ANNONSE

HUS & HAGE

älvsbyhus hadde hustypen som passet 


– Helt perfekt for våre ønsker!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 14.05.2016

Bruse – helt nytt Älvsbyhus klart for innflytting.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.alvsbyhus.no

Ikke alle er begunstiget med så stor tomt rundt barndomshjemmet at eget nytt hus kan bygges mange år senere. Men det er tilfelle for Leif Magne Ølberg som vokste opp i Rindavegen 134 på Sele. Midt i et stort, åpent jærlandskap, under høy himmel og med havet som noenlunde nær nabo er det nye Älvsbyhuset akkurat blitt klart til innflytting.

 

 

Leif Magne overtok den 3 mål store tomten og huset han vokste opp i, i 1997. Han kom i parforhold med Petter Horpestad i 2005, og de giftet seg i september 2009. Dermed har de i snart 11 år holdt hus i Leif Magnes ­bolig – med de litt upraktiske og umoderne løsningene som følger med et gammelt hus.

Så i 2014 følte paret at det var på tide å tenke nytt. Og spørsmålet var da: Er det lov å bygge nytt hus på egen 3-måls tomt og samtidig beholde det gamle huset for salg eller utleie? Bygningssjefen i Klepp kommune var ganske klar på det punktet: – Nei, skal det bygges nytt hus på tomten, må det gamle rives.

Greit. Så var det avgjort. Men hvilken type hus skulle Leif Magne og Petter velge?

Älvsbyhus hadde den beste tilbakemeldingen

Nettet ble brukt flittig til å ­vurdere forskjellige byggefirma og ikke minst for å se nærmere på de forskjellige hustypene. Leif Magne og Petter henvendte seg til flere firma for å høre nærmere om løsninger og priser, og allerede da var Älvsbyhus inne i bildet med husmodellen Bruse.

– Vi så fort at dette var en hustype som passet for oss – Bruse hadde de løsningene vi var på jakt etter, sier Leif Magne, og han forteller videre: – Svar og tilbakemeldinger kom fra flere husfirma, og det var Älvsbyhus som skilte seg positivt ut i måten de tok vår henvendelse på. Dette var vår første kontakt med Gard Grubstad, som leder Älvsbyhus sin virksomhet i Rogaland. Han gav oss gode svar, han var hjelpsom og han var ryddig i sine oppsett av prisrammer og fremdrift. Vi fikk inntrykk av at dette var et husfirma vi trygt kunne stole på. Uventede etterregninger er jo noe vi absolutt ville unngå.

Brøyte seg rydning…

På den delen av tomten hvor nytt hus ble planlagt, var det fra gammelt av en ganske tett skog, og trærne måtte nødvendigvis bort for å få plass til huset. Leif Magne og Petter fikk hjelp av natur­kreftene – kraftige stormer vinteren 2013/2014 la en del gamle grantrær rett i bakken. Og dermed var man godt i gang, og mye ­arbeid ble lagt ned for å fjerne resten av skogen.

 

 

Befaring og kontrakt 
samme dag

Månedene gikk, og i juni 2015 ble Leif Magne og Petter invitert på en tur til Ølen. Her viste Gard dem et 1 år gammelt Älvsbyhus, modell Bruse. Det var nyttig. Her kunne alle store linjer og små detaljer beskues i praksis, og paret fra Sele var overbevist: Det blir Bruse på vår tomt.

Da gikk turen rett til Haugesund, hvor Gard har sitt kontor, og det var tid for signering og diskusjon om fremdrift. Leif Magne forteller at for dem som byggherrer var det aldri aktuelt å trekke ut arbeid til egne underleverandører – på dette området hadde Gard og ­Älvsbyhus så mye kunnskap og erfaring at de trygt kunne overlates alt ansvar.

– Det har vi ikke angret på, sier Leif Magne. – Gard og folkene hans har hatt full kontroll over fremdrift og koordinering mellom de forskjellige håndverkerne. Det passer oss godt. Gard tok seg også av alt papirarbeid overfor kommune og bygningsetater – så kunne vi senke skuldrene og tenke på andre ting.

 

Aktive måneder i 2016

– Med gravemaskin på plass midt i januar i år ble de siste stubbene etter skogen fjernet, en gammel garasje ble jevnet med jorden og tomten ble gravd ut. Septiktank kom på plass, og de nødvendige vann- og strømledninger ble ført inn i grunnmuren som ble reist i februar, forteller Petter.

16. mars var den magiske Älvsby­dagen hvor alt kommer på plass. Det begynte klokken 07.00 om morgenen, da lastebilene kom med de ferdige veggseksjonene. En stor krane var i hektisk aktivitet noen timer, og klokken halv 11 var husets ene etasje helt på plass – med kjøkkeninnredning og alle skap.

Noen dager senere var også taket lagt – med solcellepaneler. Så fulgte en ukes tid med finpussing og tetting av skjøter ute og inne, før Älvsbyhus sin service­mann tok siste sjekk. Over­takelse skjedde 3. mai.

 

Mye hus for pengene

Nå driver de to og flytter innbo og esker med ting og tang over i det nye huset, og de har langt kortere vei enn andre på flytte­fot – rundt 20 meter. Så den prosessen burde være fort gjort, og Lef Magne og Petter kan glede seg over et helt nytt bomiljø og nytt hus i gamle omgivelser.

De trives godt på Sele, og de føler at stedet er i sentrum for deres yrkesmessige gjøremål. Leif Magne har 15 minutters kjøretur til jobben hos Møller Bil Audi på Forus, mens Petter kjører like lenge i motsatt retning til Clas Ohlson i M44 på Bryne.

– Vi er fornøyd med huset, og vi er fornøyd med prisen, sier de to. – Totalt skulle Älvsbyhus ha 2.022.000 kroner for Bruse med solcellepanel, varmepumpe­anlegg og spesialvinduer mot Nordsjøen. Siden vi hadde tomt, ble den totale summen med alt forarbeidet kun 2,6 mill. kroner. Det er jo en kjempepris! Vi anbefaler Älvsbyhus til alle som vil ha skikkelig proff hjelp til å bygge hus. Trygghet er et viktig stikkord i enhver byggeprosess, og der er Gard og Älvsbyhus helt unike.

Hustypen Bruse
Et litt større hus som passer for små familier som vil ha ekstra plass, eller kanskje planlegger en familieforøkelse i fremtiden. Dette huset har en stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning som gir god plass til både selskaper og barns utfoldelse.

Med en ekstra dør ut til terrassen kan man enkelt skape mer rom på fine sommerdager.

Bruse er bygget over ett plan på 120,4 m2 (BRA), og inneholder i tillegg tre soverom, vaskerom, et bad, samt et ekstra toalettrom. Et eget rom for oppbevaring av klær tilknyttet det ene soverommet gir mer plass til en romslig garderobe.

Om man ønsker, kan et av soverommene brukes som gjesterom eller kontor. Vaskerommet har også egen inngang – noe som er praktisk hvis du vil ta klestørken ute, eller når man kommer hjem med skitne klær.

Bruse, som alle Älvsbyhus, kan også bygges speilvendt.

Ny enebolig til kr 1.706.900?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 14.05.2016

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretningsidé er å utvikle, selge og produsere attraktive, ferdig­monterte, trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den ­tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effek­tiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rør­arbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 39.000 boliger i de nordiske ­landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.706.900. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 2.090.100. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no