ANNONSE

KULTUR

musikkfest i stavanger den første helgen i juni


Sommerens vakreste musikkeventyr

Tekst: Sofie Korshavn Moen

Foto: John Rodger


Publisert: 28.05.2016

Sommeren står for døren og noe de fleste nordmenn forbinder med sommer er sol og musikk. Som en hyllest til musikken arrangeres musikkfestivaler rundt om i verden, og her i Stavanger er byen klar 
for Musikkfest.

Artister fra hele fylket samt noen langtreisende er klare for å rocke Stavanger by. Lørdag 4. juni settes det opp scener rundt om i sentrum og lokale band og artister er klare til å vise folk hvor mye bra som finnes innenfor grasrota av musikkbransjen. Festival­sjef ­Daniel Engen, sier at han gjennom musikkfestivalen ønsker å løfte musikkbransjen her i ­Stavanger, og å skape inspirasjon for at folk skal drive med musikk.

Konseptet er gratis for publikum og artistene som opptrer har sjansen til å danne nettverk ved å vise seg frem til et større og variert publikum. Om man går ut fra det store antallet konserter, hele 120 i tallet, er Musikkfest blitt regionens største festival. Det som er spesielt med Musikkfest er at de fleste konsertene holdes utendørs. Man treffer på alt slags folk, gamle og unge.

Engen sier at under konserter kan man finne barn som står rett ved scenen med stjerner i øynene og drømmer om å ta opp en gitar og lære å spille. Musikkfest som før gikk under navnet ­Musikkens dag, stammer fra det franske musikkarrangementet, Fete de la Musiqe, som oppsto i 1982. ­Musikkens dag er et verdens kjent konsept som arrangeres i flere land verden over. I Norge arrangeres festivalen fast den første helgen i juni mens i resten av verden feires det 21. juni.

De forskjellige scenene på dagtid er på Nytorget, ­Arneageren, Bøker og Børst, Hanekam, By­paviljongen og på kveldstid er scenene satt opp på Folken. Konsert­oversikt og mer finner man på nettsiden www.musikkfeststavanger.no eller på Musikkfest sin Facebook-side.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no