ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Enkelt å behandle åreknuter, føflekker, mage og bryst

Tekst: Svein Kåre Edland


Publisert: 28.05.2016

Plastisk kirurg dr. Vanja Busic ved Forusakutten-Kolibri gir god faglig vurdering og finner en løsning for ditt behov. 


Fakta:

Forus­akutten-
­Kolibri

HVA:

Offentlig godkjent sykehus og ­medisinsk senter med et bredt ­spekter av tverrfaglig ­kompetanse innen fore­bygging, utredning, ­behandling og kirurgi. Tar imot både private, forsikrings- og bedriftskunder.


Aktuell med: 

Forusakutten og Kolibri Medical ­fusjonerer til én virksomhet.

Tilbyr konsultasjon for vurdering av ulike behandlinger.


Hvor:

Trim Towers v/Kvadrat:

Larsamyrå 18, 4313 Sandnes


Stavanger sentrum:

Olav V’s gate 11

4005 Stavanger


Åpningstider:

Mandag – fredag kl 08.00 – 16.00


Kontakt:

For timebestilling og andre

forespørsler, telefon 52 69 69 69 post@kolibrimedical.no

post@forusakutten.no


Web:

www.kolibrimedical.no

www.forusakutten.no

Når det nå går mot sommer, er det mange av oss som er ekstra sårbare. Temperaturene stiger og det er naturlig å være litt mer lettkledd. Men dette er ikke like enkelt for alle. På tide å gjøre noe med det? Det er enklere enn du kanskje tror.

– Dette er tiden når mange bestemmer seg for å gjøre endringer med kroppen sin, forteller den erfarne kirurgen Dr. Vanja Busic til Lokalavisen. Han er hovedansvarlig for plastisk kirurgi hos Forusakutten- Kolibri. Sammen med kirurg Lars Erik Krag med 30 års erfaring fra offentlige syke­hus, hjelper de mange rogalendinger med endringer som gir en enklere hverdag. Vi har effektive behandlingsmåter for fjerning av åreknuter, endring av bryst, og fjerning av fett og plagsom løs hud i mageregionen. Mange nordmenn liker å være i solen, men dessverre er det mange som utvikler føflekk kreft. Derfor er det viktig at alle sjekker sine føflekker nå. Det beste av alt er at vi har svært kort ventetid, opplyser de to erfarne spesialistene til Lokalavisen.

Er du plaget av åreknuter?

– Åreknuter er en veldig vanlig tilstand, sier kirurg Lars Erik Krag. De forekommer særlig på leggen og innsiden av låret. Offentlige tall viser at nesten en tredjedel av oss har åreknuter i større eller mindre grad. 

Selv om dette i de fleste tilfeller regnes som en ufarlig medisinsk tilstand, er det ofte både fysiske og kosmetiske plager for den det gjelder. Hos noen kommer åreknutene allerede i ung alder, og det er en tilstand som ikke vil gå tilbake av seg selv. Det er heller ikke uvanlig at åreknutene øker på i løpet av en graviditet. Det offentlige strammet i fjor kraftig til når det gjelder hvem som får behandling på det ordinære sykehuset. Åre­knuter blir ofte regnet som ikke viktig nok, men for den det gjelder kan det være svært plagsomt.

Skånsom behandling av åreknuter

I venene er det små klaffer som skal hindre at blodet følger tyngde­kraften og hoper seg opp i beina. Når man bruker musklene i beina, skvises blodet oppover, litt etter litt. Når disse klaffene svikter, vil det være vanskeligere for kroppen å få blodet bort fra beina. Det hoper seg opp i venen, og denne utvides og begynner å slynge seg. På denne måten oppstår åreknuter.

– Hos Forusakutten-Kolibri kan vi utføre mange typer behandlinger, men den vanligste og enkleste behandlingen er rett og slett å bruke oppvarmet vann. Metoden handler om å bruke damp til å sette venene med åreknuter ut av funksjon. Etter at området rundt den defekte venen er bedøvet, føres damp på 120 grader gjennom åreveggen og inn i selve åra. Etterpå blir de største knutene hentet ut gjennom små kutt i huden og kappet av. Inngrepet er over i løpet av en liten time, og pasienten kan spasere tilbake på jobb. Sykmelding er unødvendig. Alle pasienter undersøkes med ultralyd for kartlegging i forkant av behandlingen. Selve behandlingene er skånsom, og etterlater seg ingen operasjonssår, forklarer kirurgen.

Ny mage - ny hverdag

– Mange er ikke fornøyd med magen sin. Ved vektnedgang og etter fødsler er det et vanlig problem å slite med løshud, forteller Dr. Vanja Busic.

– Vi utfører mange typer operasjoner, men det vanligste er en kombinasjon av fettsuging på magen og ut mot hoftene, etterfulgt av mageplastikk med «bikinisnitt». Dette er relativt enkle inngrep som har hjulpet både kvinner og menn i årevis. For mange dreier det seg om selvtillit.

Ved gjennomføring av en mage­plastikk vil en få en flatere mage, og en smalere midje. Operasjonen er ingen slankeoperasjon, men anbefales for den som har noe overskudd av fett på magen i kombinasjon med overflødig hud. Mageplastikk er en permanent endring av kroppen. Dersom dette er noe du vil vite mer om, er det første skrittet å ta en konsultasjon med ekspertene på Forusakutten-Kolibri. De utfører også øyelokksoperasjon, lårplastikk, armplastikk, ansikts­løft og øreplasikk.

Større eller mindre bryst?

Brystforstørrelse utføres oftest av kvinner mellom 20 og 40 år som synes de har for små bryster. Noen har kanskje aldri utviklet synlige bryster i det hele tatt, og har dermed en svært forståelig grunn til å ønske endring.

– Brystforstørrelse skjer ved å legge inn en silikonprotese i brystene. De fleste pasienter er ikke opptatt av å få størst mulig, men at det skal se naturlig ut, opplyser Dr. Busic. I dag bruker vi kun silikon i form av gele. Geleen gjør at den ikke lenger kan sive ut, og dermed er dette blitt en trygg endring. Pasienter som plages med for tunge bryster, sliter ofte med rygg-, nakke-og skulderplager. Ved å fjerne kjertelvev, kan disse igjen få livskvaliteten tilbake. For store bryster kan være hemmende for både trening og fysisk aktivitet. Du får gratis konsultasjon for bryst­operasjon på Forusakutten-Kolibri.

Scan føflekkene dine nå

De er små, mørke og kan faktisk ta livet av deg. Vi står nå foran sommeren og mange nordmenn vil bli eksponert for sol. Derfor er det spesielt viktig å sjekke føflekkene før du begynner å nyte solen. De fleste mennesker har mellom 50 – 100 føflekker på kroppen. Heldigvis er føflekker noe du kan se og oppdage endringer i. Dermed kan du få fjernet kreften i tide. Ikke koster det mye heller. Selve sjekken foregår på den måten at Forusakutten-Kolibri tar bilde av føflekken med et spesielt kamera, som lyser ned i huden og tar bilder i ulike lag av huden. Bildene analyseres med en gang, og det avklares raskt om det er føflekker som må fjernes.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no