jeg har allerede anbefalt Byggmester B.O.B. til alle jeg snakker med og kan ikke si annet enn gode ord om dem. 

Sissel, tak i Sundetunet


Definitivt meget godt fornøyd med jobben og resultatet, og for at vi har slike firmaer i Stavanger som tar ansvar for et seriøst arbeidsliv i en bransje som utsettes for veldig mye press nå. Mange takk for godt samarbeid!

Dag Mossige, tak i Pedersgaten 55Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no