ANNONSE

REISE

syv land og fem hovedsteder med utflukter – 11.–21. oktober 2016


Elvecruise fra Wien til Bucuresti

Tekst: Lise Movinckel

Foto: ColourboxPublisert: 02.04.2016

Fakta:

Escape ­Travel

Hva: 

Escape skreddersyr spesialreiser og drømmeferien for deg som vil utenom det vanlige. 


Aktuell med: 

Elvecruise på Donau fra Wien til ­Bucuresti 11.–21. oktober 2016


HVOR: 

Lars Hertervigsgate 3, Stavanger


Kontakt: 

Telefon 51 52 71 40


Åpningstider:

mandag – fredag 10.00 – 16.00


Web: 

http://escape.no/leserturer/­lokalavisen

Escape Travel har gleden av å kunne tilby sitt mest populære elvecruise til Lokalavisens lesere. Et opplevelsesrikt og populært cruise som strekker seg 1500 kilometer på Donau fra Østerrike via Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia og Bulgaria til Romania. Underveis blir det blant annet besøk i de fem hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. Mens byer og land passeres bor du komfortabelt og slapper av om bord på det førsteklasses elve-cruiseskipet River Navigator.

Dag 1: Stavanger – Wien

Fly fra Stavanger til Wien. Mellom­landing og flybytte under­veis. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til skipet hvor vi sjekker inn. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 2: Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundert­wasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen.

Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Hofburg- eller Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. Rundt midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3: Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Brati­slava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder. Her tar vi en byrundtur med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau.

Dag 4: Budapest

Ankomst Budapest tidlig om morgenen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter frokost er det byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og parlamentsbygningen. Et av høyde­punktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Etter lunsj kan du utforske byen videre på egen hånd. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 5: Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Ta en tur til byens handle­gater eller nyt en avslappende formiddag på soldekket om bord. Valgfri utflukt til Puszta. Om kvelden forlater vi Budapest og cruiset fortsetter.

Dag 6: Mohacs og Pecs

Den ungarske byen Mohacs er utgangspunktet for en halvdagsutflukt til kulturbyen Pecs, kjent for sine mange gallerier, museer og kulturminner. Retur til ­skipet for lunsj. Vi seiler videre om etter­middagen.

Dag 7: Vukovar og Novi Sad

I løpet av natten legger vi til kai i Vukovar, Kroatias største elve­havneby. Etter frokost er det byvandring gjennom gågatene i sentrum inkludert besøk i et fransiskanerkloster. Cruiset fortsetter ved lunsjtider.

Vi ankommer Novi Sad, den tredje største byen i Serbia og tar en tur i land for å bli med på en byvandring, som etterfølges av en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Et stopp i vinbyen Sremski Karlovci og smaksprøver på den lokale vinen. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 8: Beograd

Neste stopp er Beograd, Serbias hovedstad. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Om kvelden er det folkloreshow i salongen.

Dag 9: Jernporten

I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau.

Dag 10: Vidin

Tidlig om morgenen kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin, sentrum for skips­byggingen i Bulgaria. Her skal vi på byvandring og ser blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke. Valgfri utflukt til fjell­området Belogradsjik, med et stort festnings­kompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i ­Bulgaria.

Ved 18-tiden legger skipet ut på den siste strekningen av ­cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania. Om kvelden er det kapteinens middag om bord.

Dag 11: Turnu Magurele – Bucuresti – Stavanger

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu ­Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti, Romanias hoved­stad. Før vi drar til fly­plassen, får vi en byrundtur og ser blant annet Revolusjons­-
plassen, ­Athenaeum og Folkets Hus.

Fly tilbake til Stavanger. Mellom­landing og flybytte under­veis.

Elvecruiset 
«Syv land og fem hoved­steder»


Avreise: KL1196 11. oktober 
SVG–AMS 06.00–07.30

KL1845 11. oktober 
AMS–VIE 11.45–13.30


Retur: KL1376 21. oktober 
OTP–AMS 18.00–20.00

KL1205 21. oktober 
AMS–SVG 20.55–22.20


Pris:

• Nedre dekk kr 17 950,-

• Mellomdekk kr 18 950,-

• Øvre dekk kr 19 950,-

Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar: kr 7 540,- 


PRISEN INKLUDERER

• Fly Stavanger–Wien/­Bucuresti–Stavanger

• Flyskatter og havneavgifter

• Transport flyplass–skip

• Ti netters cruise i utv. lugar

• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag

• Kaffe og te hele døgnet om bord

• En apertiff til kapteinens middag

• Levende musikk i salongen

• Vinsmaking og folkloreshow om bord

• Ni utflukter

• Norsk reiseleder


TILLEGG

• Drikkevarer (utover det som er nevnt over)

• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører

• Valgfrie utflukter nevnt i ­programmet. Disse må ­bestilles og betales om bord

• Avbestillings- og reise­forsikring


TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tilegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.


Reisen bestiller du på 

http://escape.no/leserturer/­lokalavisen


RIVER NAVIGATOR 4*+

Byggeår: 2002, 
renovert 2013

Lengde: 110 m

Antall dekk 3

Passasjerer 134


Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har fransk balkong.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no