ANNONSE

REISE

flåmsbanen og ølsmaking på ægirbryggeri – 28. – 30. juni


Fottur gjennom Aurlandsdalen 
– RIB-tur inn Nærøyfjorden

Tekst: Lise Movinckel

Foto: Escape Travel


Publisert: 02.04.2016

Fakta:

Escape ­Travel

Hva: 

Escape skreddersyr spesialreiser og drømmeferien for deg som vil utenom det vanlige. 


Aktuell med: 

Fottur gjennom Aurlandsdalen, RIB-tur inn Nærøyfjorden og togreise med Flåmsbanen 28.–30. juni 2016


HVOR: 

Lars Hertervigsgate 3, Stavanger


Kontakt: 

Telefon 51 52 71 40


Åpningstider:

mandag – fredag 10.00 – 16.00


Web: 

http://escape.no/reiser/fottur-i-­aurlandsdalen-og-tur-med-flamsbanen/

Det å reise på tur i Norge er spektakulær natur og opplevelser som sitter i deg lenge. Det å være i aktivitet, komme nær naturen og beherske elementene, gjør noe godt med deg. Bli med på fottur gjennom Aurlandsdalen, en forfriskende og adrenalinfylt RIB-tur inn i Nærøyfjorden og en utrolig vakker togreise med den berømte Flåmsbanen. Du må slett ikke reise langt for unike naturopplevelser som innimellom krever et klyp i armen – er det virkelig? Ja – det er det!

Dag 1: Stavanger – Flåm (M)

Avreise fra Bryne kl. 07.00, Sandnes kl. 07.30 og Stavanger kl. 08.00. Vi kjører til Mortavika og tar ferge til Arsvågen, videre til Ølen, Etne og Åkrafjordtunet for et kort stopp. Videre fort­setter vi til Odda og Utne hvor vi tar fergen til Kvandal og til Voss. Her setter vi av tid for lunsj, før vi skal gå om bord i toget som tar oss til Myrdal. Det blir et kort opphold her, før vi tar den berømte Flåmsbanen til Flåm. Vel fremme, sjekker vi inn på Flåmsbrygga Hotell. Til avtalt tid samles vi for å få en presentasjon og ølsmaking av det kjente Ægir­ølet. Deretter samles vi til felles middag.

Dag 2: Fottur gjennom den vakre Aurlandsdalen (F, L, M)

Frokost og smøring av niste­pakke før vi kjører til Østerbø. Her starter vi, sammen med vår lokalguide, den klassiske fotturen fra Østerbø til Vassbygdi som er viden kjent. Den urørte, ville og vakre vestlandsnaturen, sammen med gammel bygdekultur og historie inngir både respekt for det som er, og undring over det som var. Her vandrer du i kulturlandskap, forbi nedlagte gårdsbruk som Nesbø, Sinjarheim og ­Almen, og forbi stedene Nesbøgalden, Berekvamsbrennevinet, Bjørnestigen, Likbjørka og Vetla­helvete. Alle navnene har sin egen historie som igjen er en del av vår kulturarv. Aurlands­dalen kalles gjerne Norges «Grand ­Canyon». Her får du natur­opplevelser av de sjeldne. Etter denne flotte turen, kjører vi tilbake til hotellet og tar en «after-hike» i Ægir Bryggeripub. Felles middag.

Lengde: 20 kilometer

Tid: 6–7 timer

Dag 3: Flåm – Fjordsafari – Stavanger (F)

Først spiser vi frokost, før vi skal ut og oppleve deler av Nærøy­fjorden. Turen går utover Aurlands­fjorden til det karakteristiske fjellet Beitelen. Ved ­Beitelen deler Sogne­fjorden seg i to fjordarmer, ­Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Opphavet til navnet Beitelen kommer av at fjellet tidligere ble brukt som beiteområde for geiter. Om sommeren går det fremdeles store flokker geiter i disse stupbratte bakkene. Snupunktet vårt ligger midt i verdensarv­området ved Sagfossen, den største fossen i området. Vi har flott utsyn inn­over Nærøyfjorden og ser over halv­parten av fjorden herfra. Under­veis på ­turen blir det flere stopp der guiden forteller om det rike dyrelivet, den særegne ­naturen og områdets kultur­historie. Etter en herlig tur ­vender vi hjemover, denne gangen over den nye ­Hardangerbrua ved Odda, Åkrafjorden før vi ankommer ­Stavanger.

Reisefakta:

Avreise: 28. juni

Varighet: 3 dager

Pris: kr 7450,-


Prisen inkluderer:

• Turbuss

• Ferge- og bompenger

• 2 overnattinger ­Flåmsbrygga Hotell

• 2 frokoster, 2 middager

• Togbillett NSB, 
Voss – Myrdal

• Togbillett, Flåmsbanen 
Myrdal – Flåm

• 1 nistepakke + fylle opp medbrakt termos

• Lokalguide Aurlandsdalen

• Presentasjon og ølsmaking ÆgirBryggeri

• RIB-tur på Nærøyfjorden

• Reiseleder Mette Helen Østerhus


Tillegg i prisen:

Enkeltrom kr 790,-

Drikke til maten

Lunsj dag 1–3Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no