ANNONSE

REISE

reis med goto til pisa


Opplev Toscanas historiske byer

Tekst & foto: goTO


Publisert: 14.05.2016

Firenze kalles for den perfekte by, og det er ikke uten grunn. Her er det vakre bygg, kunst, kultur og en rik historie. 


Fakta:

goTO

Hva: 

Fly direkte fra Haugesund til Pisa og opplev de historiske byene i Toscana.


Aktuell med: 

Avganger til Pisa fra Haugesund hver onsdag i perioden 18. mai til 15. juni. Priser fra 1390,- per person én vei inkl. 20 kg innsjekket bagasje.


goTO har også et stort utvalg 
tematurer.


Direkte fra Haugesund til Pisa, Bremen, København, Alicante, Malaga og Gdansk. Direkte fra Haugesund til London fra 4. nov 2016.


Web: 

www.goto.no/gotofly

I mai og juni kan du igjen fly direkte til Toscana fra Haugesund. Når du lander på flyplassen i Pisa, er det kort vei til fantastiske byer som Firenze og Lucca.

Toscana er Italias hjerte. Her venter bølgende, vakre åser med oliventrær og vinranker, fantastiske byer rike på kunst og kultur, utsøkt mat og vin og en kyst med flotte strender og elegante badebyer. Det er derfor en stor glede for goTO igjen å invitere rogalendinger med til dette flotte distriktet i Italia.

Hele Toscana er spekket av museer, historiske bygninger og kunstverk. Regionen er også berømt for sine gode viner, og det er mulig å besøke opptil flere vingårder i området. Det grønne, bølgende landskapet langs ­kysten er alene verdt turen.

Firenze

Firenze kalles for den perfekte by, og det er ikke uten grunn. Her er det vakre bygg, kunst, kultur og en rik historie. San ­Giovanni og Duomo er sentrum av Firenze. Her er de største severdighetene og katedralen Duomo, med sin fantastiske kuppel, er hoved­attraksjonen. Denne delen av ­Firenze representerer visstnok mer kunst per kvadratmeter enn noe annet sted i verden.

Når du først er i Firenze, bør du absolutt ta deg tid til en rusle­tur langs elven Arno, hvor du kan oppleve byen litt på avstand og nyte en mer avslappet stemning. Her har du også utsikt mot Ponte Vecchio. Ponte Vecchio betyr «gammel bro» og er et passende navn på den mest berømte broen i Firenze. Den nåværende broen er i mur og ble bygget i 1345, etter at forløperen i tre ble ødelagt i en oversvømmelse. Det har alltid blitt drevet handel på broen, og nå er det svært mange gullsmeder som holder til her.

Pisa

Pisa har mer å by på enn det skjeve tårnet. En gang var byen en maritim stormakt på høyde med Genova og Venezia. En kan bruke dagevis på å gå rundt i den gamle byen uten å gå lei av historiene en kan se i de gamle gatene og bygningene. Minst like attraktive er de lange strendene som ligger like i nærheten.

Området rundt Pisa har vært bebodd i tusenvis av år, og en tur i naturen rundt byen byr på ­historiske monumenter, romerske ruiner og bygninger som står ennå, kirker og klostre og små, idylliske landsbyer. I tillegg er området rikt på termisk vann, og det er derfor mange spa her.

Lucca

Bymuren er Luccas lunge. Fire kilometer lang og 12 meter høy, rammer den inn Luccas gamle­by. Muren ble bygd i middel­alderen for å beskytte byen mot angrep utenfra. Den er fortsatt i perfekt stand, siden angrepene uteble.

I dag funger muren som rekreasjonssted for turister og fastboende. Her er sykler, rulleskøyter, hunder og barnevogner i skjønn forening. Noen sykler rolig, med pausen på gresset som det virkelige målet. Lucca ligger 25 minutter med tog fra Pisa. Byen har et intimt sentrum med trange, bilfrie gater. Du beveger deg lett rundt til fots eller på sykkel. Rundt om i byen finner du piazzaer hvor folk samles til god mat og drikke. Lucca er et mekka for livsnytere. Er du glad i god mat og god vin, avslapping og rolig byvandring, vil du garan­tert ­trives i Lucca.

Siena

Siena ble trolig grunnlagt av etruskerne flere hundre år før Kristus. De mange unike byggverkene i byen ble til i middelalderen, og i Siena finner du noen av renessansens største kulturskatter. Også Siena står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er en ualminnelig sjarmerende turist­magnet. Her sniker de smale gatene seg mellom hverandre i fine mønstre. Hver eneste åpne plass inneholder mengder av historie og kultur, og ligner på noe som er plukket direkte ut av middelalderen. Og i tillegg er det gode shoppingmuligheter i området.

Cinque Terre

Som perler på en snor klamrer de fem landsbyene seg til klippene over Middel­havet. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore utgjør natur- og kulturskatten Cinque Terre, høyt ranket på UNESCOs verdensarvliste.

Cinque Terre ligger under halv­annen times kjøretur fra Pisa. Så godt som all transport foregår med tog, esel eller til fots, på eldgamle vandrestier som forbinder byene med hverandre. Avstanden mellom dem er ikke større enn at neste by kan skimtes i oppstigningen fra den forrige.

I Cinque Terre ligger pastell­fargede små hus tett i tett, ved siden av, over og under hverandre, sammenkoblet med labyrinter av trapper og smug murt inn i fjellet. Små fiskebåter ligger og dupper nede ved sjøen, og deilige restauranter byr på nydelig italiensk is eller et glass kald drikke. Og som overalt i Italia: Fantastisk mat. Nær sagt uansett hvor du kommer i Cinque Terre, finner du restauranter og kafeer med utendørs servering hvor du kan kose deg med et lite måltid mat eller en forfriskning.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no