ANNONSE

KULTUR

Inspirert ­inspirator

Tekst: Svein Kåre GunnarsonPublisert: 02.04.2016

Trond Ullenes har de siste 10 årene drevet egen virksomhet som inspirator, coach, kurs- og foredragsholder for ledere, personalgrupper, idrettsutøvere og artister. Nå er han ute med boka Bli en inspirator.

– Jeg fikk henvendelse fra et e-bok forlag om å skrive en e-bok om motivasjon for dem, noe jeg takket ja til. De ble veldig begeistret for idéskissen jeg sendte dem, men ved nærmere ettertanke ønsket jeg heller å skrive boken i godt gammeldags papirformat. Dermed kom tanken om å skrive denne boken, og da Commentum likte manuset, begynte snøballen å rulle.

– Drivkraften min er ønsket om å inspirere andre til å hente ut indre ressurser, ressurser vi alle har tilgang til, men vi trenger å lære hvordan. Jeg ønsker også å bevisstgjøre om hvordan vi mennesker har kraft til å løfte hverandre i hverdagen, på jobb og privat.

– Hovedbudskapet er at nøkkelen til glede og handlekraft ligger inne i oss. Som en eikenøtt, som har alt den trenger i seg til å bli et gigantisk eiketre, har vi også alt vi trenger for å bli stødige, harmoniske og ressurssterke mennesker som gjør en forskjell i verden.

– Jeg skrev boken i etapper, hovedtyngden ble skrevet i India og på en hytte på Bortelid. Hele skriveprosessen fra ide til ferdig bok tok ca to år.

– Boken står godt alene. Den er lettlest, med mange historier og eksempler. Faktisk kan du fint lese den på et par kvelder. Det er også tanken, at den kan tas fram og leses om igjen, som en håndbok i inspirasjon. Jeg håper at de som leser den, kjenner på en god følelse når de leser og får lyst til å prøve ut tipsene jeg deler.

– Jeg regner med at dette er en bok som kan passe for mange. Jeg tror at den kan slå godt an som materiell på kurs- og konferanser, samt passe for ledere, trenere, lærere og andre i bedrifter og organisasjoner som skal motivere andre. Har også tro på at den kan nå mange privatpersoner som ønsker tips til å hente fram sin indre styrke og trene inspirasjonsmusklene.

– Det er mulig å bestille inspirasjonsforedrag for personalgrupper etc., og boksignering kan være en del av pakken.

– Som en kuriositet, kan jeg nevne at en dame sa til meg for ti år siden at jeg skulle bli en inspirator. Det er inspirator som de siste to–tre årene har vært yrkestittelen min, og boken heter jo nettopp …


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no