ANNONSE

MOTOR

bavaria har fått eget kvartal på forus


MINI – nye, flotte lokaler i eget bygg

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 20.02.2016

Mange flotte og fargerike MINI-modeller er samlet i det tøffe og innholdsrike utstillingslokalet.


Fakta:

­Bavaria/MINI ­Stavanger

HVA:

Bilforhandler med stor vekst og ­suksess ut fra betydelig salg av 
BMW og MINI i Skandinavia.


AKTUELL MED:

Hele virksomheten er flyttet til Bavaria-kvartalet på Forus. MINI er i eget bygg – oppført etter det inter­nasjonale Black Box-konseptet. 


HVOR:

Fabrikkveien 36, 4033 Stavanger.


KONTAKT:

Salgssjef Joakim Saltveit

T: 51 96 50 03

M: 91 55 53 70

E: joakim.saltveit@bavaria.no


Salgskonsulent Elisabeth Dysjaland

T: 51 96 50 06

M: 91 11 98 56

E: elisabeth.dysjaland@bavaria.no


Salgskonsulent Fredrik Bugge Aase

T: 51 96 50 15

M: 99 51 76 78

E: fredrik.bugge.aase@bavaria.no


WEB:

www.bavaria.no

Mot slutten av fjoråret ble all Bavaria- og MINI-aktivitet samlet i Fabrikkveien 36, det vil si i nordre del av Forus. Når du kommer fra Stavanger og kjører av Motorveien, er Bavaria-kvartalet på 22.000 kvm noe av det første du ser. Og der finner du også MINI nybiler og bruktbiler i eget bygg – etter Black Box-konseptet som følger MINI i alle land. Og det betyr at en sjelden og spennende opplevelse venter innfor dørene.

Biltrender kommer og går.

De ikoniske modellene består.

Da Sir Alec Issigonis tegnet det første utkastet til MINI på en serviett i 1956, traff han en ­nerve i tiden med sitt nyskapende plasskonsept. Fire hjul ble plassert så langt ut i hvert hjørne som mulig, og motoren ble montert på tvers. Han utnyttet plassen optimalt. Hans MINI var banebrytende og ble et ikon.

Akkurat nå er det ingen tvil om at NYE MINI har fått stor oppmerksomhet i Stavanger-­regionen. Blant unge som ­eldre, kvinner og menn – den nye ­MINIen er blitt en skikkelig snakkis i mange kretser. Det er høyst fortjent. Dette er en snadderbil langt utenom det vanlige.

MINI er en del av Bavaria

Bavaria ble etablert i Stavanger i 1996, og den blå-hvite logoen til BMW har helt siden starten vært en del av selskapets identitet. ­Solid vekst gjennom 20 år har gjort at Bavaria i dag har salgs­avdelinger i Stavanger, Haugesund, Bryne, Farsund, Kristiansand, Arendal, Oslo, Lillestrøm, Gardermoen og Stockholm. Suksessen skyldes først og fremst godt salg av BMW, men siden 2001 har også salg av MINI vært en viktig del av ­virksomheten.

Bavaria-gruppen, som solgte 14.500 biler i fjor, forventer en årlig omsetning på 10 milliarder NOK innen 2020. Konsernet har i dag over 700 ansatte – 100 av disse jobber i Bavaria-kvartalet på Forus, hvor målet er 1600 solgte biler i 2016.

Det spørs om du har sett tøffere bilforretning

Vi tar neppe for hardt i når vi sier at de nye MINI-lokalene ikke er en tradisjonell bilbutikk. Selve bygget er utformet etter Black Box-konseptet, etter mønster av MINI sitt flaggskip i Park Lane, London. (Verdt et besøk!)

Interiør, farger, stil & stash – her kommer du inn i et miljø som passer for en særdeles tøff biltype. Det er likevel ingen tvil om hva som dominerer synsinntrykket: Fargerike MINI-modeller som nærmest slåss om oppmerksomheten, er spredt rundt i det flotte lokalet på 330 kvm. Og mens mor & far snakker bil, kan barna prøve­kjøre elektriske lekebiler.

Nybiler og bruktbiler – 
godt mottatt i markedet

– Du trenger ikke mange hundre tusen kroner for å få en ny, spennende bilopplevelse, forteller salgssjef for MINI, Joakim ­Saltveit. – Rimeligste MINI koster fra kr 196.700, og en ny cabriolet får du fra kr 279.500. At dette ikke er avskrekkende priser merker vi på responsen fra kundene. Salgsresultatene for MINI i 2015 viste en økning på 30 % fra året før. Det er vi meget godt fornøyd med.

Det er også solgt bra med MINI NEXT biler. Dette er bruktbiler som vi har samlet i Black Box sin underetasje på 150 kvm. Serti­fiserte bruktbiler etter eget program er en garanti for høy standard.

Og når MINIen trenger vedlike­hold, er alle kundene velkommen til servicemottaket inne i butikken – det gir god nærhet til nyhetene i MINI-miljøet, sier Saltveit.

Kom og se Clubman – 
tidenes største MINI

Nye MINI Clubman er både ­lengre (4,25 m) og bredere (1,80 m) enn tidligere modeller, og er nå gått opp fra småbilklassen til kompaktklassen. Den har også nye motoralternativer og 6 dører – 2 av disse er de klassiske, delte bakdørene. Bagasjerommet på 360 liter kan utvides til 1250 ­liter lastevolum når bakseteryggen ­legges ned.

Typisk for Clubman er at den blir stadig mer BMW. Både ­motor og mye annet utstyr er hentet fra moderfirmaet – det skjemmer ikke akkurat!

Dagens Næringsliv skrev at den nye Clubman er den beste MINI-modellen noensinne. Det stemmer nok.

Helt nye MINI Cabriolet

Du som vil slå ut håret i sommer, må ta turen til Black Box på Forus og se nærmere på MINI Carbriolet når denne lanseres onsdag 2. mars. Bilen har fått en skikkelig ansiktsløftning siden sist! Nytt interiør, nye seter, nytt dashbord – også her er BMW-kvaliteten høyst merkbar.

Hos MINI får du luftig kjøreglede for under kr 300.000,-. Det spørs om noen konkurrenter kan si det samme om en ny cabriolet.

2. mars kommer Heine Totland til lokalene på Forus for å holde konsert. Det vil bli servert mat, det blir en liten motevisning – og så gjør hovedstjernen sin debut! Påmelding til Elisabeth (se info i faktaboks).

MINI TO GO – et eget 
tilbud om privat leasing

– Jeg tviler på om noen kan slå vårt leasing-tilbud, sier Saltveit til slutt. – Hør bare: Du plukker ut en flunkende ny MINI. Du ­betaler ikke noe innskudd, du får både vinterdekk og service inkludert i leasingprisen som er fra kr 2999,- i måneden for 3-dørs MINI, fra kr 3190,- for 5-dørs MINI og fra kr 3999,- for MINI Clubman. Uten innskudd!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no