ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Unge med ­uheldige rusvaner kan lett få hjelp

Tekst: Pål Larsen

Foto: Tett På


Publisert: 11.06.2016

Hva gjør unge mennesker som innser at de er i ferd med å utvikle uheldige rusvaner? Noen få lar det skure, mange tar seg sammen - eller innser at det beste er å få litt hjelp. I Stavanger er hjelpen bare noen tastetrykk unna – raskt, enkelt og diskret.

TETT PÅ er et lavterskeltilbud til unge fr 16 til 25 år som er i ferd med å utvikle uheldige rusvaner eller har et rusproblem. -Vi har fokus på tidlig innsats og forebygging, forteller Cathrine Tjelta Fjørtoft. – Det er et prosjekt som er basert på frivillighet og en viss motivasjon fra den unge. Vi startet opp i desember 2015 og er en styrking og et tillegg til eksisterende tilbud.

Støtte når du trenger det

-Vi skal jobbe med få unge om gangen, slik at det blir tid til å være tett på de unge over den perioden det trengs eller er ønskelig. Det er totalt fire fulltidsstillinger som er plassert på de fire ulike helse- og sosialkontorene i Stavanger kommune. Vi har mulighet til å være fleksible med hensyn til møtested og hva vi kan hjelpe med, og kan være en støtte på veien til en rusfri hverdag.

Hjelp som gjør livet enklere

Kontakten foregår på den unges premisser. I praksis betyr det at hjelpen vi har å tilby er brukerstyrt. Trenger den unge hjelp til å finne ut hva slags tilbud og tjenester NAV har, kan vi hjelpe den unge med å finne frem. Trenger den unge hjelp til å komme i behandling, kan vi henvise til Psykiatrisk Ungdomsteam (PUT) eller opprette kontakt med for eksempel K-46. Trenger den unge noen å snakke med, har vi tid og mulighet til det. Selve målsettingen med prosjektet er rusfrihet, samt å få den unge tilbake til skole, arbeid eller ut i andre aktiviteter. I det ligger også at vi hjelper med praktiske ting, som økonomi og bolig.

Er du bekymret og 
trenger råd?

Vi er et lavterskeltilbud, det er ikke behov for henvisning for å komme i kontakt med oss. Den unge kan selv ta kontakt via telefon/sms, mail eller på Facebook: Tettpå. Pårørende og samarbeidsinstanser kan også henvende seg, både for anonyme drøftinger, og for å opprette samarbeid.

Prosjektet «Tett på» har sin opprinnelse fra Stavanger kommunes satsning på LEVE HELE LIVET. Hvis du bor i en annen kommune, kan du ringe og høre om de har tilsvarende tjenester.

Eiganes- og Tasta helse- og sosialkontor:

Kjartan Omdal Bredal, telefon: 400 39 326/51 50 83 99

kjartan.omdal.bredal@stavanger.kommune.no

Kjartan er utdannet sosionom, og skriver for tiden på sin masteroppgave om ungdom og dataspillavhengighet. Han har jobbet som miljøterapeut i BUPA, og på barneskole. 


Hundvåg- og Storhaug helse- og sosialkontor:

Cathrine Tjelta Fjørtoft, telefon: 958 26 336/51 50 81 09

cathrine.tjelta.fjortoft@stavanger.kommune.no 

Cathrine er cand. mag. i samfunnsfag og har tilleggsutdanning i sosialpedagogikk. Hun har jobbet som fagkonsulent rus ved helse- og sosialkontoret i mange år.


Hillevåg- og Hinna helse- og sosialkontor:

Vibeke Lunde Steinstø, telefon: 458 77 994/51 91 37 99

vibeke.lunde.steinsto@stavanger.kommune.no 

Vibeke er utdannet sosionom med videreutdanning som familieterapeut. Hun har ­jobbet i Uteseksjonen i mange år, og før hun begynte i prosjektet jobbet hun på K-46


Madla helse- og sosialkontor:

Inger Fuglestein, telefon: 458 76 553/51 91 26 03

inger.fuglestein@stavanger.kommune.no 

Inger er utdannet barnevernspedagog og har videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge. Hun har mange års erfaring fra barneverntjenesten og som ­avdelingsleder i en avlastningsbolig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no