ANNONSE

REISE

elefanter, templer, teplantasjer... bli med til eksotiske colombo – sigiriya – kandy – nuwara eliya – yala – bentota


Påsketur til Sri Lanka: 15 dagers reise fra 21. mars til 4. april 2016

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 19.12.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Sri Lanka 
21.03.–04.04.2016


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no

Vi tar deg med til historiske, kulturelle og naturskjønne perler når vi introduserer et av de mest trendy og populære reisemålene for tiden.

Sri Lanka byr på store naturopplevelser med sine vakre, berømte nasjonalparker og sine herlige badesteder langs kysten. På denne turen møter vi et gjestfritt folk og og vi besøker flere steder som har fått plass på UNESCOs verdensarvliste!

Turen går med norsk reiseleder, og de fleste måltider er inkludert i prisen. Flotte hoteller byr på all den komfort du kan ønske deg!

DAG 1 (21. mars): STAVANGER – OSLO – ISTANBUL (servering på fly)

Vi sjekker inn på Sola og reiser med SAS til Gardermoen. Her bytter vi fly og drar med Turkish Airlines til Istanbul ca. kl. 17:50. Nytt flybytte, og vi drar videre til Sri Lanka like over midnatt.

DAG 2 (22. mars): ISTANBUL – COLOMBO (frokost på fly/M)

Vi ankommer Colombo ca. 
kl. 15:25. Her blir vi hentet på flyplassen, og vi fraktes til vårt ­hotell Galle Face Hotel, hvor vi skal tilbringe en natt. Etter­middagen er til fri disposisjon før vi blir med på en byrunde i Colombo. Her får vi med oss de viktige severdighetene i Sri Lankas største by og vi avslutter med felles middag på en lokal ­restaurant.

DAG 3 (23. mars): COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA – SIGIRIYA (F/M)

Etter frokost drar vi til ­Pinnawella for å besøke et «barne­hjem» for elefanter. Her ser vi hvordan elefantene mates og ­bades. En stor opplevelse! ­Senteret ble etablert i 1975 med 7 foreldreløse ele­fanter, og noen av disse elefantene ser i dag sine barnebarn bli født på samme sted. Det startet mer som et senter for turister, men er i dag et viktig forsk­nings- og utdanningssenter for Sri Lanka. ­Videre går turen til Sigiriya. På veien besøker vi en lokal ­familie før vi ankommer Dambulla. Her får vi en omvisning i det kjente Dambulla Cave Temple med sine vakre Buddha-figurer og steinmalerier. Vi fortsetter til Sigiriya, hvor vi sjekker inn på vårt hotell Aliya Resort. Felles middag om kvelden.

DAG 4 (24. mars): SIGIRIYA – PALANARUWA – SIGIRIYA (F/L/M)

Etter en tidlig frokost på ­hotellet drar vi til den kjente Sigiriya-klippen. Sigiriya står på verdensarvlisten på grunn av sitt «Fortress in the Sky», fortet på klippen som vi skal besøke. Dette fortet stammer fra 400-tallet, og er Sri Lankas mest berømte utfluktspunkt. Klippen har også fått navnet «Lion’s Rock», på grunn av den store løven som voktet inngangen til slottet. Her finnes godt bevarte fresco-malerier og en rekke interessante minner fra for­tiden. Gamlebyen i Palanaruwa er blitt plassert på ­UNESCOs verdens­arvliste. Byen er en av de største i den nordlige provinsen, og den er kjent for å være en av øyas vakreste og reneste byer. Felles lunsj underveis og middag på lokal restaurant om kvelden.

DAG 5 (25. mars): SIGIRIYA – KANDY (F/L/M)

Vi nyter en frokost på hotellet før vi sjekker ut og drar til ­Matale. Her besøker vi den berømte krydderhagen, før ferden går videre til Kandy, hvor vi sjekker inn på vårt ­hotell Ozo Kandy Hotel. Lunsj under­veis. Kandy står også på verdens­arvlisten, og byen kalles «hoved­staden i høyden». Dette er et av de viktigste og helligste stedene for ­buddhistene på øya, på grunn av at det er hjemstedet for levninger (tennene) etter Lord Buddha (Dalada Maligawa). Her blir vi med på et Rangahala-show (Kandyan dance) om kvelden, før vi får med oss et besøk i Tanntemplet med en tradisjonell seremoni. Felles middag om kvelden.

DAG 6 (26. mars): KANDY – NUWARA ELIYA (F/L/M)

Vi nyter frokost på hotellet og blir deretter med på en byrundtur i Kandy som bl.a. inkluderer besøk i det kjente Perle­museet. Her får vi en omvisning i ­museet, fabrikken og butikken, hvor man kan kjøpe diverse perler, smykker og håndverks­produkter. Noen av de mest kjente produktene er den blå Ceylon-safiren og diverse batikk. Vi drar videre med tog, Expo Express, til ­Nuwara Eliya. På veien passerer vi vakre naturlandskap, fossefall og te-plantasjer. Vi ankommer vårt hotell St. Andrew’s og nyter felles middag om kvelden.

DAG 7 (27. mars): NUWARA ELIYA – HORTON’S PLAIN – NUWARA ELIYA (F/L/M)

I dag drar vi til den kjente nasjonal­parken «Horton’s Plain». Dette er et beskyttet natur­reservat i høylandet, beliggende 2300 meter over havet. Området er kjent for sitt rike dyreliv og for sitt frodige landskap med elver og vegetasjon. Dette er også et mye benyttet utfluktsområde for fugle­interesserte. Er vi heldige, får vi en fantastisk utsikt over fjellet Amdam’s Peak. Vi besøker en te-plantasje, som ifølge ryktene produserer verdens beste Ceylon-te. Her får vi lære om hele prosessen fra plukking til pakking, og selvsagt blir det anledning til å smake på den berømte teen. Retur til hotellet på ettermiddagen, som er til fri disposisjon. Vi anbefaler å benytte anledningen til å utforske byen som blir kalt «Little England» på grunn av sin engelske stil og sin beliggenhet i «høy­landet». Her er vakre, grønne omgivelser og en arkitektur som minner mye om den engelske landsbygda med by­gårder og hytter, og med ­selveste ­Victoria Park midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

­DAG 8 (28. mars): NUWARA ELIYA – YALA (F/L/M)

Vi nyter en frokost på hotellet før vi drar videre til Sri Lankas mest kjente nasjonalpark Yala National Park. To av områdene i denne store parken er åpnet for publikum; Ruhuna og Kumana. Dette ligger på den sydlige delen av Sri Lanka, og området ble erklært verneverdig allerede i 1938. Her ser vi blant annet fosse­fallet ­Rawana og den store Ella-­kløften. Vi drar på jeep-safari inn i jungelen, og her kan vi få øye på mange fuglearter, elefanter, og til og med leopard. Nettopp Yala nasjonalpark regnes for å være det beste stedet å få øye på ­leoparden i sitt rette element. Lunsj underveis. Vi sjekker inn på hotellet Jetwing Yala, før felles middag om kvelden.

DAG 9 (29. mars): 
YALA – THANAMALWILA – YALA (F/L/M)

Etter frokost blir vi med på en ­interessant utflukt til den hyggelige landsbyen Thanamalwila. Her får vi se innslag fra daglig­livet til en befolkning som livnærer seg av fiske, treskjæring og jordbruk. Vi blir med på en vandre­tur langs rismarkene og nyter lunsj hjemme hos lokale innbyggere. Deretter kjører vi i åpen traktor (tuk tuk) ned til innsjøen, og vi blir med på en katamaran-utflukt. Om bord får vi servert en lokal cocktail. Dette er et utmerked sted for observasjon av det lokale fuglelivet. Vi drar tilbake til Yala på etter­middagen og nyter felles middag.

DAG 10 (30. mars): 
YALA – MIRISSA (F/L/M)

Vi drar fra Yala etter frokost retning Sri Lankas sydspiss, ­Mirissa. På veien stanser vi ved ­Ussangoda, et kjent arkeologisk sted, og vi besøker Tangaalle Beach før vi ankommer vårt ­hotell i Mirissa, Mandara ­Resort. Her har vi en fantastisk utsikt over solnedgangen og ­-oppgangen. Felles middag om kvelden.

DAG 11 (31. mars): YALA – GALLE – BENTOTA (F/L/M)

Vi starter dagen grytidlig med hval-safari ved Mirissa Harbour, før vi drar videre til Bentota, som er kjent for sine vakre, innbydende sandstrender. På veien ser vi de karakteristiske lokale fiskerne som står på stylter ute i vannet (stilt fishing). Videre stanser vi i Galle, som er kjent for sitt unike fort fra 1588, bygget av portugiserne. Fortet har en sentral posisjon på Sri ­Lanka, med sin beliggenhet helt på sydvestspissen av øya. Galle er dessuten en interessant by, med mange hyggelige gater, perfekt for innkjøp av små suvernirer. Lunsj på lokal resturant underveis. Vel fremme i Bentota sjekker vi inn på hotellet Avani Bentota Hotel. Felles middag om kvelden.

DAG 12 (1. april): 
BENTOTA (F/M)

Dagen til fri disposisjon, hvor vi skal nyte dette flotte hotellet og stranden. Halvpensjon på ­hotellet (frokost og middag) er inkludert i reisens pris.

DAG 13 (2. april): BENTOTA (F/M)

Hele dagen er til fri benyttelse. Hotellet tilbyr eget spa-senter og et stort svømmebasseng, perfekt for avslapping og rekreasjon. Den vakre stranden ligger kun noen få meter fra hotellet, og ­flere små butikker og lokale restauranter finnes langs hoved­gaten, nær hotellområdet.

DAG 14 (3. april): BENTOTA – COLOMBO – ISTANBUL (F/servering på fly)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og har dagen til fri benyttelse før avreise tilbake til Norge ca. kl. 21:20. Vi drar med Turkish Airlines til Istanbul hvor vi ­bytter fly.

DAG 15 (4. april): ISTANBUL – OSLO – STAVANGER (servering på fly)

Vi ankommer Oslo ca. kl. 11:25 med fly fra Istanbul, bytter fly og ankommer Stavanger på ettermiddagen.

REISELEDER: Frode Valland

Frode Valland, 44 år, er en meget erfaren og dyktig reiseleder som har arbeidet for flere ulike turoperatører. Han har god kunnskap om Sri Lanka og har vært reiseleder der tidligere. Frode har for øvrig erfaring som reiseleder i Thailand, Burma, Vietnam, ­Kambodsja, Sør-Afrika og Cuba. Han arbeider til daglig som daglig leder i «Sandvika By», og han har erfaring som prosjektleder for store prosjekter som bl.a. VM på ski og ­Eurovision Song Contest via sitt arbeid i Visit Oslo.


Reisefakta:

Per person i dobbeltrom: 
kr 29.950,-

Enkeltromstillegg: kr 7.500,- 


PRISEN INKLUDERER

• Flybilletter, Stavanger – Colombo tur/retur med SAS/Turkish Airlines 

• Transport i komfortable busser underveis som beskrevet i program 

• Overnatting på utvalgte 4- og 5-stjerners hoteller med frokost

• Måltider som beskrevet 
i program

• Utflukter som beskrevet 
i program 

• Norsk reiseleder fra ­Reisecompaniet

• Engelskspråklige guider underveis


IKKE INKLUDERT

• Driks til guider

• Visum. NB! Det er visum­plikt til Sri Lanka. Kan arrangeres på nett­sidene www.eta.gov.lk.

Forbehold

Med forbehold om endringer i programmet og nok antall påmeldte.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no