ANNONSE

SAMFUNN

10 års jubileum for regionens største veldedighetsturnering!

Tekst: Pål LarsenPublisert: 14.05.2016

Stavanger International Rotary Club (SIRC) har nylig feiret sitt 30 års jubileum. Den 31. mai feirer denne lille, men aktive klubben også 10 år med den populære golfturneringen! I år som i fjor blir dette arrangert i samarbeid med Sandnes Golfklubb på Bærheim Golfpark.

Inntekten fra dette omfattende arrangementet går til klubbens viktige Rotary arbeid. De to viktigste prosjektene lokalt har begge pågått siden 2007. Det ene handler om å hjelpe kvinner som har vært gjennom en lang og vanskelig kreftbehandling og som gjerne sliter med mot og selvtillit. I samarbeid med Stavanger universitetssykehus (SUS) og Body Shop i Østervåg, får disse kvinnene sminke-råd og tips fra på dyktige kosmetologer. Dette har blitt så godt mottatt at SIRC setter opp en ekstra kveld slik at det fra nå av blir to grupper årlig som får denne opplevelsen og viktige støtten. Høstens samling blir i august/september.

SIRC`s andre lokale prosjekt holdes på Alders Hvile, hvor en fantastisk sanggruppe - Mea Culpa – legger opp til allsang og underholdning. En dyktig pianist er også med på laget og de opp til 30 sangglade eldre samles i salen til en felles musikkopplevelse.

Klubbens internasjonale prosjekter har en lang historie og strekker seg fra poliovaksinering og proteser til minerammede på Sri Lanka til dagens store prosjekter; sanitæranlegg i slumområdet i Pune India og SWAT Valley Relief Initiative i Pakistan, som bistår til gjennoppbygging av samfunn som har blitt ødelagt av Taliban. SIRC samarbeider alltid med lokale Rotaryklubber i disse områdene og med den fantastiske ordningen med midler fra Rotaryfondet til godkjente prosjekter, blir bidragene fra SIRC ofte flerdoblet. Et langvarig og hyggelig samarbeid med BISS (The British International School of Stavanger) har også sørget for ekstra midler til disse prosjektene.

Det blir en høytidelig åpning av Golf turneringen på Bærheim med representant fra den Pakistanske ambassaden. Ønsker du å delta? Se mer om dette og prosjektene på www.sirc-rotary.org.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no