ANNONSE

REISE

Bli med på verdens største cruiseskip

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: RCCL (Simon Brooke-Webb) ­Magnar Haugland & Svein Kåre Edland


Publisert: 25.06.2016

Fakta:

Carica Cruise, Sport & Fritid

Hva: 

Distriktets største tilbyder av cruise.


Aktuell med: 

RCCL presenterer verdens største cruiseskip og tilbyr 30 % rabatt på cruise i Middelhavet og Karibia ved bestilling innen 30. juni.


HVOR: 

Jakob Askelandsvei 9, 4314 Sandnes

Breigata 11, 4006 Stavanger


Kontakt: 

Telefon 51 63 74 00

post@carica.no


Web: 

www.carica.no

Drømmer du om sol, spennende byer, topp underholdning, fantastiske opplevelser, deilig mat og luksus i din neste ferie? Da skal du vurdere et cruise på RCCL sitt aller nyeste skip som er verdens største: «Harmony of the Seas».

Det er ikke hver dag Lokalavisens medarbeidere får anledning å teste ut verdens største cruiseskip, men det fikk jeg anledning til i begynnelsen av juni. Sammen med Brit Skailand og May Britt Rygh fra Carica fikk jeg noen herlige dager med utreise fra Barcelona, og en smakebit på alle opplevelsene som et luksuriøst cruiseskip kan tilby. Og jeg kan trygt slå fast med én gang: Dette kommer til å bli svært populært og attraktivt. Cruiseformen er totalt sett heller ikke så kostbar, når du tar hensyn til alt det du får inkludert.

Lengre enn Eiffeltårnet

Ved siden av å være det bredeste cruiseskipet som noensinne er bygget, er skipet hele 362 meter langt. For å sette dette i perspektiv er dette 50 meter lengre enn høyden av Eiffeltårnet.

Dette enorme skipet har kostet drøye ni milliarder kroner, det har 18 dekk og plass til 6360 passa­sjerer. Mannskapet skal kunne bestå av 2100 personer. Med en bruttotonnasje på 227.000 tonn og en kapasitet på over 8000 personer er «Harmony of the Seas» verdens største cruiseskip. Nå er den luksuriøse herligheten klar for Middelhavet om sommeren og Karibia om vinteren.

Komplett ferieform

Jeg har tidligere vært på flere cruise både i Middelhavet og i Karibia, men aldri opplevd slike fasiliteter. I den imponerende luksusbyen er det lett for alle å finne sin drømmeferie. Du bor på et flytende hotell med et hav av fasiliteter, og du får en unik kombinasjon av sol, badeferie, storbyferie og opplevelsesferie. Skipet er på mange måter en fornøyelsespark med aktiviteter som rutsjebane over 10 dekk, surfesimulator, zipline, klatrevegg, skøytebane, treningssenter, SPA og mye mer.

Når kvelden kommer, står ­valget mellom mer enn 20 restau­ranter, hvor nye smaker kan testes ut hver kveld. Skipet har blant annet egen Jamie Oliver- og Johnny Rockets-restauranter – i tillegg til mange ulike restau­ranter som tilbyr gourmet­opplevelser hver eneste dag.

Passer for alle

På et så stort skip er det nesten lett å gå seg vill. Det høres kanskje rart ut, men «Harmony of the Seas» er så innholdsrikt at det tar litt pusten fra deg.

Når du tråler båten på kryss og tvers, ser du at her er det jo noe for absolutt alle. Enten dere er nygift og skal ha bryllupsreise, ungdom, barn, eller godt voksne, er dette en ferie­form som gir deg unike opplevelser.

Selv om skipet er stort og det er mange mennesker rundt deg, vil du alltid kunne finne fredelige områder hvor du har følelsen av å være helt for deg selv. Det faktum at skipet er helt nytt og spekket med ingeniørkunst på alle områder, gir ferien en ekstra dimensjon.

Topp service og gode smil

Jeg har tidligere vært på flere av RCCL sine cruise, men også testet ut flere italienske cruisebåter. Min erfaring er at RCCL legger ekstra vekt på at du skal trives og at du har en god opplevelse. Med stort og krevende amerikansk kunde­grunnlag, er service­begrepet virke
­lig i fokus, og gjør at du ­trives ­ekstra godt. Smilet sitter alltid løst, og det er lett å føle seg vel om bord på «Harmony of the Seas».

Middelhavet og Karibia

Det er ingen tvil om at cruise i Middelhavet og Karibia er en utrolig spennende ferieform. Vi nordmenn trenger å komme oss bort av og til, og oppleve sol og varme. Dette skipet vil gå fra både Barcelona og Roma i sommer­sesongen ved Middelhavet. Her vil du i tillegg til ­Barcelona og Roma kunne oppleve Palma, Marseilles, Firenze og Capri – altså spennende ­steder med interes­sant historie, flott arkitektur og vel verdt å besøke.

I Karibia går «Harmony of the Seas» fra Florida og besøker ­Bahamas, St. Maartens, St. ­Thomas, Mexico, Haiti og ­Jamaica på to forskjellige cruise over syv dager. Hvis du har god tid i oktober, kan du bli med på et cruise som går fra ­Barcelona til Florida. Det kalles transatlantisk cruise, det går over 13 dager, og det markerer sesongskifte for RCCL sitt nye flaggskip.

Spekket med underholdning og attraksjoner

En av hovedattraksjonene om bord er «The Ultimate Abyss», som RCCL omtaler som verdens største skipsmonterte rutsjebane. Med mer kunst på skipets vegger enn selveste Louvre, 23 bade­basseng og vannsklier, egen versjon av Central Park, zipline, shopping i verdensklasse og nøyaktig 1056 personer som kun jobber med mat og drikke om bord, er det lett å akseptere at dette faktisk er verdens største cruiseskip.

Du kan også underholde deg selv med en enorm klatrevegg, minigolf, surfesimulator, flyt­ende boblebad, kasino og et stort teater som spiller Broadway-­musikaler.

Jeg fikk selv oppleve både musikalen Grease, et glitrende isshow og et fantastisk utendørs vannshow med bruk av 10 meter høye stupebrett. Dette showet var rett og slett magisk. Kombinasjonen akrobatikk, musikk og lys ga meg en opplevelse jeg aldri vil glemme. Det var kunst, fantastiske prestasjoner, og en kombinasjon jeg ikke har sett maken til. Jeg må faktisk innrømme at dette virkelig rørte meg til tårer. Showet anbefales på det aller sterkeste!

Skipet har til og med sin egen hovedgate, og et Central Park område med 12.000 planter.

Spa gir også smaken av luksus

I tillegg til et stort utvalg av bassenger og boblebad, treningssenter med yoga og tai chi-timer og eget velværeområde kun for voksne, har skipet en spa-­avdeling som ikke står tilbake for det du finner noe annet sted. «Harmony of the Seas» tilbyr et fullservice spa-anlegg med luksuriøse behandlinger, massasje og en atmosfære som du vil sette pris på. Ferie er forandring, ferie er glede og velvære – dette fortjener du.

Mange fine opplevelser

Innholdet og opplevelser på et cruise gir deg alle ingredienser som kjennetegner en vellykket ferie. Kombinasjonen luksus, spennende byer, gourmetmat, topp underholdning, sol og ­varme er uslåelig. Når du ser på prisen du betaler og ser på alt det du får med deg, kan det sammen­lignes med det meste. Her får du virkelig mye for pengene.

30% rabatt på cruise i ­Middel­havet og Karibia ved bestilling innen 30. juni!


Middelhavet:

Harmony of the Seas

28/8 – 2016 – 
7 netter fra Barcelona

fra kr 18 145,- per person

Ønsker du et lengre opphold i Barcelona, så hjelper vi dere gjerne med fly, hotell, transport og norsktalende guide.

Be om et komplett tilbud.


Karibia:

Harmony of the Seas
7 netter fra Fort Lauderdale.

Avreise 26/11 – 2016

Innvendig lugar 
fra kr 11 276,- per person

Med balkong med havsutsikt fra kr 22 007,- per person

Avreise 18/2 – 2017

Innvendig lugar 
fra kr 11 574,- per person

Med balkong mot 
Central Park 
fra kr 18 560,- per person


Allure of the Seas – 
7 netter fra Fort Lauderdale

Avreise 6/11 – 2016.

Innvendig lugar 
fra kr 8 204,- per person

Med balkong med havsutsikt fra kr 14 006,- per person

Avreise 12/2 – 2017

Innvendig lugar 
fra kr 8 599,- per person

Med balkong med havsutsikt fra kr 12 652,- per person


Oasis of the Seas

7 netter Orlando

Avreise 4/12 – 2016

Innvendig lugar 
fra kr 7 317,- per person

Med balkong med havsutsikt fra kr 10 153,- per person

Avreise 12/2 – 2017

Innvendig lugar 
fra kr 7 744,- per person

Med balkong med havsutsikt fra kr 10 733,- per person


Prisen er fra pris per person når 2 deler en lugar, ­inkludert alle måltider, underholdning, de fleste aktiviteter, underholdning, tips til service personale om bord og havneavgifter. 


SAS-fly via Oslo og ­København til Miami, ­Norwegian-fly til Fort ­Lauderdale og KLM-fly direkte fra Amsterdam til Miami i vinter.


Vi tar forbehold om pris og kapasitetsendringer.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no